Strava 9 měsíčního mimi - co zlepšit?

123
14.2.14 09:11

Strava 9.měsíčního mimi-co zlepšit?

Ahoj všem zkušeným maminkám, které prosím o rady. Stále dost kojím a řeším, jak s kašičkami. Nedělám kupované, ale vždy uvařím vločky, rýži, jáhly a rozmixuji nebo děláme krupičnou ob den. Nedaří se mi odstříkat dost mléka, vždy jen cca 10-20 ml, které k ní přidám a event. ochutím kousíčkem másla. Malý to baští. Myslíte, že to tak může být? Někdy to je bez mléka úplně, víc nemám:-( Nehrnu se totiž do toho přidávat UM. Jinak kojím někdy až 5× v noci od 19.00-7.00h. Pak tedy ráno, před dopoledním spinkáním(usíná na prsu), někdy kolem oběda, před dopol. spinkáním a většinou cucne před kaší a večer usne samozřejmě na prsu. Vody přes den max 20ml, snažíme se navyšovat, ale moc se nám to zatím nedaří. Příkrm dohromady 3-4× denně.
Tak holky co myslíte? Jinak příkrmům taky moc nedá, max. 50ml u svačin i oběda. Kaše večer klidně 150 ml.
Budu vděčná za každou radu, co event. zlepšit. Kojení se snažim trošku regulovat, tak na 3× denně, ale netlačím na malého. Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
14.2.14 09:13

Já bych se zaměřila spíš na maso-zeleninu.. Malá byla taky kašová a kojící a normálně začala jíst až skoro ve dvou letech, takže po této zkušenosti bych teda s dalším byla trošku tvrdší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
14.2.14 09:19

Tak ja sa nedivim, ze Ti nebasti prikrmy, ked vzdy dostane prso..mne maly(6mes) zbodne 150 maso/zelenina a 120 ovoce-ale nedokojujem..davam caj, bud vypije alebo ne..po tyzdni vypil uz 50ml a teraz po mesiaci vypije okolo 150ml.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
14.2.14 09:20

@bublinka8 myslím že máš moc jednatvárnou a jednostranou stravu, syn má taky 9 měsícu a dělám mu polevky zeleninové, příkrmy s masíčkem a zeleninou, ovocný příkrmy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
14.2.14 09:23

Ahoj :) taky jsem malou v tomhle věku ještě kojila. Hned jak vstala, před odpol. spaním a večer před usnutím. Ovšem k dopolední svačince už měla třeba namačkaný banán k obídku třeba dušený brambor s cuketou a jablkem, vše rozmixované. K večeři (před kojením) tu kašičku. Nejdřív jsem jídlo mixovala (přidávala do něj kojeneckou vodu aby bylo víc kašovité) potom mačkala přes sítko a pak už jen vidličkou (aby si postupně zvykla na tužší a tužší stravu…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
14.2.14 09:28

Holky abych to upřesnila 1-2× svačina ovoce nebo jogurt s ovocem, popř. ovesná kaše s ov. a na oběd samozřejmě maso-zelenina, večer tedy obilná kaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
14.2.14 09:29

Co myslíš konkrétně těma kašema? Jestli jen ty suroviny cos tam vyjmenovala, tak potěš koště. Náš malej už jí skoro všechno, rohlík, chleba, ovoce, zeleninu, maso, piškoty, kuk. křupky, bílý jogurt, různé kaše :nevim: kojím už jen ráno a večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
14.2.14 09:31

Jak já to počítám, tak mi to u vás vychází, skoro na 5 kojení přes den + další v noci… Mě osobně by to unavovalo, dítko nemá důvod pít víc jak 20ml vody, když má tekutiny stále od tebe. Já chci kojit docela dlouho (ideálně zhruba do 2 let, ale uvidíme, jak si dítko řekne), ale od začátku příkrmů se snažím docílit toho, aby si dítko zvyklo, že teď se např. obědvá a nic jiného než oběd nebude. Po pár dnech, jak si zvyklo na příkrmy, jsem už nedokojila, po vařené zelenině dostává na pití vodu. Proč kojit před kaší? Ve věku 9 měsíců jsem kojila už jen ráno a večer. Nejsem velkým zastáncem těch umělých kaší, přijdou mi hodně sladké, vařím rýži (časem stejně jak píšeš ty, vystřídám vločky, jáhly) a do toho zamíchám 2 lžíce té hotové umělé kaše, má to nějakou chuť, trošku toho „mléka“ a všem dětem to velice chutná. Když máme, tak do té rýže rozvařím třeba rovnou jablíčko, meruňku, hrušku… Kaše nemixuju, rozvařená rýže i ty další obilniny se jí dobře. Noční kojení by mě strašně vyčerpávalo, ale mám štěstí, že se mi děti budily vždy jen 1×, od několika měsíců pak už vůbec. Ale zase přiznávám, že jsem je nikdy neuspávala kojením, a nevstávám na každé zakňournutí, takže jsou zvyklé prostě usnout samy. Myslím, že je potřeba udělat nějaký kompromis mezi tím, co chceš a potřebuješ ty a co dítě. Nemá smysl dělat 100% jen podle dítěte. Zatím mi systém fungoval na 3 děti:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
14.2.14 09:33

Ahoj, synovi je 14m, taky kojím, ale kaše nedávám vůbec. Jak to děláš je podle mě OK, co by šlo vylepšit je - dávat kousky jídla místo těch kaší třeba - my to začali dávat tak od toho 8. - 9. měsíce. Takže je teď v jídle více méně samostatný - nají se sám - např. od 12. měsíce mu dávám celé jablko, on se s tím vyhraje, celé ho sní, nechá jen jadřince :-) nemusím řešit mixování, přesnídávky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
14.2.14 09:39

Těsně ;) tak náš malej už jí tak těch 200 g/porci. Možná zkusit omezit to kojení? I v noci, možná se nadlábne v noci a přes den uz nechce? :-)

Edit:jinak už dostává jídlo s kouskama cca v 7-8 měsíci jsem mu to pomalu začla zavádět :)

Příspěvek upraven 14.02.14 v 09:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
14.2.14 09:39
@Verunecka289 píše:
Co myslíš konkrétně těma kašema? Jestli jen ty suroviny cos tam vyjmenovala, tak potěš koště. Náš malej už jí skoro všechno, rohlík, chleba, ovoce, zeleninu, maso, piškoty, kuk. křupky, bílý jogurt, různé kaše :nevim: kojím už jen ráno a večer

Vyhýbám se cukru a soli, takže nic nekupuji. Nedokážu si představit, dát mu teď rohlík do ruky, protože se dáví i po kuk. křupkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
14.2.14 09:45
@bublinka8 píše:
Vyhýbám se cukru a soli, takže nic nekupuji. Nedokážu si představit, dát mu teď rohlík do ruky, protože se dáví i po kuk. křupkách.

A zkoušelas to nalámat na malý kousky, který by se v pusince rozpustily? Náš malej se to tak naučil. Já se cukru a soli taky vyhýbám, ale rohlík a chleba jsem začla dávat na doporučení doktorky. V tom je toho opravdu malinko a dítěti to neublíží, nebo můžeš upíct domácí a nedat tam vůbec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
14.2.14 09:46

@bublinka8 myslím si že je to dost chyba..ochutit se jídlo už má, trošku, žádné koření ale mírne posolit mužeš..malej už taky dumlá všechno..rohlík, dětské piškoty…moc opatrností škodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6095
14.2.14 09:51

U me v tehle dobe od osmi mesicu byl malej uz dost na prikrmech, mliko mel jen rano, vecer a v noci.. kojeni jsem utla, kdyz se mi budil co hodinu (5× za noc mi prijde kojit dost - asi nemas uz moc dobry mliko), dala jsem Um a budil se jednou - dvakrat.. takze mu evidentne moje nestacilo..zase tak bych se UM nebranila..
Ke svacine mel ovoce, obed masozelenina, odpo jogurt.. vecer kase..bez dokojovani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
14.2.14 10:03

Kdyz jsem mela prvni dite, tak jsem porad neco cetla a ptala se a resila. Ted po zkusenostech s druhym, kdy uz v porodnici byly instrukce o zavadeni nemlecne stravy naprosto jine, jsem se zacala ridit intuici. (jednalo se o rozestup dvou let)

takze za mne, pokud je dite zdrave samozrejme, nikoli alergik, neprospivajici apod., rid se intuici. Vyhovuje vam obema soucasny stav, nemen ho. tusis, ze by to melo byt jinak? Vice zeleniny, ovoce, nutit ho do kousku? Zmen to. myslis, ze je fajn dat lipanka, prisladit kasi. udelej to.

milion lidi, milion nazoru. a odva roky pozdeji dalsi dva miliony nazoru navrch.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko