Streptokok v krku, jsem bacilonosič, musím přestat kojit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
56
14.5.10 20:06

Streptokok v krku

Ahoj zdravím a zároveň prosím o radu. Kojím a na poradu krční lékařky bych měla s kojením přestat. Malýmu je 11měsíců a prý bych měla kojení utnout. Sice netrpím angínama ale jelikož kojím tak mi moje obvodní než aby mi zbitečně dávala antibiotika tak mi provedla výtěr z krku. Našli mi streptokoka beta hemol., brala jsem od krční antb. ale bacil tam stále je i po antibiotikách, prý údajně jsem asi bacilonosič, když mě v krku momentálně nebolí, ale streptokok tam stále je. Tak mi radí přestat kojit a je možný že se to zlepší, ale nemyslim si že se ten bacil stratí. měla bych jít na vytrhnutí mandlí. Je to hrozný na jednu stránku se mi nechce, ale na druhou bojim se malýmu olíznout lžičku dát pusinku aby to nechytl. Tak nevím poradíte jak bych to měla řešit.? Moc děkuju za rady :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4232
14.5.10 20:34

A co ti na to doktorka dala? Dcera to teď měla dvakrát za sebou, první ATB nezabrala, jen na chvíli a za dva dni se jí to vrátilo. Na vrtěží mandlí bych ještě nešla, pak ti veškerý bacily půjdou rovnou do těla.
Co teda zkusit přestat kojit a pak budeš moct silnější ATB, nám zabral Klacyd, Ospen ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
14.5.10 21:37

no, asi bych ukončila kojení a šla do silnějších ATB. vytržení mandlí je až poslední varianta. a pozor také na pusinky a pod. i takto bys to mohla na mimčo přenést. malý je už veliký a kojila jsi hodně dlouho (co by za to některé maminky daly :-) ). ber to tak, že teď je důležité, aby od tebe nic nechytil a ty ses dala zdravotně dopořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
14.5.10 21:48

Myslím, že doktorka je obecně proti kojení starších dětí, že… :think: Podle mě kojení a Str. spolu vůbec nesouvisí. Sama ho mám. Měla jsem už před těhotenstvím. Teď kojím. Občas mám na mandlích čepy, akutní anginu jsem nikdy neměla. Dítě taky žádné problémy nemá.
Za mě: s kojením se rozhodni bez ohledu na nález v krku. A naopak - léčba je možná bez ohledu na kojení - antibiotika i operaci můžeš mít i při kojení. Maximálně krátce přerušíš kojení po operaci, než tě pustí domů. Můžeš mezitím odtříkávat, pravděpodobně už nekojíš často. .

• Citovat
  • Upravit
neczuz
14.5.10 21:54
nozu píše:
no, asi bych ukončila kojení a šla do silnějších ATB. vytržení mandlí je až poslední varianta. a pozor také na pusinky a pod. i takto bys to mohla na mimčo přenést. malý je už veliký a kojila jsi hodně dlouho (co by za to některé maminky daly :-) ). ber to tak, že teď je důležité, aby od tebe nic nechytil a ty ses dala zdravotně dopořádku.

On to nejspíš malý už má, ale nedělá muto žádné problémy, stejně jako Daje. Daja má toho Str. velmi pravděpodobně už dlouho.
Nicméně pokud na kojení nijak zvlášť nelpíš a měla si v plánu v dohledné době tak jako tak zkončit, tak to můžeš urychlit a asi to zjednoduší postup, hlavně tvoje doktorka bude lépe spolupracovat…

• Citovat
  • Upravit
56
15.5.10 21:04

Ahoj no právě že jsem chtěla kojit tak do roka a půl a pak ho postupně odstavit. Docela mě to mrzí, ještě se poradím s dětskou lékařkou a uvidíme. On ten streptokok nebude asi žádnej med pro tělo. Problém je že jsem alergická na peňák ten by možná zabral. Jinak děkuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí