Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
7 dní to bývalo a cca před dvěma lety se to prodloužilo na 14 dní
lasička1 píše:
7 dní to bývalo a cca před dvěma lety se to prodloužilo na 14 dní
aha tak to jsem necěděla já měla za to že je to furt 7 dní
Kdybych se nepohybovala ve zdravotnictví,tak si také myslím pořád týden
protože laik nemá šanci vysledovat veškeré změny
SUPER,ZROVNA JSEM TU TED DOMA TAKY ŘESILA PLATNOST RECEPTU..
Dva tydny, ale treba u receptu na antikoncepci nebo ockovani navi rikam sestre rovnou at mi to napise bez datumu, problem s tim nikdy nebyl.
Recept bez datumu by být neměl nikdy,lékař si „zadělává“ na problém.Když máme kontrolu z pojišťovny,tak mají papír,kde se vyjede seznam léků,které byly kdy napsány a je potřeba doložit zápisem v kartě s tím samým datumem,že lék byl vypsán.
Takže kontrola chce-pan xy,den ten a ten,druh léku a já vyndám kartu a musím to mít v kartě napsaný.Včetně počtu balení a dávkování.
To je sice fakt, ale zrovna u antikoncepce a nadstandardního očkování těžko pojišťovna něco zkontroluje, protože nejsou hrazené pojišťovnou vůbec a tím pádem ani evidované.
teď jsem to řešila s tchýní, pracuje v lékárně a brala mi přes lékárnu Synflorix (my si ještě platíme, narodili jsme se dřív než začli hradit). Datum na receptu máme starý přes měsíc a půl. Řekla jsem, že není problém zajít k doktorce pro recept s aktuálním datem, ale prý to nemám řešit. Co by prý mohla pojišťovna namítat, když si to stejně platím sama ![]()
a co se týče léku se 100% úhradou pacienta, tak v lékárně jim st ačilo, abych si to vyřídila do konce měsíce, ve kterém je recept vystaven
Ahoj,nevíte někdo kolik dní platí recept ,zapomněla jsem si jeden vyzvednout a teď nevím jestli je ještě platný,nebo si mám nechat napsat nový.Díky za info.