Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Hořčík - ale kup si nějaký fakt dobrý.
Já třeba používám od Swiss Nature via ten silnější (1tabletka denně) a dobrý.
Výchova dítěte je vždy velmi náročné období. K té neustále péči s epřidružuje i sociální izolace, ekonomická závislost atd. Spíš bych vyhledala odbornou pomoc, abyste se mohla věnovat tomu, co vás opravdu zlobí resp. naučila se s pocitem frustrace a vyčerpání zacházet a naučila se i sebepéči. Některé maminky mají pocit, že se musí skoro obětovat pro dítě, protože je jinak společnost odsoudí, a tak jedou „nadoraz“ a zapomenou na sebe. A popravdě, dítě se musí umět i nudit. Když se někdo nudil, většinou vymyslel naprosto převratné věci
. Rodič není otrok, kulturní referent, špičková restaurace, sportovní referent, atd. je to jen člověk. Držte se
No, pomáhá pitný režim, pravidelný spánek, dobrý sex. Taky třeba hořčík nebo caj z trezalky.
Psychohygiena je také užitečná. Najdi si čas pro sebe. Taky pomáhá neřešit s dítětem blbiny. Já teď mám po letech třetí mimino a k tomu pracuju, mam doma pubertacku, vážně nemocnou mámu, podnikám v sektoru naprosto zničenem covidem. A poslední o co mam zájem je přetahovat se s batoletem. Nechávám ji hrát si jak chce. Nebuzeruji ji, když se ji věnuji, tak naplno - vnímám ji a užívám si to.
A často ji nechávám tatínkovi, segre, babičce, brachovi …
Ahoj nevím kde se zeptat, tak snad nevadí tady?:) Před necelým rokem jsem přestala kouřit. Jsem na rodicaku s dvouletym dítětem, je dost živý a já jsem opravdu na nervy kolikrát na sobě pozoruhu, že jsem úplně zbytecne nepříjemná a až zla a opravdu hodně vystresovana. Nevíte zdali jsou nějaké vitamíny nebo něco co by mi aspoň trošku pomohlo na sklidneni? Kouřit znova nechci začínat ale bojím se, že mi nic jiného nezbyde jelikož mě kolikrát vytoci jen to že mě miminko nebo někdo v okolí na mě promluví