Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, mám k vám dotaz ohledně zajištění dvířek skříní a šuplíků. Máme doma skoro roční „všetečku“, která vleze všude, kde není pořádný zámek nebo zábrana. I když máme doma skoro vše zajištěné, nikdy to nejde na 100%. Pořád nám zůstává pár skříněk v kuchyni a v obýváku, které nejsou na zámek a jsou pro Terezku samozřejmě největším lákadlem. V železářství nám řekli, že se nic na zajištění nevyrábí, ale já mám pocit, že jsem kdysi v nějakém televizním pořadu něco na ten způsob viděla. Bohužel si už nevzpomínám kdy a jak to přesně vypadalo.
Namáte nějaký nápad? Nebo jak jste to řešily vy doma?
Moc děkuji, Martina
Ahoj Matýsku,
zeptám se kamarádky, protože oni mají na dveřích od obývací stěny zajištění z umělé hmoty. Je to ve tvaru U, to je prostrčené úchytkama a příčně se dosazuje tyčka, která to U drží pohromadě.
Jinak bych typovala drogerii DM, v oddělení výživy a doplňků pro děti, možná OBI nebo Kaufland.
Zatím se měj moc hezky i s Vaší „Všetečkou“
Iva a Michael 33tt
Ahoj Martino,
moje kamarádka to řešila magnety, které její manža nainstaloval do skříněk. Byly dost silné a na otevření skříněk byla opravdu potřeba síla.
Vyřešte problém ke spokojenosti a pozdravuj malou průzkumnici
Dana
Viděla jsem to v nějakém televizním pořadu - západky, které se namontovaly zevnitř skříněk a pak to šlo otevřít jedině magnetem, který tu západku nadzvednul a odjistil tak dvířka. Prý se to dá dodatečně dokoupit v kuchyňských studiích, ale zatím jsem se po nich nepídila, takže fakt nevím. Akorát musíš mít ten magnet při ruce, stejně jako klíček na vytahování záslepek ze zásuvek.
Ahoj,
tu pojistku na skříňku má třeba www.rumburak.cz - bezpečnostní pomůcky, a u nás v dětském obchodě to mají od firmy chicco.
M.
Teď koukám, že tady to je také od Chiica
Já jsem viděla ty pomůcky i jinde, ale teď si nemůžu vzpomenout kde.
ahoj Martino,
my koupili v Ikea takové zarážky proti otvírání šuplíků a skříněk a 7 ks stálo kolem 75 kč.
Něco podobného jde koupit skoro v každém kutilském marketu typu OBI, Baumax…
Přejeme mnoho štěstí Zuzka
Ahoj holky, moc děkuji za odpovědi. Teď už aspoň víme, kde se dívat. A to co nejdřív, protože dnes odpoledne jsem několikrát seděla před skříňkami, zádama držela šuplíky a rukama dvířka a dítě moje milované tahalo za úchytky, vztekalo se a křičelo na mě „dej, dej, dej a ne, ne, ne“. Prostě idylka.
děkuji, Martina
Matýsku, my jsme dřív bydleli v pronajatém bytě, kde jsme prostě nemohli do kuchyňské linky a šuplíku nic navrtávat a montovat. Tak jsme to vyřešili jednoduše…silnou industriální lepenkou. Sice to moc hezky nevypadalo, ale fungovalo to. Na těch pár měsíců.
Zdravim. nemate prosim odkaz na ty zarazky v ikei? nemuzu to najit diky