Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Mně osobně jehly a tak nevadí ale tohle mi taky nedělalo nejlíp. Ale umrtví ti tojá cítila takovej tlak ale bolest ani ne. Jen jednou když se trefil do středu té bulky, tak to zabolelo a pak celej den mě to trochu bolelo ale nic hrozného.
Jinak mě doktor jeho názor řekl co si myslí, že by to mělo být. Mluvil o fybrioademomu ale i tak pro jistotu biopsii vzít chtěl. Nicméně já ho mám nějakej aktivní, takže i kdyby to bylo tohle půjdu na odstranění protože mi docela rychle roste a bolí mě
Já mám ve zprávě - benigni změny bilat.,nove lehce nepravidelná léze v HK vlevo. Dopor. biopsie.
Zeptám se, zda se dá predem rict do jaké míry se to jeví byt vazne.
Tobě moc držím palce ať je vše v poradku!
@Anonymní píše:
Já mám ve zprávě - benigni změny bilat.,nove lehce nepravidelná léze v HK vlevo. Dopor. biopsie.
Zkus se zeptat třeba k tomu něco někdo řekne. Ale stejně si myslím, že jistý to bude až po biopsii.
Děkuju moc trochu strach mám, ale mám doma malé miminko tak to musím zvládnout. Tobě taky hodně štěstí a určitě to dobře dopadne ![]()
@Anonymní píše:
@Serpentini držím palce!!
Já si říkám, ze když budu tak nějak pocitat se všemi variantami, v případě špatného výsledku nebudu tak v šoku. Samozřejmě verim a doufám a modlím se v to dobre.
Díky, taky držím pěsti ![]()
Taky už mi přišla na mysl ta nejhorší možnost. Moje první reakce byla myšlenka na to, že když umřu, tak si mě moje dítě ani nebude pamatovat. Teď už si zas říkám, že uříznout se dá skoro všechno a třeba ani o nic nejde.
@Serpentini píše:
Díky, taky držím pěsti
Taky už mi přišla na mysl ta nejhorší možnost. Moje první reakce byla myšlenka na to, že když umřu, tak si mě moje dítě ani nebude pamatovat. Teď už si zas říkám, že uříznout se dá skoro všechno a třeba ani o nic nejde.
Také mám myšlenky všelijaké.
Musíme to zvládnout!
Svět patří těm co se neposerou.
Dej vědět a já se také ozvu.
🍀
@Anonymní píše:
V hornim kvadrantu vlevo máš s největší pravděpodobností nezhoubný útvar, který je nepravidelný. Raději doporučená biopsie. Řekla bych, že z důvodu nepravidelnosti.
Za mě je lepší udělat kontrolu než něco zanedbat.
Byla jsem vloni, ihned po sonu mi dělali biopsii, lékařce se útvar nelíbil, navíc vyrostl velmi rychle, bolel. Výsledky dobré, fibroadenom. Po měsíci operace, vyndali ho a útvar znovu zkontrolovali. Všechno dobré. Takže držím palce, uvidíš že to bude dobré ![]()
@baaruunkaa píše:🙏Dekuji
V hornim kvadrantu vlevo máš s největší pravděpodobností nezhoubný útvar, který je nepravidelný. Raději doporučená biopsie. Řekla bych, že z důvodu nepravidelnosti.
Za mě je lepší udělat kontrolu než něco zanedbat.
@Zlatývoči píše:
Byla jsem vloni, ihned po sonu mi dělali biopsii, lékařce se útvar nelíbil, navíc vyrostl velmi rychle, bolel. Výsledky dobré, fibroadenom. Po měsíci operace, vyndali ho a útvar znovu zkontrolovali. Všechno dobré. Takže držím palce, uvidíš že to bude dobré
Drzim palce, podle toho co mas ve zprave to bude nejspis neskodne.
Ja mam taky nekolik fibroadenomu potvrzene biopsii a taky je mam nepravidelneho tvaru. Ve 22 letech mi najednou narostli, nejvetsi ma asi 2 cm. Pote se to nejakou dobu sledovalo, ale uz nic nerostlo a nemam zadne potize, tak doted chodim jen na kontroly jako samoplatce. Uz je to 9 let. ![]()
@Anonymní píše:
Drzim palce, podle toho co mas ve zprave to bude nejspis neskodne.Ja mam taky nekolik fibroadenomu potvrzene biopsii a taky je mam nepravidelneho tvaru. Ve 22 letech mi najednou narostli, nejvetsi ma asi 2 cm. Pote se to nejakou dobu sledovalo, ale uz nic nerostlo a nemam zadne potize, tak doted chodim jen na kontroly jako samoplatce. Uz je to 9 let.
Já už mám prave ten blby vek, kdy hrozí hormonální změny. 47. Přesně v tomto věku onemocněla má bývala kolegyně, ale ona podcenila prevenci a měla zhoubný nádor 2cm v průměru. Naštěstí se léčba povedla.
Holky a můžu se na něco zeptat? Psala jsem tu odpoledne zakladatelce, že jsem byla včera na biopsii. Byla jsem vlastně v klidu a moc jsem se tím zatím nestresovala, ale teď tak různě čtu a ležím vedle prcka a je mi z toho uzko.
Když měl někdo z vás fibroadenom, bolelo vás to? Rostl vám rychle? Já ho měla před měsícem veliký 1,6 cm a teď mám 2,7 cm..nějak mě to začalo děsit
@Anonymní píše:
Já už mám prave ten blby vek, kdy hrozí hormonální změny. 47. Přesně v tomto věku onemocněla má bývala kolegyně, ale ona podcenila prevenci a měla zhoubný nádor 2cm v průměru. Naštěstí se léčba povedla.
zakladatelko, hele, je to malé, naštěstí
ano, nález může být takový i makový, co si budem, i když většina nálezů je dobrá, může bejt i „makový“
nicméně pokud je to takto malé, tak je opravdu vysoká pravděpodobnost trvalého vyléčení…a ty ženy jsou pak nakonec OK…znám jich osobně takových dost
tak nevěšte hlavu, budete mít vyšetření, to čekání je samozřejmě blbé, ale FAKT není vůbec třeba věšet hlavu a vlastně ani se nějak strašně bát
tak držím palce!!! ![]()
@Anonymní píše:
Holky a můžu se na něco zeptat? Psala jsem tu odpoledne zakladatelce, že jsem byla včera na biopsii. Byla jsem vlastně v klidu a moc jsem se tím zatím nestresovala, ale teď tak různě čtu a ležím vedle prcka a je mi z toho uzko.
Když měl někdo z vás fibroadenom, bolelo vás to? Rostl vám rychle? Já ho měla před měsícem veliký 1,6 cm a teď mám 2,7 cm..nějak mě to začalo děsit
Mě bolel, vyrostl z ničeho na nějakých 3×2 cm během snad měsíce, dvou. Takže kvůli tomu růstu doporučili vyndání a šel ven. Ještě mám nějaký malinký, ten není hmatný, ten nechali. Čeká mě kontrola po roce, tak uvidím.
Zdravím, tady zakladatelka.
Biopsii mám za sebou. Ač jsem strašpytel a takové podobné píchání do těla moc dobře nesnáším, proběhlo to úplně hladce, paní doktorka i sestřička byly velmi milé.
Předem mi paní doktorka samozřejmě neřekla nic konkrétního, jen to, že pokud by to dopadlo nemile, nález je tak malý, ze by léčba byla byla určitě úspěšná.
Takže ženy, nepodceňujte prevenci a choďte na prohlídky! ![]()
Mně osobně jehly a tak nevadí ale tohle mi taky nedělalo nejlíp. Ale umrtví ti to
já cítila takovej tlak ale bolest ani ne. Jen jednou když se trefil do středu té bulky, tak to zabolelo a pak celej den mě to trochu bolelo ale nic hrozného.
Jinak mě doktor jeho názor řekl co si myslí, že by to mělo být. Mluvil o fybrioademomu ale i tak pro jistotu biopsii vzít chtěl. Nicméně já ho mám nějakej aktivní, takže i kdyby to bylo tohle půjdu na odstranění protože mi docela rychle roste a bolí mě