Strašně málo mi vypije

čtverda
6.7.12 17:02

strašně málo mi vypije

Mám doma 18měsíční holčičku a v těchto vedrech málo vypije. opravdu málo. sice půl litra vypije v mléčných kaších a mléku plus dvě deci polévky, ve které je také voda, ale mezitím přes den si vždy jen něčeho cucne, řekla bych tak maximálně 2 dcl vody nebo čaje a konec, co s tím

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1021
6.7.12 17:12

Ja myslim, ze by to melo byt v poradku. Hlavne ji pres den casto nabizej piti, ony ty deti si na to casto samy nevzpomenou. Kdyz ji budes nabizet kazdou pul hodinku ci hodinku, tak i kdyby jenom pocucavala, tak do sebe dostane, co potrebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
čtverda
6.7.12 17:13

Děkuju, mamčo

• Citovat
  • Upravit
14856
6.7.12 17:23

Dcera taky malo pije, ale jak kdy, ma obdbi, kdy neda ani flasku, tudiz je jen na mliku, to co ma z jidla a ovoce se moc pocitat neda a nekdy lundi dost…stejne mi ale prijde, ze v porovnani s ostatnimi detmi pije malo, no jako maminka.

ja s tim nezmuzu ale nic, kdyz nechce tak ji moc nedonutim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
6.7.12 18:23

Pití nechávejte celodenně dceří k dispozici, během jídel dohlédněte na pitný režim Vy, ostatní nechte na ní. V tomto období můžete nabídnout třeba meloun, také obsahuje hodně tekutin.

Jinak platí, že čím více pozornosti věnujeme určité aktivitě dítěte batolecího věku (třeba i odmítání pití/jídla), tím více je tato aktivita pro dítě zajímavá. :) Držím pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
6.7.12 19:10

+já mám skoro 8mi měsíčního lumpa, a ten taky nic nevypije je kojený ale kojení už chce jen v noci a ráno, málokdy večer a jinak mi za den vypije max 50 ml šťávy… toť všem, nedostanu do něj nic a z ničeho… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
6.7.12 19:37

Malá bude mít 9 měsíců a taky prd pije, pocucává, někdy trochu víc ale za chvíli ji to nebaví, taky nedá ani flašku :roll: ale já kojím ještěi několikrát za den a v noci tak 4 krát :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10360
6.7.12 19:45

Naše 10ti měsíční dcerka taky nepije vodu, čaj, štávy, jen mlíko ;) pořád zkouším nabízet z různých tipů hrníčků, lahviček… ale nic :nevim: max si malinko cucne s normální skleničky, ale to víc vybryndá :roll: dr říkala, že mám dávat aspon ovoce, polívky,.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
6.7.12 19:53

Ahoj mám stejný problém, dceři jsou skoro dva roky a vypije taky třeba jenom 2dcl. pořád jí strkám pití a nechce. dávám hlavně ovocný čaj, občas šťávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
6.7.12 19:58

Ja jsem ted prestala kojit, nechce um ani vodu ani stavy. porad ji nabizim a vypije tak 100 ml za den plus kase vecer. docela se bojim, ze bude nemocna. polivky a ovoce mi neji. jen presnidavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
6.7.12 20:00

Taky dost bojujeme s pitim - snazime se pit na stridacku - jednou maminka/tatinek, jednou maly.
Davame mu po trochach vodu z normalniho hrnku - zlije se u toho paradne, ale moc ho to bavi a i u toho neco vypije.
Lahev s vodou ma i na stolku vedle hracek - vzdy obradne sunda vicko, cucne si a my ho chvalime a i mu pripadne tleskame, jaky je sikula, ze umi tak pekne pit sam. A vsechny navstevy jsou poucene a chteji videt, jak maly pije a pak ho chvali a tleskaji mu a malemu zari usmev od ucha k uchu a predvadi se ochotne dal.
A nejnovejsi hit je u nas pritukavani si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
6.7.12 20:58

Tohle je u nás taky věčnej boj :roll:. Dávám hodně vodnatého ovoce, zeleniny, občas naředím přesnídávku místo dopoledního ovoce do flašky, když se mi zdá, že je vedro a opravdu vypil hodně málo tak udělám trošku sladší šťávu (běžně se snažím, aby už pil obyč vodu) pořád měním lahvičky (největší úspěch má klasická sportovní, třeba Rajec a potom obyčejná sklenice, ale to taky víc vyžbrndá než vypije jak už někdo psal) a když se ráchá v bazénku, tak mu do kelímků se kterýma blbne nalejvám pitnou vodu a on to pije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
6.7.12 21:19

No koukam, ze s pitim maj deticky problemy… Ja se snazim uz od 6-teho mesice (ted je prckovi 9.5) naucit na jakykoliv typ hrnecku/lahve, ale maximalne chvilku ozuzlava, pak si srkne, zakucka se, nebo to polkne se vzduchem, cast toho vybrynda a ve finale prijem je nekolik ml :cert: A to jsem zkousela i obyc. flasku s UM (i kdyz porad kojim 5-6× denne a 1-2× v noci), ale ani to nechtel. Tak nevim. Z ovoce sni akorat maliny a kousicky hroznoveho vina, ale to je prijem nula nula prd, jinak presnidavky a kase a jeste jen malo (ca 80 ml na jedno „jidlo“, at je to snidane/obed/vecer/svacina). Ale prospiva pekne a snad dostane dost tekutiny tim MM. A DOUFAM 8o, ze se to nekdy zlepsi a nauci se pit z nadobky… :roll: Asi to chce jako vsechno VEEEEEELKOU trpelivost :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí