Septofort při kojení

33005
24.1.16 10:59

Streptofort při kojení

Nevíte, zda se může streptpfort při kojení?

Chtěla jsem v lékárně septilen, ten zrovan neměli. Paní mi nabídla streptofort. Na mou výslovné sdělení, že kojím, tak potřebuju něco, co se smí, mi řekla, že tohle se při kojení může a účinná látka je stejná jako v septilenu.
Doma jsem přečetla příbalový leták, a tam je, že kojící a těhotné pouze po poradě s lékařem. :cert:
Nemá někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101727
24.1.16 11:03

@Svistice To je snad na všech lécích ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
24.1.16 11:30
@j.a.n.i1 píše:
@Svistice To je snad na všech lécích ne?

Jsou i takové, u kterých je výslovně napsáno, že je můžou těhotné/kojící. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
24.1.16 11:30

Klidne si ho vem. Do mm prechazi minimum slozek z leku a zrovna septofort neni zadny megadryak ve srovnani s tim, co je kolikrat pro kojici oficialne povolene.
Tady je pouze predpoklad, ze septofort nema nejake atesty pro kojici matky. :think:

• Citovat
  • Upravit
101727
24.1.16 11:32
@Svistice píše:
Jsou i takové, u kterých je výslovně napsáno, že je můžou těhotné/kojící. :)

No, i u toho septilenu je, že máš poradit s lékařem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
24.1.16 11:44

@Svistice Septofort jsem taky užívala při kojení. Je to chlorhexidin, ten se může i u malých dětí, takže u kojení není problém. Ovšem té lékárně bych do budoucna moc nevěřila, protože porovnáním příbalových letáků snadno zjistíš, že to není to samé, jako Septilen.

• Citovat
  • Upravit
28294
24.1.16 11:55

Nebala bych se. Ucinna latka je jina, jak pisi vyse, nez u Septilenu, ale koukala jsem ted na FDA a tam pisi, ze i kdyz nemaji info o prostupu do materskeho mleka, tak na „kojenych“ krysich mladatech nepozorovali zadny skodlivy efekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
24.1.16 11:57

Kazdopadne muzes kloktat solnym roztokem nebo salvejovym odvarem (v zevnim uziti vubec laktaci nezastavuje, aby me nekdo nechytal hned za slovo, ze salvej se pri kojeni neeesmiiii :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
24.1.16 12:00

@suvik Já neumím kloktat, dávím se. :oops: Na krk musím mít jen cucátk anebo sprej.

@Elenloth Díky, taky mám v úmyslu se té lékárně spíš v budoucnu vyhnout.

@j.a.n.i1 Tak to jsem to možná u toho septilenu přehlídla. Ale byl výslovně doporučený gyndařkou, tak jsem to asi moc neštudovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.1.16 12:01
@Svistice píše:
Nevíte, zda se může streptpfort při kojení?Chtěla jsem v lékárně septilen, ten zrovan neměli. Paní mi nabídla streptofort. Na mou výslovné sdělení, že kojím, tak potřebuju něco, co se smí, mi řekla, že tohle se při kojení může a účinná látka je stejná jako v septilenu.
Doma jsem přečetla příbalový leták, a tam je, že kojící a těhotné pouze po poradě s lékařem. :cert:
Nemá někdo zkušenost?

To se od dob conterganu píše na všech lécích. Lze prokázat jen, že je něco nebezpečné. Ale prokázat, že je to 100% bezpečné… I když provedeš všechny testy, možná ti něco uteklo. (v drtivé většině případů neuteklo, ale co kdyby. Tak se firmy jistí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
24.1.16 12:04

Tak jeste je fajn propolis, ten se osvedcil me konkretne, v krku me boli hrozne casto. Dela se jak ve spreji (hnus teda), tak i v pastilkach. Pokud nemas alergii na vceli produkty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí