Biopsie prsu. Strašně se bojím

Anonymní
25.4.23 08:11

Strašně se bojím

Ve čtvrtek mě čeká Biopsie prsu. Na roční kontrole na sonu lékařka shledla nepravidelnou lézi 5*3mm, která tam před rokem nebyla.
Zprvu jsem si řekla, ze to proste zvládnu, ať to dopadne jakkoliv… počítám tak nějak se vším. Ale jak se blíží datum, je mi úplně špatně.
Jedno dite mám dospělé, druhé adolescent, ale i tak..
Hledám tady snad radu jak přežít dobu do výsledku a nezbláznit se.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12628
25.4.23 08:15
@Anonymní píše:
Ve čtvrtek mě čeká Biopsie prsu. Na roční kontrole na sonu lékařka shledla nepravidelnou lézi 5*3mm, která tam před rokem nebyla.
Zprvu jsem si řekla, ze to proste zvládnu, ať to dopadne jakkoliv… počítám tak nějak se vším. Ale jak se blíží datum, je mi úplně špatně.
Jedno dite mám dospělé, druhé adolescent, ale i tak..
Hledám tady snad radu jak přežít dobu do výsledku a nezbláznit se.

To bude dobre, mame kdysi taky odhalili nalez, empaticka dr. rekla mate to pade na pade pred biopsii, mamu malem odvezli. No a je tu porad bylo to o. k

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9065
25.4.23 08:20

Jiný orgán, ale taky mi teď našli nález na SONU a čekám na další vyšetření, takže vím jak ti je. Musíš věřit, že to bude dobré :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.23 08:30

@Serpentini držím palce!!
Já si říkám, ze když budu tak nějak pocitat se všemi variantami, v případě špatného výsledku nebudu tak v šoku. Samozřejmě verim a doufám a modlím se v to dobre.

• Citovat
  • Upravit
1292
25.4.23 08:32

To bude dobré :hug: :hug: :hug: nejhorší musí být to čekání, ale věřím, že to dopadne dobře. Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.23 08:35

@Perníček22 :hug: :srdce: moc dekuji

• Citovat
  • Upravit
5380
25.4.23 08:44

Hodně dela psychika. I kdyby se výsledky nelibily, budes-li v klidu, vše se uzdravuje líp. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
25.4.23 08:58

Jsi skvělá, že myslíš na prevenci a necháváš se pravidelně vyšetřit! :kytka: To je důležité, právě včasné zachycení jakýchkoli problémů velice zvyšuje šance na uzdravení. Ale hlavně - není vůbec jisté, že tam nějaký vážný problém je. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
25.4.23 09:31

Mám za sebou asi před dvěma roky a to čekání bylo hrozné. Nejdřív na termín a pak výsledek. Naštěstí to dopadlo dobře. Často jsou bulky v prsu fybroadenomy. Hodně mi pomohlo zaměstnat se činnosti. Úklid, pečení a háčkování. Hlavně nepřemýšlej nad tím „co kdyby“.
Držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2391
25.4.23 09:50

Tohle nebude metoda pro všechny, ale mně pomáhá zjistit si co nejvíc o tom, jak se postupuje v tom nejhorším možném případě. Přečíst si zkušenosti lidí, kteří si tím prošli a zvládli to. Nejvíc mě vždycky uklidní vědomí, že i když to dopadne nejhůř, jak je možné, postup bude takový a takový a prostě se s tím pořád bude dát něco dělat. Dokud jsou možnosti řešení, je i naděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.23 10:52

Mysli hlavně pozitivně :kytka: Že když to bude špatný výsledek, že to taky zvládneš. :srdce: Takhle to měla mamka, nález byl pozitivní, následovala operace, ozářky a mamka to vše zvládla. Je to 8 let a je čistá. :srdce: Držím moc palce.
Teď je venku krásně, choď hodně na procházky do přírody a snaž se načerpat pozitivní energii. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
43035
25.4.23 11:37

Od toho to vyšetření je, aby se případné něco zachytilo včas, kdy se to dá ještě dobře vyléčit. takže ikdyby to něco bylo, nejspíš to bude nakonec dobré!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.23 11:45
@annali píše:
Tohle nebude metoda pro všechny, ale mně pomáhá zjistit si co nejvíc o tom, jak se postupuje v tom nejhorším možném případě. Přečíst si zkušenosti lidí, kteří si tím prošli a zvládli to. Nejvíc mě vždycky uklidní vědomí, že i když to dopadne nejhůř, jak je možné, postup bude takový a takový a prostě se s tím pořád bude dát něco dělat. Dokud jsou možnosti řešení, je i naděje.

Dekuji. Znám dost případu ze svého okolí i blízkého okolí. Většinou s dobrým koncem přes celou léčbu. Bohužel se stane i to, ze to Happyend nemá, ale těch případu je méně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.4.23 12:12

Ahoj já byla zrovna včera. Neboj biopsii zvládneš. Nebudu lhát bylo to nepříjemné, ale dneska už jak kdybych nic nepodstoupila. Teď jen čekat na výsledky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.4.23 12:16
@Anonymní píše:
Ahoj já byla zrovna včera. Neboj biopsii zvládneš. Nebudu lhát bylo to nepříjemné, ale dneska už jak kdybych nic nepodstoupila. Teď jen čekat na výsledky

Tak to ti držím palce!
Počítám s tím, ze mi bude špatně, já takové zákroky nějak nedávám.
Predem ti asi nikdo nic moc neřekne jak to vypadá, ze?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová