2letý odmítá jíst sám
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
2-letý odmítá jíst sám
Ahoj holky, prosím o Vaše zkušenosti.. Malý měl teď 2 roky, je šikovný, dost už mluví, s nočníkem ještě bojujeme, ale dá se to.. se spaním ok. Je hodně živý a s tím asi souvisí i jídlo.. Chvilku už jedl sám, teď poslední týdny jen „maminka“ nebo „tatínek“ (nebo kdokoli, nechá se nakrmit od babičky, dědy..), ale sám prostě lžičku nevezme do ruky. I když mám úplně stejné jídlo a jím s ním. Začne natahovat a nenají se - i když má hlad. Takže to nakonec vždy nevydržím a nakrmím ho. Nechci ho nechat „vyhladovět“, protože když se krmí, vždy toho sní hodně, takže hlad má. Navíc bojujeme s cucáním palce - když mu tedy nedám najíst, strká si prst do pusy i když mu ho x-krát vytáhnu (zkouším různé fígle, po dobrém, po zlém..). Navíc už sedí u velkého stolu, takže odbíhá - neběhám za ním s jídlem, přijde si sám, ale u každé lžičky mu to říkat třeba 5×.. pak už pěním, vysiluje mne to.. jsem ve 29.tt a chci ho naučit co nejvíc než se narodí malý.. máte s tímto zkušenosti?? Nechat ho ať se prostě nají jednou sám a jinak nic..?! Nebo je to jen období a přejde to? Jak ho udržet u stolu?? Četli jsme s knížkama, ale to jsem odbourala - knížky pomatlané a hlavně to bylo dřív když jsem neřešila, že ho krmím já. díky za všechny podněty!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Náš malý nejedl sám skoro do 3 let. Pak jsem přišla z porodnice s malou ségrou a on si vzal lžíci a od té doby jí sám
. radu nemám. Já taky zkoušela všechno i hladovění. Nic nezabralo. On teda neodbíhal, ale seděl a čekal jestli ho někdo nakrmí. Tak držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja si tedy myslim, ze ve 2 letech na to ma ještě nárok. Jemu je celkem sumak, ze Ty jsi ve 29tt. Tot Tvoje věc/rozhodnuti
.
Ja občas - když se „kousne“ - krmim i 4,5 leteho. Je to rychlejsi, nez se s nim hadat. A potrebuju, aby jedl, protože když neji, tak spatne kadi a s tim jsme měli veliky problémy. Takze si k nemu proste sednu, on taky není chvili v klidu, a jidlo do nej nasazim. Když jdeme do restaurace nebo jsme na dovolene, beru do jidelny prenosny DVD prehravac
.
Vzdyt jsou to male deti, ja bych to nehrotila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje malá taky občas odmítá jíst sama. Ve školce naopak machruje a jí zásadně sama…
Nenutím ji, beztak to nemá smysl. Na začátku jí to vždycky přistrčím ať jí sama, najím se a když do sebe nic nedostane mezitím co já jím, tak zkrátka dojím svoje a pak ji nakrmím. Párkrát jsem to tak udělala a pak zase najednou jí doma super pár dní a pak jí zas něco přelítne přes nos a nejí. Hlavně se z ničeho nevěšet. Ono to prcka přejde.
Btw. malá do teď jí ve své židličce - z té neuteče. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá ma 2,5 let a nejí sama. Odpověď na to ať jí sama je: Ne krmit, budu špinavá… Už nevím co s ní. Ve školce si s ní neporadí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, muj malej zacal jist sam az v jeslickach. My mame problem, ze spis jist nechce, takze bych hned menila - kdyby se nechal nakrmit a najedl se poradne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aneta361 Anet buď v klidu, moje malá když nechce jíst sama, tak mi na mou větu „Papej“ s klidem odpoví „Nee, já neumím, já jsem malinká víš mami.“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky všem. Svým způsobem jste mne uklidnily..
já mám kolem sebe spíš děti, které jí tak od roka, roka a půl samy - kluci i holky.. takže trochu depka
můžu za to asi i dost já, neb jsem ho dlouho krmila, rozptylovala knížkou ať se nají při svém temperamentu nebo ho jinak zabavovala + nechtěla mít binec.. teď někdy zkouší jíst rukama, ale spíš je cpe do polívky, takže nic moc výsledek.. V židličce nejí pár týdnů, sám to 1× odmítl a já celá šťastná, že už bude stolovat s náma u velkého stolu.. pak řev když měl jít do stoličky.. tak zvažuju koupit plastový/dřevěný stolek s židličkou kde si bude patlat jak se mu zachce.. ale nevím zda je to řešení, spíš bude stejně odbíhat a bude asi chtít k velkému stolu.. u toho se přesunuje po židlích a já jsem docela nervák, takže každé jídlo je teď vlastně vyhrocené.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bych ho dala na židli, ostatní daleko, aby na ně nedosáhl a byl nucen sedět. My máme pro děti super podsedáky http://www.e-detskysvet.cz/…-zidli-hybak ( když zasuneš židli pod stůl, těžko se vylejzá
). Dají se koupit i bazarový. Mladší v něm sedí od cca 10 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bajena píše:
já jsem docela nervák, takže každé jídlo je teď vlastně vyhrocené..
Haha! Nápodobně, z toho si nic nedělej - já jsem přišla na to, že se vlastně vytočím jenom kvůli jídlu, jinak ne, tak se snažím dávat si pozor, aby z něj nevyrostlo ustrašený hubený dítě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dajdula jé, to vůbec neznám, díky za tip! to by stálo zato vyzkoušet..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@78_Maja no já jsem nervák obecně, metoda cukru a biče - buď jsem jak med nebo šílím..
teď to trošku přeháním, ale je fakt, že se chci naučit větší trpělivosti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit