Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
A jak ví, že to je spojené s břichem? Ukazatelé zánětu jsou CRP, leukocyty, ale to nic nevypovídá o uložení zánětu.
Doktorka jí to sdělila, po vyšetření a zároveň po odběrech krve. Jinak jak se to CRP, leukocyty projevují, z čeho vznikají? Díky. ![]()
Po jakém vyšetření? Zánětů v břiše může být hodně, ale většina z nich jsou provázené bolestmi, změnou stolice, nevolnostmi..Taky co je neustále - kolikrát už měla ATB v poslední době? Má nějakou zprávu od Dr.? Pokud se to opakuje a neví co jí je, tak je nejlepší jít za Dr. a probrat to sní, chtít vyjádření. Tady to budou jen spekulace, obvzlášť, když nejsou uvedené žádné podrobnosti.
http://www.google.cz/search?…. r_gc. r_pw. r_qf.&bvm=bv.1355534169,d. bGE&fp=62427081e2d2fa39&bpcl=40096503&biw=1250&bih=648
http://www.google.cz/search?…
Ahojky, no zhruba 1 rok jí trápí slepé střevo, takže od toho to je prý řekla doktorka její. Ale ráda by věděla z čeho opakované záněty vznikají, slepé střevo má podrážděné, chvíli má to v klidu a pár dnu strášné bolesti, doktorka by ji poslala do nemocnice, ale lékaři tvrdí že je to podrážděné. Tak bych se ráda zeptala z čeho ty záněty vznikají, z jídla, z léku? ![]()
No tak to ji mela dr. poslat na gastro, a divim se ze v nemocnici ji slepak laparkou nevzali.muze mit i chronicky zanet zaludku a to je potreba dieta…tady ti zadna vic nereknem ![]()
@Vanesa19 Leukocyty = bílé krvinky. V nezánětlivém stavu jich máš v krvi nějakou „neutrální“ hladinu. Pokud v těle propukne zánět, tak tělo začne „vyrábět“ bílé krvinky a posílá je „do útoku“, aby zánět zlikvidovaly. Je to nejvlastnější obranný mechanismus lidského těla. (Jejich okamžité množství se stanoví rozborem krve.) A zvýšené množství bílých krvinek signalizuje, že někde v těle je zánět. Pak je potřeba hledat kde.
(Pokud jsem něco zkomolil, tak se medicínsky vzdělaným omlouvám…)
Taktéž se omlouvám, pokud by to někdo považoval za poučování. Jen jsem považoval za dobré vyjasnit základní pojem.
@vokishka píše:
Ono je tohle téma spíš pokračováním včerejšího.
co mi uteklo?
@Vanesa19
Dneska je to kamarádka??? jejda, před pár dny jsi to byla Ty… To jste se holky hledaly, až jste se našly. ![]()
Mimochodem… pořád dokola toto… už je to celkem otravné.
Pokud máš opravdu zdravotní problém, tak se oprosti toho, že je to slepák a nech si nabrat IBD a udělat kolonoskopii. Další diskusi na toto téma zahaj s těmito výsledky. Nicméně toto už doktory určitě napadlo, pokud Ti teda něco je.
@wildcherry
Pod různými nicky zakládá stále totéž téma už cca půl roku… aspoň co já si všímám… ![]()
Ahojky Slečny moje, chtěla bych se zeptat, kamárádce se neustále v krvi vytváří záněty vše je spojeno s břichem, bohužel doktorka ji vždy dá antibiotika na přeléčení a tím je to vyřešené. Bohužel ona ráda by věděla z čeho se jí to vytváří nikdy před tím problémy neměla, ani na žádné bolesti si nestěžovala. Nevíte z čeho se záněty tvoří, i za kamárádku bych Vám byla velmi vděčná. Je to pro mě docela osobní neboli intimní dotaz, takže raději zákládám anonymně, nezlobte se. Za káždě rady, vřele děkuji. Děkujeme mockrát, obě