Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
nechtějte vědět, co jsem dělala (spíš prožívala), když jsem na jaře uvažovala, jestli přejít do jiného zaměstnání.
Ježiš to bylo něco. Nejen že jsem nespala, ale i jsem brečela, pak jsem vlezla do práce, tam na mě koukaly ty studenti, já vylezla ze třídy a v kabinetě jsem začla řvát nanovo, studený ruce, ledovej pot, kruhy v podpaží - naštěstí : případný nový zaměstnavatel byl takovej magor, že jsem odtamtud odcházela vysmátá…
Jenže to byl takový momentální stres, který mají důvod..
Pudlo - k monitorům: nejdřív jsem asitak 65× za noc kontrolovala, jeslti malá dejchá. Pak jsem si koupila monitor a 65× jsem se vzbudila, jestli zelené světýlko bliká. no comment!
ale -..... pak jsou takový ty obavy, který nemají reálný důvod nebo jak to mám říct… jsou nepochopitelné, nemají opodstatnění, zúčastněný vlastně sám neví, proč a z jakého důvodu se zrovna z tohohle bojí.
Ale lze to i vypěstovat (např. eco-anxiety, to je klasickej příklad)
zlatuska ja tedka v noci po kojeni zapomela monitor zapnou - no hruza !
a co teprv, kdyz se mi malem prevratil kocar, mam dementni trojkolku !
Ted mam taky spatne stavy, nespavost s busenim srdce, skubanim svalu, vcera jsem mela intenzivni pocity, ze po me neco leze, nejaky brouci…a nic.
No, me zivot ztezuje silene to, ze musim mit NA VSECHNO nejaky zalozni plan, kdyby se neco nevydarilo jak ma - neustale premyslim o variantach tamtoho a onoho, co se stane pokud se rozhodnu takto a ne jinak… Muj zivot musi bezet jako na dratkach a vse jak jsem si dopredu naplanovala - i casove. Od narozeni male jsem v p…, protoze deti na toto neberou ohled, jak jiste vsichni dobre vime. Ja to vim, ale nejak to nedokazu zpracovat a tvrdosijne trvam na svych planech.
Dalsi mnamka meho zivota je ta, ze neustale hledam choroby - ted uz ne u sebe jako driv, na sebe vicemene kaslu - ale u sve dcery. A je to peklo. Nejsou to jen tak nejake choroby, ale rovnou choroby smrtelne, progresivni. Dokazu se tak vzit, ze pul noci sedim u googlu a jedu - a pak z toho nespim, busi mi srdce a je to porad dokola a dokola.
Asi bych si take zasla k psychologovi, co myslite.
popo
Anonymni píše: ...........NA VSECHNO nejaky zalozni plan, kdyby se neco nevydarilo jak ma - neustale premyslim o variantach tamtoho a onoho, co se stane pokud se rozhodnu takto a ne jinak..............Dalsi mnamka meho zivota je ta, ze neustale hledam choroby - ted uz ne u sebe jako driv, na sebe vicemene kaslu - ale u sve dcery. A je to peklo. Nejsou to jen tak nejake choroby, ale rovnou choroby smrtelne, progresivni. .............
Mé dlouho hledané dvojče !!!!!!!!!!! konečně se setkáváme !!!!!!!!!!!
hele jsme tady dobrej spolek ![]()
a s kámoškou jsme se shodly, že jsme kdysi dávno se budily v noci před písemkou z matiky, a sice vzbudilo nás to, že nám škubala noha ![]()
Tak vám to nastiním: ráno než odejdu do práce ,tak stojím dlouho u vařiče a hleídm na něj jestli je vyplý nbeo ne, pak i na ty ručky čím se to ovládá … no blbec fakt, no nakonec mi to nedá a zase se vrátím … to samé je to u mikrovlnky, trouby atd … mám hned hrozné představy.
To je i když jedeme někam na návštěvu … prostě zbytu ven …
Nevím jak se toho zbavit …
Ruce jsem si dříve myla taky mockrát, ale to přešlo, to je mi teď fuk …
Nevíte o nějaké relaxaci, nebo spíše odkaz na web kde bych dle toho mohla relaxovat? Spíše nějaká namluvená relaxace?
Já koukala na monitor na to zelené světýlko jstly bliká přesně stejně,jinak jsem hned čekala kdy přestane blikat.Každou noc jsem sledovala dokud jsem neusnula.jednou mě vzbudilo až houkání(nedýchal) a od té doby jsem pak spala už klidnějš,když jsem zjistila že oživit už zvládnu ![]()
Anonymní - řekla bych, autogenní trénink??
(doufam že nejsem vedle jak ta jedle - ale tuším že to přesně by bylo pro tebe!!)
Anonymní :
koukni sem:
http://www.help24.cz/index.php?…
a když si dáš do vyhledávače „autogenní trénink“, tak ti vyjede snad i něco ke stažení -to jsem nezkoumala.
http://www.relaxace.psychoweb.cz/…k-ke-stazeni
a tady za sms asi 89,– Kč myslím:
http://www.psychotesty.psyx.cz/…x/test_a.php?…
to jsem právě našla taky a to je za těch 89 a pak jenom to psaníčko
Nebo můžeš tedy zkusit autogenní trénink s osobním přístupem - to tě ale bude stát víc než 89.
Tohle má moje matka… strašný, naštěstí byla celý život „v domácnosti“, takže mohla mít tyhle svoje choutky uspokojený.
Desetkrát drhne po každým jídle ubrus hadrem, luxuje každý drobek a jako dítě si pamatuju, že kopala do skříní a zásuvek, aby se ujistila, že jsou dobře zasunutý a rovnala je na milimetr, když byla některá zasunutá náhodou míň. Terorizovala mě tím do chvíle, než jsem se odstěhovala, chodila mi kontrolovat pokoj a puntičkářsky přerovnávat všechno - od sklonu stolní lampy až po ubrousky na poličkách, sklonu antény na minirádiu…no jde mi husina, když na to teď vzpomínám…
Holky, ono je to možná srandovní, ale obtěžuje to. A radila bych každému, kdo to na sobě pociťuje, to řešit, fakt s odborníky - neudělejte svým dětem peklo ze života, je to teror, když tímhle trpí někdo z okolí.
Nehledě tedy na peklo, které prožívá sám dotyčný…
niKi