Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, holky. Lze si nechat odstranit slepé střevo preventivně? Bohužel mě zajímá, co je k tomu potřeba a jak dlouho budu, v nemocnici když mám dvě malé děti a jsou to dvojčátka. Jaké papíry k tomu jsou důležíte, kdo mi je dá? Nebo jak si o ně říct, a kde? Se slepým střevem mám problémy už delší dobu, ale vždycky mi to v nemocnici rozháněli, že to prý není zas tak akutní. Nevíte o nějaké klinice, která to dělá ihned, poblíž Třebíče, prosím? Případně jak, se to dá zhoršit, a čím? Díky, za rady. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Vím, že se slepák odstraňuje i při chronických problémech. Kamarádka to tak měla… Ale jestli se to dá domluvit nevím… jí to navrhl sám dr…
![]()
Ráda bych se domluvila, nevíš, jak se to popřípadě dá zhoršit raději bych to měla co nejrychleji za sebou, kdyby jsi se zeptala kamarádky, jaký to měl u ní průběh byla bych vděčná. Díky, jsi zlatá ![]()
Já jsem měla taky chronické a sami navrhli, že mi ho vyndají. I když už je to dlouho.
Děkuji, ale mě by pomohlo, jak se to dá zhoršit, zrychlit s přítelem chceme jét na dovolenou i s dětmi, ale potřebuji radu jak to zhoršit, už kvůli dětem? ![]()
No, opakovaně ji bolelo v pr. podbřišku, tak jí ho raději vyndali…
Zhoršit se to asi nijak nedá… ![]()
Jestli můžež tak se zeptej kamarádky, jestli o něčem neví, případně jestli namáš lékáře v rodině?
Me ho vyndali pac nevedeli co by
laparoskopicky..ve spitalu tri dny ![]()
Holčička ze třídy trpěla se slepákem přes rok. Velmi často jsem volala maminku, že holčička zase brečí, často byla v newmocnici, kde jí to stále dokola rozháněli. Fakt utrpení. A po tom roce šup a už ho má venku a má klid.
Jinak bohužel přispět nemůžu.
Právě s tím mám problémy delší dobu, čím se to dá zhoršit? Mě to odmítají operovat, že to není akutní, že to mám podrážděné. Kde to dělají ihned blízko Třebíče?
To já celkové mám také problémy, ale tvrdí mi i rodičům, prý až to bude akutní odoperují, nevíš jak to zhoršit?
Zhoršit se to asi nedá. To je prostě zánět, kterej vznikne v těle a to fakt neovlivníš. Tchýně měla neustále problémy s imunitou…a zjistilo se, že je to ve slepáku, se kterým neměla žádný potíže. Tak jí ho vyndali. Ale vůůůbec se jim do toho v nemocnici nechtělo.
Jedině zajdi za obvoďákem, třeba ti poradí, na koho se dál obrátit.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat