Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nevíte, zda se může streptpfort při kojení?
Chtěla jsem v lékárně septilen, ten zrovan neměli. Paní mi nabídla streptofort. Na mou výslovné sdělení, že kojím, tak potřebuju něco, co se smí, mi řekla, že tohle se při kojení může a účinná látka je stejná jako v septilenu.
Doma jsem přečetla příbalový leták, a tam je, že kojící a těhotné pouze po poradě s lékařem. ![]()
Nemá někdo zkušenost?
@j.a.n.i1 píše:
@Svistice To je snad na všech lécích ne?
Jsou i takové, u kterých je výslovně napsáno, že je můžou těhotné/kojící. ![]()
Klidne si ho vem. Do mm prechazi minimum slozek z leku a zrovna septofort neni zadny megadryak ve srovnani s tim, co je kolikrat pro kojici oficialne povolene.
Tady je pouze predpoklad, ze septofort nema nejake atesty pro kojici matky. ![]()
@Svistice píše:
Jsou i takové, u kterých je výslovně napsáno, že je můžou těhotné/kojící.
No, i u toho septilenu je, že máš poradit s lékařem ![]()
@Svistice Septofort jsem taky užívala při kojení. Je to chlorhexidin, ten se může i u malých dětí, takže u kojení není problém. Ovšem té lékárně bych do budoucna moc nevěřila, protože porovnáním příbalových letáků snadno zjistíš, že to není to samé, jako Septilen.
Nebala bych se. Ucinna latka je jina, jak pisi vyse, nez u Septilenu, ale koukala jsem ted na FDA a tam pisi, ze i kdyz nemaji info o prostupu do materskeho mleka, tak na „kojenych“ krysich mladatech nepozorovali zadny skodlivy efekt.
Kazdopadne muzes kloktat solnym roztokem nebo salvejovym odvarem (v zevnim uziti vubec laktaci nezastavuje, aby me nekdo nechytal hned za slovo, ze salvej se pri kojeni neeesmiiii
)
@suvik Já neumím kloktat, dávím se.
Na krk musím mít jen cucátk anebo sprej.
@Elenloth Díky, taky mám v úmyslu se té lékárně spíš v budoucnu vyhnout.
@j.a.n.i1 Tak to jsem to možná u toho septilenu přehlídla. Ale byl výslovně doporučený gyndařkou, tak jsem to asi moc neštudovala.
@Svistice píše:
Nevíte, zda se může streptpfort při kojení?Chtěla jsem v lékárně septilen, ten zrovan neměli. Paní mi nabídla streptofort. Na mou výslovné sdělení, že kojím, tak potřebuju něco, co se smí, mi řekla, že tohle se při kojení může a účinná látka je stejná jako v septilenu.
Doma jsem přečetla příbalový leták, a tam je, že kojící a těhotné pouze po poradě s lékařem.
Nemá někdo zkušenost?
To se od dob conterganu píše na všech lécích. Lze prokázat jen, že je něco nebezpečné. Ale prokázat, že je to 100% bezpečné… I když provedeš všechny testy, možná ti něco uteklo. (v drtivé většině případů neuteklo, ale co kdyby. Tak se firmy jistí)
Tak jeste je fajn propolis, ten se osvedcil me konkretne, v krku me boli hrozne casto. Dela se jak ve spreji (hnus teda), tak i v pastilkach. Pokud nemas alergii na vceli produkty.