Strava a 2leté dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
51
2.3.13 21:14
@lys píše:
@ppeta s tou vodou buď ráda, třeba vás mine davové pití těch barevných limonádiček a pitíček, co jsou vidět skoro u každého děcka na hřišti.A s tou cibulí fakt čumim, já ji syrovou taky nesnesu. Ale ty děti kolikrát člověka těma chutěma překvapí. Mě tak napadá… po tý cibuli musí synátor prdět jako drak, což? :oops:
:D Prdí normálně…teda myslím :) :) Horší je to, když si dají cibuli s tátou, pak to svádí jeden na druhého :D On tak vůbec hoodně jí syrovou zeleninu, takže nepoznám po čem prdí. Každopádně byla sranda, když chtěl cibuli a my šly k zubařce, otevřel pusu a i já cítila ten smrad, ona se jen smála, že ani dospělím nevane cibule :) nechápala, že vůbec tu cibuli jí a to ji vyžaduje skoro denně :zed: s tím pitím ráda jsem, ale je mi i trapné, když třeba venku pije a má tam vodu, pak vidí dítě, které má barevnou lahvičku s něčím sladkým, tak to chce.jdu to OKAMŽITĚ KOUPIT, lokne si a nechce. Připadám si venku jako sociál, že svému dítěti dávám jen vodu.Je mi opravdu dost trapně. On ještě spustí scénu že to ćhce a pak to nepije.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
2.3.13 21:25

Proč sociál? Má rád vodu, nepřijde mi na tom nic divnýho ;) Lej vodu do neprůhedný flašky a máš po problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
2.3.13 21:34
@lys píše:
Proč sociál? Má rád vodu, nepřijde mi na tom nic divnýho ;) Lej vodu do neprůhedný flašky a máš po problému.

No tak to neznáš našeho chlapečka :) On má svoji oblíbebou už od roka a ta je průhledná s brčkem. Jinou neche, radši nebude pít. A to jich má už hooodně, s obrázkama atd.ale on ne ne ne, prostě musí mít tu svoji. Takže kupujeme pořád dokola tu samou každý měsíc. Vždycky rozkouše to brčko, takže vyhodit a zase kupujeme tu co chce. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
2.3.13 21:59

@claire91 Dcera jí dost podobně

Ráno jogurt nic jiného nechce. Pak má oběd (to většinou sní co jí dám, hlavně teda maso, přílohy už míň), pak posvačí zeleninu, ovoce, sušenku cokoliv. Nevečeří, a kolem 20h pije UM v posteli.

Přes den vypije jak kdy od 100 po 500ml SLADKÉHO pití.

Nějak jsem to přestala řešit, ona si umí říct že má hlad, že chce jíst, vybere si co chce a pak to sní a když jí nutím tak nejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
2.3.13 22:55

Mě dcera nechtěla moc jíst kolem roku a čtvrt, ale postupně se to zlepšilo. Teď jsou jí dva a jí až na výjimky skoro všechno (má jen 12 kg ale hubená není, spíš drobná). Začala mi jíst líp, když jsem zařadila omáčky (rajskou, svíčkovou, smetanovou, kuře na paprice atd.), klasický houskový knedlík, bramborový knedlík apod. Má ráda maso, tak to bylo jednodušší. Přílohy jako těstoviny, rýži, br. kaši pak vzala taky milost. Zkusila bych ty omáčky. Taky má ráda rizoto, tak aspoň sní i vařenou zeleninu, protože tu má jinak ráda jen v polévce. Jo a miluje žemlovku. U oběda „krmíme“ i plyšáky a ostatní zvířata (i na obrázku) a hrozně jí to baví. Pak otvírá pusu ani neví jak. Nemá ráda namazaný chleba (kromě marmelády), takže třeba jako večeři nebo svačiny nakrájím na kostky tvrdý sýr, šunku, kousky vajíčka, syrovou zeleninu a pečivo dávám zvlášť - klidně suchý chleba nebo rohlík na kolečka a ona přikusuje. Jedině co sní namazané je zapečený toast. Třeba žervé je u nás tabu (bohužel), zrovna tak jogurty (kromě pribiňáka). Ale pije UM, tak to neřeším. Kromě mlíka pije eko vodu se sirupem, dětský čaj, džusy vůbec, celkem i s UM asi 3/4 litru za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
3.3.13 05:01

Tak nasemu je rok a pul a taky je to hroznej nimra. K snidani si da kulicky s mlickem, ale mlicko cedi, tak spis jenom ty kulicky, tak dve hrste. Pak na svacu ma ovoce, to miluje, tak toho zblajzne hodne, k tomu i nejake krupky, kornflejcky nebo tak neco. Obed, to uz jsem rezignovala, Jednou mi neco sni, podruhe to same vubec nechce. Dneska snedl jenom suchou ryzi a jeden kousek sekane. Pak na svacu jogurt a susenky, dneska i kousek jablicka. A k veceri kase, tak 180 ml. Vecer tedy pred spanim jeste trocha MM, nechce se ho vzdat. :mrgreen: Nevazi skoro nic, to muzete videt v metriku. Hm, asi bude po mne, ja jsem taky hrozne hubena. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
3.3.13 13:47

No malá je taky hubená, je jí 2,5 a váží jak kdy,12-13 kg. D neska teda jedla hezky, půlku chleba se šunkou, banán, kus jablka a k obědu půlku bramboráku a pár kousků masa.Ale s tím pitím fakt nevím. Doktorka mi řekla ať jí dávám džus když jí nic jiného nechutná. Zkoušela jsem všemožný příchutě čajů, šťáv atd a nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
3.3.13 13:57

My ředíme džusy vodou cca tak 1:3. A největší hit teď přes zimu je normálka černý čaj s medem a citronem. Jak je to teplé, tak toho by vypila půl litru najednou jako prd. Schválně vyzkoušejte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
3.3.13 14:10

No ona právě vůbec teplé pití nepije, kromě mlíka. Když jí něco dávám, tak se hned ptá:,,není to teplý?"ale zkusím to studené. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
3.3.13 14:27

@claire91 no jo, tak to u nás opačně. Tref se dítětu do chuti, do teploty, do nálady a je vyhráno. Jó, kdyby to bylo tak jednoduchý, což?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
3.3.13 14:29
@lys píše:
@claire91 no jo, tak to u nás opačně. Tref se dítětu do chuti, do teploty, do nálady a je vyhráno. Jó, kdyby to bylo tak jednoduchý, což?

Svatá pravda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko