Dva dny po tetanovce - vedlejší účinky?

404
23.1.16 18:33

dva dny po tetanovce-vedlejší účinky?

Zdravím všechny
ve čtvrtek jsem dostala očkování proti tetanu (měla jsem třísky v noze a poslední očkování proběhlo v roce 2008)
třísky mi včera na chirurgii vytáhli bez problému (nezvládla mi je vytýhnout ani obvodní dr proto chirurgie)
Dnes mi ale okolí místa vpichu začalo napuchat svědit a trošku i červenat. Můžou to být nežádoucí účinky očkování? Mám to v pondělí při převaze nohy na který mám jít říci obvodní dr? díky za rady a názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8112
23.1.16 18:37

@Ka-Ha : může, já to tak mivam skoro po každém očkování :-(, pomůže třeba dithiadem nebo jiné histaminikum. Mivam kolem vpichu i třeba 5 cm a více natekly flek :-(. Nejdřív to bolí a pak to začne svedit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
23.1.16 18:46

Taky jsem měla reakci až po dvou dnech a trvala přes týden. Flek velikosti dlaně a zvětšené uzliny. V tříslech tak, že mne tlačily při sezení.

A lékaři bych to řekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
23.1.16 19:07

Mě se s tím u doktora v podstatě vysmáli, že je to normální, měla jsem 3 týdny bouli jako blázen, bolelo to a 3 dny teploty 39°C. Takže to klidně řekněte, ale stejně s tím nikdo nic dělat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
23.1.16 19:10

Taky jsem to mela po tetanovce otekly a cerveny. A bolelo a svedilo me to snad 2 mesice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.16 19:28

Tetanus vznikne jen u rány, která je hluboká, uzavřená, bez přístupu vzduchu. Rozhodně ne z odřené povrchové rány, jak se nás snaží pořád děsit. Já nemám tetanus očkován už 45 let a rozhodně si ho nenechám naočkovat nikdy. Má spoustu nežádoucích účinků a nepředpokládám, že by mě někde propíchl vidlema od koñského hnoje. :D

• Citovat
  • Upravit
4341
23.1.16 19:29
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
23.1.16 21:41

@babanci Ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
23.1.16 23:31

Děkuju všem za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
24.1.16 16:04
@babanci píše:
@Mirabe1ka

Promiñ,omylem jsem zmáčkla. Souhlasila jsem s Tebou, že s tím stejně nic neudělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí