Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zkus koupat nebo cumlat hřebíček - koření, mělo by se ti ulevit
Nejspíš zánět, v lékarně koupíš i roztoky, např. na afty a poranění v dutině ústní, které trochu utlumí bolest a urychlí hojení
Holky díky. Já si nejsem jistá jestli nemám jít k zubaři.
Jak tam mám ten kaz, tak se mi na tom místě trochu vydrolil zub, takový kousek odpadl. Nejsem si jistá jestli to není bolest od zubu, nebo od dasna.
Ale zub jako takovej neboli, ale kousat jidlo na něm nejde. ![]()
@Anonymní píše: VíceAhoj, pokud máš na kousací plošce stoličky jen malý kaz, tak by se ti nemělo nic vydrolit. Tohle je divné. Pokud bolest neustoupí, tak bych asi raději před víkendem k zubaři zašla. Někdy může být těžké poznat, jestli bolí dáseň něbo zub.
@karlabroth píše: Více
Ano na kousaci ploše.
Kousek se vydrolil. No zítra radši zajdu k jinému, nerada bych abych chytla nějaký zánět ![]()
@Anonymní píše: Více
Ahoj, pokud jsi šla, tak jak jsi u zubaře dopadla?
@karlabroth píše: Více
Ahoj, vypadlo mi doma ten den ještě něco oranzoveho přímo ze zubu. Druhý den jsem sla na pohotovost. Dali mi injekci, ale cítila jsem to i tak
Ale vrtal jen chvilicku. Zadělal to cementem a šla jsem domů. Říkal že by to mělo být v pořádku. Klepal mi na zuby. Ptal se jestli to bolí že bych musela vyskocit z křesla. Což vůbec ne. Po zákroku mě to bolelo jak blázen, ale druhý den vubec. Konečně můžu na to i kousat. Jenze furt mě bolí dasno v mezizubnich prostorech, a těsně nad zubem. Když poklepu na zub tak trochu cítím bolest. Na skus jen když kousu něco fakt tvrdého, a jen v určitým míste, to mě zaboli. Ale je to lepší než předtím. Že tam můžu aspon něco kousat. Nicméně jdu ke svemu zubaři za týden. Ale jsem strašně na nervy abych nedostala zanet.
![]()
Ahoj, čím si ulevit od bolesti dásna? Na zadní stolicce mam na plose malý kaz. Jsem objednaná na 6.8 k zubarce. Nipala jsem se tam v mezizubním prostoru, a nějak jsem si hrozně podrazdila dásno. Kousat na té straně nemůžu, protože mě to priserne bolí. Zub jako takový mě nebolí, jen když kousu potravu. Ale bolí mě dasno nad zubem. Je cervene,bolave.Tece mi i krev při čištění. Co s tim? Jak si ulevit? Samo o sobě to nebolí.