strava na 6 a půl měsíce

2613
14.1.05 09:55

strava na 6 a půl měsíce

Ahojky všichni,
mohli byste mi poradit, jak správně stravovat mimi?
Mám malámu dávat mlíko i po příkrmu?
Zeleniny sní cca 100 - 150g a ovoce obdobně. Může už ted Bobíka? Puding? Kolik mlíka a v jakých dávkách by měl mit během 24 hod.???

Prosím poradte. Meduleinka a Davidek 6 a půl měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
123
14.1.05 14:25

Ahoj, podívej se do deníčků. Včera nebo předevčírem byl 2. díl jak stravovat miminka, tak si to najdi. Je to tam docela hezky napsané a řekla bych i téměř vyčerpávající. Jinak můžeš začít přidávat bezlepkové obiloviny(rýže, pohanka, jáhly, kukuřičná krupice) do polévek. Tak ať Davídkovi chutná.Já začínám s příkrmy příští týden, ale už mám bohaté zkušenosti po prvním dítěti, tak jen doufám, že malému bude chutnat tak jako tomu prvnímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
14.1.05 14:28

Jo a Bobíka v žádném případě neeee!!! Jen bílý živý jogurt a trochu později zakysané mléčné výrobky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.2.05 08:35

Ahoj, ja mam 7 mesicni dceru a od 6 mesice jsem ji zacala davat napr.: spenat s bramborem, mrkev s bramborem, nebo je dobry jidlo, ktere varis doma kombinovat s Hipp nebo Hami konzervickama, maji je v DM drogerii, jsou tam levnejsi nez v lekarnach. tam je pestry vyber a je dobre davat maso, ktere nektere konzervy obsahuji, napr. zelenina s telecim masem Kristy moc chutna. na konzerve je vzdy napsano od jakeho mesice je mozne ji podavat.

• Citovat
  • Upravit
20
12.2.05 21:15

chtěla jsem se zeptat, co mám dávat sedmiměsíčnímu dítěti, které moc nechce jest ovoce. ještě tak sní trochu s jogurtem,ale samotné nechce.. Nevíte někdo nějaké receptíky? Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
12.2.05 23:34

Ahojky, tak puding urcite ne, je to jen pouhy skrob a nema zadne vyzivove vlastnosti, jen by maly po nem kynul. :)
Ja ma vyzkousene jablko s Activii, Bobik neni pro male nic dobreho, ma spoustu fuj veci… :roll: :lol:
Kdyz uz tvaroh, tak uslehat s hroznovym nebo ovocnym cukrem + nejake ovoce. S tvarohem musis opatrne, protoze ma moc bilkovin a zatezuje detske ledviny. :!
Urcite bych nedavala repny cukr, je to nejvetsi fujtabl co existuje. My doma sladime jen hroznovym nebo ovocnym cukrem. :wink: Prave do vsech vyrobku pro deti se repneho cukru vetsinou dava hodne a to neni pro mimi dobře. Radsi kup neco bez sladidel a ochuceni a doma si dochut podle fantazie. :wink:
Hodne uspechu!!!! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
13.2.05 13:39

Ahoj Meduleinko,
mám sedmiměsíční holčičku a náš jídelníček vypadá asi takto:

• ráno ji nakojím,na svačinku dostane buď přesnídávku,nebo čerstvé ovoce,na oběd polívečku+kojení,na odpol. svačinku máme jogurt a na večer kašičku+kojení.Pak kojím ještě kolem čtvrté ráno.Když jen kojím,tak ji pak ještě udělám trošku Sunaru,aby měla dost a taky aby si pomalu zvykla na jiné mlíčko. :) Během dne ji taky dávám čajík.
    Tak třeba jsme tě inspirovali.. Ať vám to hezky papá!
     Bibi
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1460
13.2.05 17:28

meduleinko,

napiš mi mailem, pošlu ti tabulku příkrmů a nějaké receptíky. Něco najdeš i tady na emiminu v receptech (Hlavní Menu)

Pudinky bych nedávala asi tak do dvou let, protože je v nich hodně chemie a žádné učitžčné věci pro dítě. Smetánky, Pacholíci a jiní holíci obsahují poměrně dost živočišného tuku a hlavně mají velký obsah bílkovin, s čím si dítě neumí poradit. My jsme je dávali asi od roku a půl míchané s bílým jogurtem. Bílý jogurt se doporučuje od 8.-9. měsíce, neupravené kravské mléko až po jednom roku, některé maminky ho dávají až kolem tří let.

Po příkrmu je možné kojit, některé děti dokonce odmítají jinou tekutinu, takže ani nic jiného nezbývá.

Někdo tu zmiňoval špenát - od 6 měsíce je dost brzo, je pro tak malé dítě poměrně těžko stravitelný, nabídla bych ho až kolem 9. měsíce.

Doporučený věk na výživách může být hodně zavádějící, spíš bych se řídila podle složení. Zažila jsem výživy doporučené od 6. měsíce, ve kterých byla cibule, celer, bobkový list a dokonce sůl.

Ovoce - některé děti ho odmítají, dá se využít finta a přidávat dušené jablíčko do zeleninovách směsí - brambor, mrkev, jablko, případně červená řepa+jablko.

Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
16.5.16 12:38

@ajkab prosím nevíte kde to je nenal jsem to :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
23.5.16 12:15

Strava po 6.mesici

Chtěla bych se zeptat co po půl roce může dítě začít papat kromě ovoce zeleniny a obilných kaši? Známá třeba dává bílý jogurt smichany s pískotem nebo rohlík mě se to zdá brzy ale zajímalo by mě jestli už se pomalu může učit i jiná jídla v tabulkách co jsem našla je převážně to ovoce a zelenina ale tabulky jsou hodně přísně. Kdyz dám dceři kaši stejně chce ještě deset minut kojit tak nevím čím ji zasytit jiným?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí