Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@marinka5 recept platí 14 dní. Pokud je to ale antikoncepce nebo věci co si latíš sama, správně taky 14 dní, ale dává se klidně i dýl. prošlý recept pojištovna neproplatí a vrátí. Pokud si hradíš sama, je to jedno a nikdo to nezkoumá.
Recept z pohotovosti platí jen do následujícího dne po obdržení
Recept na antibiotika platí 5 dní. Jedná se teda ale o perorální a injekční. na lokální (masti, oční kapky) platí těch 14 dní
Ahoj, koukala jsem že už tu toto téma je ale přes rok staré tak se chci ujistit. Jak dlouho platí recept? Když jde o přášky nehrazené pojišťovnou? Je to tich 14 dní nebo mi to vydají i pak? Dík
![]()
Je to 14 dni. U antibiotik jen 5 dni. Recept z pohotovosti plati 1 den.
Pokud to tam lékař nenapíše jinak - předvčírem jsem si vytvedávala léky na recept z července. Zkus se podívat na stránky VZP-mají to tam vysvětlený.
Ahoj holky potrebuji se zeptat. Mam od pondelka recept na antikoncepci. Recept je opakovaci. Nemohu ho momentalne vybrat cekam na penize ktere dorazi nejspis az pristi tyden. Je tam nejaka lhuta dokdy musim vybrat to prvni baleni? Nebo celkove ma platnost ty 3mes. Predem diky za odpoved ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky potrebuji se zeptat. Mam od pondelka recept na antikoncepci. Recept je opakovaci. Nemohu ho momentalne vybrat cekam na penize ktere dorazi nejspis az pristi tyden. Je tam nejaka lhuta dokdy musim vybrat to prvni baleni? Nebo celkove ma platnost ty 3mes. Predem diky za odpoved
obecně má recept platnost 30 dnů, ale magistra v BENU mi řekla, že u léků, které nejsou hrazeny pojišťovnou se dá vyzvednout i později, ale zálží na vůli. V mém případě to byla taky antikoncepce a recept byl 3 měsíce starý.
Recept platí 14 dni a to i v případě, ze je to lek, jako treba antikoncepce nehrazeny pojišťovnou, na antibiotika 5 dni a z pohotovosti 1 den. Opakovací recept pul roku max.rok pokud, tak vyznačí lekar. Takže ti to určité vydají, nemusí s se bát.
@hrabacka píše:
Recept platí 14 dni a to i v případě, ze je to lek, jako treba antikoncepce nehrazeny pojišťovnou, na antibiotika 5 dni a z pohotovosti 1 den. Opakovací recept pul roku max.rok pokud, tak vyznačí lekar. Takže ti to určité vydají, nemusí s se bát.
Já to zjištovala před měsícem a řekla mi 30 dnů. Tak jak je vidět, ani samy v lékárnách nevědí
@jjelena to není pravda. Recept rozhodne neplati 30 dni. Kontroluje se i výdej na recept nehrazenych leku…takže pokud lékárnice recept vzala urcite upravovala datum vydeje, jinak by mela při kontrole prusvih…
Opakovaci recept ma platnost pul roku. A je jedno kdy vyberu prvni baleni ![]()