Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Streptokoka jsem mela jako anginu. Ale nekdo ho ma pry porad ![]()
Ahoj. Já měla Streptokoka v krku.Jen mně občas bolelo v krku. Škrábalo. teplota nic. Občas uzliny. Stěr byl pozitivní. Dostala jsem ATB na 10 dní a je klid.
To ti asi presne rekne vyter z krku. Ja si jen pamatuju z detstvi, ze jsem si prala byt „nemocna“ - abych nemusela do skoly, ale zase aby mi nebylo spatne a nic me nebolelo. To se mi splnilo a byl to tusim prave nejaky streptokok.
Dceři se vracel kašel, měla streptokoka, dostala atb na přeléčení a šmytec. Nic hrozného.
Jak píšou holky projevuje se různě, a poznáš jen výtěrem. Já měla na mandlích bílé čepy.
Já ho mám pořád… a nic mi není… ![]()
Mám betahemolitického streptokoka v krku a pohodička.
Akorát jsem náchylnější na onemocnění krku… angíny, chřipky, bolest v krku a tak. Všechno mi jde hned na krk. Zvykla jsem si vytahovat šálu hodně brzy a ukládat do skříně naopak o dost později než ostatní - jinak naprosto v pohodě. ![]()
Rozhodně ale kvůli tomu odmítám odstranění mandlí, jelikož by mi to bez nich všecho šlo hned na průdušky. Takhle se to většinou zasekne na nich… nemít mandle - nevím co bych dělala… ![]()
Když jsem byla mladší tak mi je kvůli těm nemocem chtěli vyndat, ale naštěstí se přišlo na toho steptokoka včas a já kvůli tomu to vyndání mandlí odmítla - a dobře jsem udělala ![]()
Moc děkuji za odpovědi.
Výtěr z krku mi provede praktický lékař a
nebo mám jít ke krčnímu?
Musím mít ke krčnímu žádánku?
@Anonymní píše:
Moc děkuji za odpovědi.
Výtěr z krku mi provede praktický lékař a
nebo mám jít ke krčnímu?
Musím mít ke krčnímu žádánku?
Praktik
![]()
Zdravim všechny,
chtěla bych se zeptát jestli má z vás někdo zkušenost se streptokokem v krku.
Jak se projevuje?
Nebolí mě v krku, nemám teplotu, nemám otekle mandle.
Jen mě pobolívají uzliny a mám v krku za mandlema červené výražky i na kořenu jazyku.
Co by to mohlo být?
Předem děkuji za jakoukoliv odpověď.