Hysterický pláč 2,5měsíční

96
13.1.05 19:44

Hysterický pláč

Ahojky,
holky… dnes malá začala tak hrozně hystericky plakat…vůbec jsem nevěděla co sní je, byly jsme po koupání, chystali jsme se papat, začala pofňukávat tak jsem ji strčila prso a ona začala hystericky plakat. Napadlo mě že teda asi hlad nemá tak jsem ji dala do postýlky a ona začala hrozně hystericky plakat. Zkoušela jsem ji vyslíknout, přebalit, změřit teplotku, bříško měla měkký.....plakala až ji tekly slzičky, zajíkala se a skoro se dusila…vůbec nevím co ji to popadlo. Když jsem ji vyslíkla ponožky a dupačky nachvíli se uklidnila a pak zase začala na novo. Stalo se vám to někdy?? Já měla takovej strach, že se udusí nebo něco. Nakonec jsem ji utišila prsem, ale dalo to práci, těď spí a děsím se kdy se probudí, aby zase nezačala…
Prosím o příspěvky
Díky Radka a Sabinka 2, 5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20
13.1.05 21:21

Radko, tak to jsem teď měla taky. Malá vypila flašku, usínala u toho, dala jsem jí říhnout a dala do postýlky a začala řvát. Nevím proč, nosila jsem jí, utěšovala ale nic platné. Tak jsem šla přidělat mlíčko, vypila polovinu a usnula u flašky. A spí dál. Uvidíme. Minulý týden taky takový pláč 2× večer, ale to nebyla vykaděná, tak jsme použili rourku a vykadila se a byl klid. Nebo taky malá pláče skrz prdíky, že je nemůže vytlačit. Máme taky 2,5 měsíce.Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
13.1.05 21:34

Ahoj holky, nas syn dela takove zachvaty hysterickeho place doted i kdyz mene casto (6,5 mesice) , zacal taky zhruba v tech 2 mesicich- vzdycky vecer pred a po koupani, pri koupani v kybliku byl vetsinou uplne klidny, takze obcas jsem ho, kdyz zacal, vratila zpet do kybliku.
Kdyz to udelal poprve tak jsem byla uplne vydesena, protoze celej zfialovel, zajikal se a strasne jecel, druhy den jsem si vsimla, ze mu z toho i popraskaly zilky v oku :) Postupem casu jsem prisla na to, ze to dela kdyz je hodne unaveny a chce moc spat, ale cim vic rve tim horsi je usnout , ze jo… Takze ted to resim tak, ze se ho nejdriv pokusim nejak zabavit, necim, co ho zaujme, nebo ma hodne rad. Dost se mi k temto ucelum osvedcil nas pes. A kdyz se trochu zklidni a uz „pouze“ place tak se ho pokusim nakojit, (kdyz hodne rve tak se totiz neni schopen prisat). Vetsinou pak po par douscich usina, ale pak pochopitelne je brzo vzhuru ponevadz ma hlad :(
Ted ale je to mnohem lepsi, taky uz je s nim v tech 6ti mesicich „lepsi rec“.
Pevny nervy preje Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
13.1.05 21:35

Ahoj holky, nas syn dela takove zachvaty hysterickeho place doted i kdyz mene casto (6,5 mesice) , zacal taky zhruba v tech 2 mesicich- vzdycky vecer pred a po koupani, pri koupani v kybliku byl vetsinou uplne klidny, takze obcas jsem ho, kdyz zacal, vratila zpet do kybliku.
Kdyz to udelal poprve tak jsem byla uplne vydesena, protoze celej zfialovel, zajikal se a strasne jecel, druhy den jsem si vsimla, ze mu z toho i popraskaly zilky v oku :) Postupem casu jsem prisla na to, ze to dela kdyz je hodne unaveny a chce moc spat, ale cim vic rve tim horsi je usnout , ze jo… Takze ted to resim tak, ze se ho nejdriv pokusim nejak zabavit, necim, co ho zaujme, nebo ma hodne rad. Dost se mi k temto ucelum osvedcil nas pes. A kdyz se trochu zklidni a uz „pouze“ place tak se ho pokusim nakojit, (kdyz hodne rve tak se totiz neni schopen prisat). Vetsinou pak po par douscich usina, ale pak pochopitelne je brzo vzhuru ponevadz ma hlad :(
Ted ale je to mnohem lepsi, taky uz je s nim v tech 6ti mesicich „lepsi rec“.
Pevny nervy preje Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.1.05 22:52

Můj prcek má občas záchvat pláče (spíše řevu),jednou to trvalo asi půl hodiny.Zkoušela jsem všelicos a nakonec jsem si řekla,že ho dám do teplé vody do kyblíku,kde mu bylo vždycky dobře.Měla jsem pocit,že mě vůbec nevnímá.Když jsme přišli do koupelny,rozsvítila jsem všechny světla,malý se zakoukal do zrcadla a byl klid.prostě řval ze spaní,i když měl oči otevřené.v tom světle se probral,a je to naše metoda,jak ho dostat ze zlého snu.jedině tohle pomáhá.(když už nechtěl ani prso,tak to bylo co říct.řval a nemohl se ani přisát)tak ho rychle proberu,dám pusinu,nakojím,položím do postýlky a spí hned jak dudek.Někdy taky děti moc pláčou,když jsou tzv.přetažené.Je dobrý hlídat jeho biologický rytmy a podle toho se řídit.(např.nenechat řádit s babičkou,když vím,že obvykle v tuto dobu spává,protože pak je z toho nekolika hodinová krizovka,že. :lol: ).přejem málo uplakaná mimiska.Katy

• Citovat
  • Upravit
Iri
141
13.1.05 23:12

Ahoj Radko,
diky predem za radu na sprej. Koupila jsem ho a mala mela hned po rymicce.
Jinak nase uplakanka, taky mela nekdy svoje dny, kdy opravdu rvala, ale vysvetlila jsem si to vetrikama. Nase dr si to myslela take :roll:
Po te vane, je pravda, ze dite vi, ze se blizi papu a je hladove a unavene. Tak si musi postezovat. Holky maji pravdu, ze take zalezi na tom, jak je mimi unavene. Pak je o to mrzutejsi.
Ale casem to bude urcite lepsi, jak zacne Sabinka rust. :wink:

Kolem 3m se mi taky poustela od prsa a plakala, ale cetla jsem, ze je to pro toto obdobi tipicke 8O Souvisi to s tim rustem… :P

Mozna to z ni krute, ale nechavame malou v postylce vyplakat a pak uz spi celou noc. Vi, ze je vykoupana, napapana a nic ji nechybi. Obcas usne hned, nekdy az po pul hod a dava to najevo placem :cry:

Ale funguje to, protoze vi, ze neprijdu, nedam ji prso a opravdu to vzdy zabralo a naucila se vzdycky usnout. Na zacatku to byly nervy, ale trpelivost prinasi ruze :D :D

Tak ti drzime vsech 8 palecku
Iri+Marianka 5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
14.1.05 09:21

Ahojda,
Já plně souhlasim s Iri,
Dája plakal asi taky od dvou měsíců tímto hrozným způsobem…
Nejdřív jsem ho utěšovala a nakonec jsem dopadla tak, že jsem k němu vstávala cca 6× za noc i častěji.
Dáju jsem dala do druhého pohoje a nechala ho vyplakat, jednou, dvakrát a po několikáté pochopil, že to nemá smysl a už je hodný. Někdy ho to chytne, ale za pár minut opět zjistí, že je to beznadějné a nedostane najíst dokud nepřestane.

Ale také souhlasim s únavou, mimi jsou pak výrazně protivnější, ale i to se dá odnaučit.

No prostě nepodceňujme své ratolesti, umí si nás skvěle vycvičit.
Tak Pá vycvičená mamina Meduleinka a Dája 6m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
14.1.05 14:20

ahoj holky musím s vámi souhlasit naše 2 měsíční holčička začala mít tento stav tak před 14.dny kdy se blížila pátá hodina a ona propukla ve srdceryvný pláč ,poprvé jsem nevěděla co s ní plakala tak moc až jsem s toho sama na pokraji pláče ,zkusila jsem jí přebalit ,nakrmit,ale kozu nechtěla tak jsem jí prostě dala do kočárku a hodně drncala a ona usla po půl hodině se probere a je po všem takže rychle vykoupu nakrmim a dám spinkat ,trvá to sice stále,ale kočárek nám zabírá takže když se blíží pátá hodina jsem připravená jinak je celý den tlatá je to tedy asi tím že už se blíží konec dne a ona už se vidí v postýlce jak si krásně sní . :wink: .přeji hodně radostí s vašimi miminky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.4.12 13:35

Dobry den maminky
náš malý nám takto řve i přes den je hodně lekavy a strašně špatně se sklidnuje jednou to byl anaše vina přetáhli jsme naši hodinku kdy koupem a chodime spat usina maximalně v 20:00 stim že teda koupu v 18:30 ale tehdy jsme byli na rozloučeni s mým dědou který zemřel a chtěli jsme tam snimi ještě chvili zůstat maly se v náručí mojí tety rozeřval tak že se mi začal dusit když pláče vím že ho nesmim nechat dlouho plakat protože se jinak dusi ale jeho nešlo nijak uklidnit a já už nevěděla co mam dělat…ale vždy když se z nepochopitelneho duvodu rozerve mám co dělat abych uklidnila i sebe a nevim jak tomu mam zabranit poucena z minule vim ze kdyz ma spat musime domu ale kolikrat opravdu nema duvod plakat a histericky rve :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
24.10.13 11:53

Ahoj maminky, zažíme posledních pár dnů něco podobného, hysterický pláč, většinou začne při oblékání a pokr. i v kočárku. Uplně zrudne, spotí se a nic nezabírá :-( nevím co s ním, mám o malého strach aby popadnul dech…je mu 3.5 měsíce, plně kojený..ale občas ho to chytne i v cizím prostředí, posledních pár dnů si tahá a žužlá spodní ret, že by to už bylo k zubům? Poradíte mi? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
9.1.15 12:48

Ahoj holky, obnovuji diskuzi, potřebuji poradit :roll: Mám skoro dvouměsíční holčičku, mléko odstříkáváme a dáváme z lahvičky, protože u prsu hned usíná. Mléko mám připravené v lednici a pouze ohřeju. Kde je problém.. dříve malá, když měla hlad, tak si začala strkat prstíčky do pusinky a lehce pobrekávat. Byl to pro mě signál jít připravit lahvičku. Poslední asi týden však začne bez jakýchkoliv jiných signálů hystericky plakat. Celá zrudne a tečou ji slzičky. Nepomůže pochovat, chlácholit. Dokud nemá lahvičku v puse, tak prostě hystericky pláče. A pak třeba vypije jen 60 ml.Je to tak skoro před každým krmením :,( byla snaha nastolit nějaký pravidelný režim, ale ona někdy začne už po hodině a půl od posledního krmení, někdy spí a začne až po třech hodinách. A když ji vzbudím dříve a nabízím aktivně mlíčko, tak ho nechce. Zažil někdo něco podobného?? Přejde to?? Nebo co dělat jinak? Poraďte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
9.1.15 12:53
@kubikuli píše:
Ahoj holky, obnovuji diskuzi, potřebuji poradit :roll: Mám skoro dvouměsíční holčičku, mléko odstříkáváme a dáváme z lahvičky, protože u prsu hned usíná. Mléko mám připravené v lednici a pouze ohřeju. Kde je problém.. dříve malá, když měla hlad, tak si začala strkat prstíčky do pusinky a lehce pobrekávat. Byl to pro mě signál jít připravit lahvičku. Poslední asi týden však začne bez jakýchkoliv jiných signálů hystericky plakat. Celá zrudne a tečou ji slzičky. Nepomůže pochovat, chlácholit. Dokud nemá lahvičku v puse, tak prostě hystericky pláče. A pak třeba vypije jen 60 ml.Je to tak skoro před každým krmením :,( byla snaha nastolit nějaký pravidelný režim, ale ona někdy začne už po hodině a půl od posledního krmení, někdy spí a začne až po třech hodinách. A když ji vzbudím dříve a nabízím aktivně mlíčko, tak ho nechce. Zažil někdo něco podobného?? Přejde to?? Nebo co dělat jinak? Poraďte :nevim:

nemůže mít bolení? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
9.1.15 12:57

@kubikuli kojenecká kolika…zkzs vygooglit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
9.1.15 12:57
@dendule4 píše:
nemůže mít bolení? :think:

Když nás trápí prdíky, tak to poznám.. kroutí se u toho jako červík. A brečí tak nějak jinak. Kdyby toto bylo jednou dvakrát za den, tak bych taky přemýšlela, zda ji něco nebolí, netrápí.. ale tohle je opravdu před každým krmením. Když je napapaná, je spokojená a po breku ani stopy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
9.1.15 13:12
@novakova.t píše:
@kubikuli kojenecká kolika…zkzs vygooglit

O kolikách mám něco načteno.. ale jak jsem psala. Je to opravdu před každým krmením. Navíc pravidelně dáváme espumisan, biogaiu, ležíme ve zvýšené poloze, často na bříšku.. přikládáme teplý pytlík.. a na prdíky nám to funguje dobře, takže kolika mě ani nenapadla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí