Střední škola TRIVIS

879
24.11.14 11:59

Střední škola TRIVIS

Ahoj,

moje dcera je teď v 8. třídě, už asi 3 roky má jasnou představu, že by jednou chtěla jít k policii. Na veletrhu škol jsme narazily na soukromou školu TRIVIS zaměřenou na obor, holka nadšená a na mě udělala také dobrý dojem. Dojíždění i školné je zvládnutelné, dostala by se 100% - berou podle průměru, ona má 1 dvojku, navíc závodně střílí, což znamená bonus k průměru. Problém je zatím manžel, zastává striktní názor, že by měla mít státní střední školu.

Chtěla jsem se zeptat, jestli tu má někdo s TRIVISEM zkušenosti - absolvoval, zná absolventa, je z oboru (státní správa, policie, prevence kriminality, bezpečnostní služby…) a tuší, jak se na absolventy této školy nahlíží. Děkuji za každou informaci

Příspěvek upraven 24.11.14 v 12:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8935
24.11.14 12:08

A existuje v tomto oboru státní střední škola? Pokud ano a dcera má super známky, tak bych asi volila také státní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
24.11.14 12:09

@Evalu Souhlasím naprosto s tvým manželem. Na soukromé střední školy chodí děti, co nemají šanci dostat se na státní. S jednou dvojkou si státní střední může vybírat! Tak at neblázní s Trivisem. U nás tady nic moc dobrou pověst nemá, zavřeli jí pro nezájem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
24.11.14 12:23

Lasičko - existuje, ale je to vyloženě policejní škola, takže by měla úzkou specializaci, ze které by jí mohl vyřadit třeba drobný zdravotní problém. Trivis se prezentuje jako širší zaměření na státní správu, prevenci apod. A taky tedy fyzička není její nejsilnější stránkou a na policejní by jí poněkud více potřebovala.

Krtku - u vás je kde? V Praze uvádějí, že se dostanou děti tak do průměru 2,0. Spíš se bojím toho, aby se na absolventy právě nenahlíželo jako na ty, co nebyly schopní absolvovat státní školu.

Ona toho má v té hlavě opravdu hodně a napříč spektrem. Ach jo. Na gympl se mi s ní nechce, protože pro ní vysoká s dnešní devítkou na ZŠ znamená studium do 25 - 26 let a obávám se, že v té době už jí nebude bavit být studentíkem, inklinuje spíš ke světu dospělých než vrstevníků, a ze středních škol, které jsme viděly, není žádná to pravé ořechové, v tom stánku TRIVISU se jí rozzářily oči nad seznamem předmětů, jen milovaná ruština jí chyběla, ale už jsem skoro nalomila tu paní na prezentaci, že v takovém oboru je přece dneska ruština důležitá…

E

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
24.11.14 12:30

@Evalu U nás, to je z Praze. Ten zrušený Trivis byl v Čimicích v Libčické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
24.11.14 12:33
@Evalu píše:
Lasičko - existuje, ale je to vyloženě policejní škola, takže by měla úzkou specializaci, ze které by jí mohl vyřadit třeba drobný zdravotní problém. Trivis se prezentuje jako širší zaměření na státní správu, prevenci apod. A taky tedy fyzička není její nejsilnější stránkou a na policejní by jí poněkud více potřebovala.

Krtku - u vás je kde? V Praze uvádějí, že se dostanou děti tak do průměru 2,0. Spíš se bojím toho, aby se na absolventy právě nenahlíželo jako na ty, co nebyly schopní absolvovat státní školu.

Ona toho má v té hlavě opravdu hodně a napříč spektrem. Ach jo. Na gympl se mi s ní nechce, protože pro ní vysoká s dnešní devítkou na ZŠ znamená studium do 25 - 26 let a obávám se, že v té době už jí nebude bavit být studentíkem, inklinuje spíš ke světu dospělých než vrstevníků, a ze středních škol, které jsme viděly, není žádná to pravé ořechové, v tom stánku TRIVISU se jí rozzářily oči nad seznamem předmětů, jen milovaná ruština jí chyběla, ale už jsem skoro nalomila tu paní na prezentaci, že v takovém oboru je přece dneska ruština důležitá…

E

Jenže z Trivisu bude muset jít na Policejní akademii stoprocentně, protože bez ní bude úplně stejný nic. Já bych radši zkusila tu státní, jestli o to má opravdu takový zájem. Taky záleží, co by chtěla u Policie dělat.
U nás na Vysočině jede Trivis je. Známý ho dělal dálkově, ale kvůli Hasičům, ale tam jsou stejně plný stavy. Jedna příbuzná ho teď dělá, tuším letos bude maturovat, ale nevím jaký obor.

• Citovat
  • Upravit
66460
24.11.14 18:29

U nás jsou třeba jen soukromé tady ty policejní, ostraha a podobně. A je to docela náročná škola, nedají nic zadarmo. Takže ne všechny soukromé jsou tak špatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
25.11.14 14:57

Krtku, tak to ji přesunuli nebo sloučili, teď je v Kobylisích. Fungují od r. 1993 a mají celkem 9 poboček, co jsem zjistila, takže zas takový brak to nebude.

Vokishko, ty máš s ní nějaké zkušenosti? Náročnost by jí nevadila, spíš naopak.

Dál může jít na jejich nástavbu nebo na policejní akademii, v tom jí nic bránit nebude.

Já spíš řeším, jestli jí dát na tuhle školu, která by jí zřejmě obrovsky bavila a neuškodit jí nějak do budoucna nebo jí nechat čtyři roky na nějaké státní průmyslovce, mezi kterými jsme nenašli obor, který by jí vyloženě táhnul, nebo gymplu, po kterém je člověk stejně nic ještě asi víc než po tom Trivisu.

Ještě to budeme samozřejmě řešit (dny otevřených dveří a tak), spíš hledám, jestli někdo nemá osobní zkušenost se školou nebo uplatněním absolventů, za obecné názory děkuji.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66460
25.11.14 15:08

@Evalu To není zkušenost s touhle konkretní školou, to jsem psala spíš jako odpověď na ty komentáře, které si myslí, že soukromá škola musí být špatná. Studuje na jedné soukromé tohoto typu dceřina spolužačka a od jedné známé syn. Z obou zkušeností to je docela makačka, jak časově, tak fyzicky i učením. Dost drtili i právo a podobné věci. Já bych do toho asi šla, pokud ji to baví. Aby vám jednou nevyčetla, že jste jí to neumožnili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
28.11.14 20:01

Děkuju.

Povedlo se mi zatím najít jednoho člověka, který studuje tu jejich nástavbu a jednoho absolventa a začínám mít dojem čím dál lepší. E

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
12.12.14 20:25

A ještě z trochu jiného soudku - kamarádka učitelka má zase zkušenost, že státní školy berou třeba čtyřkaře a nechávají je prolézat, jen aby měly dotace na hlavu - jsou to ještě slabé ročníky, dětí je málo a je o ně boj. E

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
18.1.15 15:21

Ahoj.
Jestli manžel trvá na státní, zkuste policejní školu v Holešově. mohu jen a jen doporučit. At to tedy zkusí s přijimačkama tam a uvidíte. my jsme to měli s dcerou taky tak. skvělé zázemí a učitelský sbor.maji na výběr i ruštinu.
:) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
18.1.15 21:09

Mám syna na Trivisu v Praze. Není pravda, že byl v Čimicích zrušen, protože se přestěhoval do Kobylis. Potřebovali větší prostory, do Čimic se už zkrátka nevešli. Syn je teď ve třeťáku. Šel tam se samými jedničkami, školu si mohl vybrat jakoukoli. Vybral si Trivis. Stále studuje s vyznamenáním a škola ho opravdu baví. Není pravda, že berou cokoliv. Opravdu si vybírají a dost i vyhazují. Když šel syn do prváku, otvírali čtyři třídy, po prváku už byli jen tři - flákače tam netolerují. Já pracuji na státní SŠ a to co bereme je děs běs. Já jsem ráda, že je syn na soukromé, která má úroveň.
Po SŠ chce na práva - tak ani Policejní akademie není nutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
18.1.15 23:09

@Blankaspl Nevím,Trivis znám a nemá žádnou úroven. A co tam chodí za typy, radost pohledět :nevim: Děti ze základky z nich měly akorát srandu, protože co slovo to perla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
19.1.15 07:16

Já mám zkušenost osobní a opravdu jsme já a hlavně syn spokojení. Opravdu nevím, co myslíte těmi „typy“, u nás ve škole se vyskytují asi taky. Úroveň vzdělání je dobrá, výsledky státních MZ mají víc než slušné, vyhrávají různé soutěže. Děti ze ZŠ mají srandu úplně ze všeho, to bych jako parametr nebrala. Mohu srovnávat, pohybuji se ve středoškolském školství už hodně dlouho a trivis je opravdu slušná škola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí