Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
jsem v 10tt a strašně moc semnou cloumájí chutě. Bohužel hlavně na to nezdravé- cheeseburgery z mc donaldu
qurito a twister z kfc. Je to nesnesitelné
. Samozřejmě ze jím i zdravé věci, ale ta chut už pro mě začíná být nesnesitelná
. A hlavně potom ty výčitky
hrůza děs
taky jste to některá z vás takhle měla?
U kluků jsem měla chuť na utopence, zavináče a pivo, u dcery na tvarohové koláče. A u všech na čínské polévky
![]()
@andrejka97 Jo, měla, tak jsem si to prostě dala a žádné výčitky jsem z toho fakt neměla
pokud to člověk nejí několikrát do týdne, tak se houby stane.
Budeš akorát tlustá, na dítě to nějaký zásadní vliv nemá.
Já milovala gumový medvídky, sladkokyselý kuře od Číňanů a na jednu čínskou Polívku z Lidlu vzpomínám dodnes, měli ji v nějaký akci a už jsem ji pak nikdy neviděla, to bylo úplný nebe v hubě ![]()
@andrejka97 Já u dcery ujížděla na Knorr sýrové polévce a obecně těstovinách z pytlíku.
Pracovala jsem a v obědové pauze jsem se tím cpala několikrát do týdne. Tlustá jsem z toho nebyla, přibrala jsem cca 15 kg za celé těhotenství, nejvíc až ve třetím trimestru, kdy už se mnou teda chutě tak nemávaly. Dcera je naprosto zdravé dítě. ![]()
U syna jsem doslova žrala po kilech doma dělanou pomazánku z nivy, hlavně teda v tom prvním trimestru, pak už jsem měla jiné starosti - těhotenská cukrovka a dietka. ![]()
TAk u synu nic, u dcery jsem jedla porad rajcata, lososa a jednu tycinku Atkins s prichuti burakoveho masla. Jela jsem pro ni treba na druhy konec mesta ![]()
Ja prvni 4 mesice zkousela, jak dlouho se da zit jen ze salatove okurky (nic jinyho jsem v sobe neudrzela -.- ) a ted uz pres dva mesice pro zmenu zase experiment s melounem ![]()
Ikdyz..poslednich 14 dni..uz je lepsich..tak treba ty dva mesice do porodu si jeste uziju v pohode ![]()
Takže pokud je vam dobre
tak si ty chute uzivejte ![]()
Jsem tehotna teprve par tydnu, ale chute se mi meni kazdych par dnu. Akorat se to porad zuzuje a je mi cim dal tim vic blbe. Zacinala jsem u hlavnich jidel, treba tunakoveho salatu a pecenych sladkych brambor, pak ruzne druhy ovoce a zeleniny, napr. kilo rajcat nebo redkvicek, pak se mi znechutily i ty, vcera jsem mela chut na susenky a dnes uz nepozru nic, nemuzu ani otevrit lednici. Je mi tak zle, ze se mi zveda zaludek ze vseho ![]()
Jez, na co mas chut, pokud ta jidla z fastfoodu nejis denne. Taky bych rekla, ze je to nezdrave pro Tebe, miminko si selektivne vytahne ty nejlepsi ziviny ze stravy. Presto bych hlidala aspon ovoce a zeleninu.
@andrejka97 Ja jsem mrne krmila prvni trimestr v McDonaldu/Kfc, ta chut byla enormni. Od te doby jsem tam nebyla, tak co.
Já jsem v jednom těhotenství první trimestr přežila jen na rybím salátu, skoro každý den ![]()
Ujížděla jsem na nanucích, hlavne jahoda a malina to musela být, kupovala jsem si je v zimě
No a mekáč, na ten jsem měla hroznou chuť, hlavně na hranolky a tu tortillu, což je zdravější varianta
Burger jsem tam neměla ani jeden. Tam jsem chodila tak jednou za měsíc. A teď tam chodíme hodně málo a sladké vůbec nemusim. Jinak jsem jedla normálně ![]()
Já teda ze začátku neměla chut na nic, protože jsem blila jak šakal do 15.tt. Když mi zrovna nebylo zle, tak jsem do sebe dostala max. ovoce, zeleninu, bílej jogurt nebo tak něco.
Ale po 20.tt se to zlomilo a naopak jsem začala mít chuť na hranolky, smažák, sladkosti…Naštěstí váha to zatim moc nepoznala ![]()
Já u prvních dvou žila tři měsíce na chlebu s máslem a KFC, když jsem se k tomu dostala. Ale nebylo mi špatně, jen jsem neměla na nic jiného chuť. Teď u třetího je to úplně jinak, od začátku celodenní nevolnosti a různé chutě. Na nevolnosti pomáhaly máslové sušenky a na chutě hambáč z Burger kingu. Bylo to ujeté, ale fakt mi to uklidnilo žaludek. Ještěže jsem si ho mohla dát jen jednou týdně, jinak bych byla jako koule.
Jo a taky jsem měla tři dny naprosto spalující chuť na sushi, což fakt není v těhotenství nic moc. Jenže mně se o tom i zdálo, normálně jsem si zaslintala polštář
Nemohla jsem myslet na nic jiného, už jsem si myslela, že mi přeskočilo. Nakonec jsem podlehla, měla jsem z toho teda špatné svědomí, ale to prostě nešlo jinak
![]()
@Elenloth Sushi jím pravidelně tak 2× do měsíce a už z toho ani nemám výčitky. V restauraci, kde jím roky a vím, že je kvalitní, si dám i s rybou, v jiných zeleninové. To by člověk nesměl jíst nic, když to někdy čtu ![]()
@Patie Já se toho sushi docela bojím, zvláště poté, co jsem si načetla něco o listerii a i když vím, že pravděpodobnost je minimální, tak prostě stejně.
Ona ta mrcha může být i v té rýži, pokud se s tím špatně zachází a následky jsou prostě tragické.
Jsou prakticky jenom dvě věci, které v těhotenství nejím a to právě sushi a tatarák, ačkoli obojí miluju. Nepasterované sýry neřeším, k těm se nedostanu a nějaké lahůdkové saláty a pomazánky nejím ani tak, nebo max. přímo z místní výrobny.