Stravou ke zdraví?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
233
12.12.05 10:57

stravou ke zdraví?

Myslíte milé maminky že je možno stravou a výživou ovlivnit zdraví našich dětí aby neonemocněly nemocí krve a jiným závažnými chorobami? Je toho kolem moc tak bych ráda alespoń tím co můžu udělala maximum pro ochranu. Jednou čtu že se mají jíst banány a chrání proti rakovině, pak zase něco jiného atd. Vím, že asi různorodá strava ale přece jistě je něco, co pomáhá více?Vím, že člověk nemůže myslet na strašáky ale přece jenom bych ráda udělala co nejvíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4705
12.12.05 11:04

Petko, přemýšlím podobně.
Jenže když to tak vezmeš, jednou jsou banány O.K. za měsíc si něke přečteš, že nejsou. A tak je to se vším. Člověk by se musel zbláznit.

Dospěla jsem k názoru, že všeho s mírou, vyhýbat se prověřeně nezdravým potravinám (chipsy)......ale od každého trochu.
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
12.12.05 11:45

stravou ke zdraví?

Já vím, že máš pravdu, všeho z mírou ale někde čtu že vitamínC tak cpu do malé plno šťáv, pak že olivový olej, tak jí ho dávám do polívky atd. atd. Asi nad tím moc přemýšlím a myslím, že to ovlivním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
12.12.05 12:00

Souhlasím s Nikinou.
To by se nesmělo vůbec nic. Chce to používat selský rozum a řídit se citem. Např. hranolky nedám, ale zrovna tak nějak extra nestuduju např. složení přesnídávky nebo kaše. Neběhám do bioprodejen, vaříme z plnotučnýho kupovanýho mlíka, na napití dávám normál UM. Zkrátka mam zhruba přehled, co je a co není dobrý, nebo co by mělo ještě počkat a tim se zhruba řídím. Občasný hřích se nebere jako tragédie.
Zkrátka s mírou. Musela by ses jinak zbláznit a navíc ti každej řekne něco jinýho. Ani se nikdo neshodne v názorech a každý si myslí, že zrovna ten jeho je ten nejlepší.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
12.12.05 14:09

Ahoj.

Už jsem tu někde psala, že kdybych se měla řídit všemi radami …

1. Radimek by umřel hlady, protože skoro každá poživatina má „pro i proti“.
2. Maminka by zblbla, protože by denně strávila v kuchyni hodiny a další hodiny lítáním po obchodech a shánění vhodných bio a pod. poživatin.
3. Tatínek by byl na prášky a stále v práci, protože takové poživatiny něco stojí. …

Takže ke všemu přistupuju v rámci chladné hlavy, zdravého rozumu a klidného svědomí.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
12.12.05 14:15

Beruško,

lépe bych to opravdu nepodala…! :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
12.12.05 15:05

No a to mě zrovna napadá Petuno:

vitamín C v ovocných šťávách ve větších množstvím škodí žaludeční sliznici :twisted:
a olivový olej je dle některých zdrojů pro nás středoevropany nevhodný, protože není z našeho pásma (lépe slunečnicový), takže svým způsobem též škodí..... :twisted: No a to je ono - pak si vyber že jo ? Člověk by se musel zbláznit, když nad tím přemýšlí…

Od každýho trochu a šmitec :wink:
NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
12.12.05 15:05

Ahoj, v kurzu nám jedna dle mě výborná porodní asistentka dělala „přednášku“ o zdravé výživě. Říkala jednu věc z které se snažím vycházet a to že výživa dětí do jednoho roku je hrozně důležitá. Prý jejich ledviny jsou kompletně vyvinuté a schopné vše přefiltrovat až nejdřív ve 14ti měsících. Do té doby vše co nedokážou zpracovat ukládají ve formě škodlivin, které pak způsobují různé problémy později.
Jasně že nic se nemá přehánět a kdyby to měl člověk všechno stihnout sledovat co a jak je škodlivé zbláznil by se. :wink: já například jsem nemohla kojit :cry:
Prostě vzala jsem si z jejich vědomostí pouze toto čehož se hodlám držet, jelikož věřím, že je to pravda: 1)kojit co nejdéle, u alergiků klidně do konce 8.měs. pokud to jde, u nekojených dětí už není pravda že musí začít s příkrmy ve 4. měs, ale normálně jak kojené od ukončeného 6. 2)nedávat sladké čaje, když jo tak hodně ředěné

1. s příkrmy začínat pomalu, po pár lžičkách, jednodruhovou zel., s masem klidně až v 8.,9. měs. a nejlíp začít králičím, pak krůtím a pak až drůbežím, nic nesolit, nezasmažovat

4)kašičky dávat s rozumem, zbytečně dítěti lepí žaludek, začít s rýžovou bez příchutě, ovoce jako jablíčko nebo hruška raději povařit 5)vyhnout se alergenům jako je med, kravské mléko, bílek, jižní ovoce atd.
Je jasné že pozdějc nám děti utečou do Mekáče(sama si dám někdy říct) a nic s tím třeba nenaděláme :wink: ale těch pár bodů mě osobně připadá úplně v pohodě a někdy se třeba divím, že některé mamči jako by to ani neřešili. Na druhé straně když do syna nedostanu brokolici vím že je zbytečné mu ji nutit 8O
Tak ať robátka hezky papají!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1664
18.4.16 10:19

Ahoj holky, je tu někdo, kdo se stravuje celistvou rostlinnou stravou? Syrovou zeleninou a ovocem? Měla bych pár otázek, kdo to už takhle nějakou dobu provozuje. Já jsem se svého jídelníčku vyjmula pokud možno co nejvíce přidaného cukru a začala jsem jíst co možná nejvíce rostlinné stravy, s masem je to horší, ale snažím se ho taky úplně minimalizovat na jednou týdně, mléko a sýry teď nejím téměř vůbec a časem bych chtěla dojít až k celistvé rostlinné stravě. Jen mě trápí to, že syrová strava je pro mě poměrně těžko stravitelná po operaci žlučníku… vím, že paprika mi nedělá dobře a té se snažím vyhýbat, ale poslední dobou se mi stává, že cítím že si s každým jídlem žaludek nějak neví rady… setkali jste se s tím taky někdo a jak to řešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
18.4.16 12:10

Řešení se nabízí.. Můžu se zeptat, proč chceš na tuto stravu přejít? Jinak já teď taky změnila jídelníček (velmi omezené přílohy i pečivo) jím jen v pevně daném rozmezí a už několikrát mě žlučník rozbolel. Jsem jen po jednom záchvatu kdysi dávno. Takže jsem zvolnila, já tedy tělo poslouchám. Takže bych v tvém případě zamyslela, zda je to vhodná cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí