Stres a úzkost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
24.9.09 14:58

Stres a úzkost

Holky potřebovala byh poradit, zdá se mi, že trpím úzkostí a stresem. Cítím se v napětí, hlavně v obličejové části. Navíc mám neustále strach, a kontroluji, zda jsou spotřebiče vyplé, než opustím domov. Nemáte někdo zkušenost, jak se s tím vyrovnat? Zdá se mi, že je to kolikrát až neúnosné :oops: Děkuji za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
48576
24.9.09 15:04

Ahoj.zrovna prožívám to samé.Cítím horkost,uplně stažené hrdlo i žalude.Nemužu spát,nemužu jíst a zvracim.Muj stres je ale něčim zapřičiněnej.ten tvuj přišel jen tak a nebo taky nákej problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.9.09 15:06
Kamča.dalmatinka píše:
Ahoj.zrovna prožívám to samé.Cítím horkost,uplně stažené hrdlo i žalude.Nemužu spát,nemužu jíst a zvracim.Muj stres je ale něčim zapřičiněnej.ten tvuj přišel jen tak a nebo taky nákej problém?

ahoj Kamčo, a ty máš pouze tyhle příznaky nebo kontroluješ taky jako já? Já už to mám dlouho, ale fakt nevím jak se toho zbavit. Možná když jsem více v pohodě, tak je to lepší. Ale zatím se nějak nemám k relaxaci, což bych zřejmě měla. A ty máš nějaký problém?

• Citovat
  • Upravit
48576
24.9.09 15:10

Ano já jsem jinak v klidu i když taková ta kontrolovaná hysterie jako že jsem schopná se domu 3× vrátit a skontrolovat jestli jsen nezapoměla vypnout sporák,nenechala žehličku zaplou atd.. je asi odjakživa,nebo spíše asi od 18 let kdy jsem začla bydlet sama a hned po týdnu jsem málem přiotrávila psa když jsem šla do krámu a vyvařila se mezitím polévka :oops: .

Od té doby kontroluju pořád vše a několikrát a když je malej venku a slyšim jet sanitku tak volám manželovi zda žijou :oops:

Tet mám stras už dlouhodobější se scháněním baráku,cca 3 roky.Tet jsem sehnala ten pravej ale musim se do zítra rozhodnout a já jsem tedy už rozhodlá ale pán co posuzuje stav stavby muže přijet dum zkontrolovat až zítra a dnes jsou tam 2 prohlídky -vážný zájemci a bojim se že složí rezervační poplatek 200000 hned a vyšoupnou mě jako tomu bylo už několikrát.Jsem uplně na nervy,cítím jak se třesu a jak mě polévá horko a zima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.9.09 15:13

Já se sice nevracím domů, ale stojím u těch spotřebičů, a večer mám strach taky než usnu …

Nemáš na to nějaký fígl? :wink: :wink: :wink:

Snažíme se o miminko a mám strach, aby tyhle stresy nebyly důvodem k neotěhotnění. Snažíme se 9 měsíců a stále nic … :?

Teď jsem si koupila knihu jak zvládat napětí, stresy a úzkosti, tak snad něco z tama vypátrám, ale chci dnes zkusit nějakou relaxaci, a pak dám info jo?

• Citovat
  • Upravit
48576
24.9.09 15:16

Já si myslim že takové strasy musí mít vždycky nákou příčinu.Myslim tim že bezduvodně se to asi neděje.nestalo se ti něco třeba jako požár v bytě nebo jako mě?
Myslim že rada asi neexistuje ale mě hodně pomohlo když jsem si domu koupila ty požární hlásiče.namontuješ na strop a když je v bytě někde kouř tak začnou houkat jak šílený,to by vzbudilo i sousedky.Pak mám také podobný hlásič na karmu na plyn a to mi hodně pomohlo,alespon v noci nechodim a nečuchám jestli nás neotravuje karma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
24.9.09 15:19

Anonymní -
to je mně trochu líto…

(obsedantní psychóza? to není nadávka ani diagnoza blázna, ale pokud ti např. ty spotřebiče už začínají zasahovat do života, nenech to dojít moc daleko… minimálně zavolat psychologovi je myslím to nejlepší, určitě se odhodlej! osobní pohovor kolikrát dokáže víc než kniha, přímo z vlastní zkušenosti nevím, ale naší dceři v první školce zadělali na trauma - to nepřehánim, a pohovor s psycholožkou nám trochu vrátil krev do žil)

Nechci vytahovat hned psychiatra - nevím do jaké míry tě to „ovládá“, ale nedávno o tom mluvil v televizi pan Cimický,a říkal, že máme dát pozor, až se „rozsvítí červená kontrolka“, a máme se nechat „opravit“… (duši…) .

Popisuješ i tělesné příznaky . Třeba zkus nejdřív ty relaxační metody, ale mám pocit, že dřív nebo později tě někdo tady pošle k lékaři, pokud to neudělám teď já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
24.9.09 15:19

A jestly jsou ty stresy jen doma tak pomuže asi udělat domov bezpečný,tím myslím ty hlásiče,dobré pojistky,pojištění domu atd..
Moje mami má elektronický klíč že když odchází z domu tak vytáhne takovou kartičku a nejde elektrika a nemuže se nic stát.Dokonce i vodu vypne :lol: ,asi dědičný to bude :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.9.09 15:20

Kami: taky jsem už uvažovala o tomhle, ale musím počkat až manža přijede, je zrovna na služebce a dojede až za 3 dny.

No právě že si to vůbec nepamatuji, že by se mi něco takového nebo ridčům přihodilo :-( tak vůbec nechápu z čeho to můžu mít …

A víš ten typ hlásičů které máš ty?

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
24.9.09 15:21
Zlatuska píše:
Anonymní -
to je mně trochu líto…

(obsedantní psychóza? to není nadávka ani diagnoza blázna, ale pokud ti např. ty spotřebiče už začínají zasahovat do života, nenech to dojít moc daleko… minimálně zavolat psychologovi je myslím to nejlepší, určitě se odhodlej! osobní pohovor kolikrát dokáže víc než kniha, přímo z vlastní zkušenosti nevím, ale naší dceři v první školce zadělali na trauma - to nepřehánim, a pohovor s psycholožkou nám trochu vrátil krev do žil)

Nechci vytahovat hned psychiatra - nevím do jaké míry tě to „ovládá“, ale nedávno o tom mluvil v televizi pan Cimický,a říkal, že máme dát pozor, až se „rozsvítí červená kontrolka“, a máme se nechat „opravit“… (duši…) .

Popisuješ i tělesné příznaky . Třeba zkus nejdřív ty relaxační metody, ale mám pocit, že dřív nebo později tě někdo tady pošle k lékaři, pokud to neudělám teď já…

Zlatuško: no já už kdysi u psychologa byla, ale bohužel to bylo bez úspěchu :-( Tak nevím no, jak se toho zbavit …

• Citovat
  • Upravit
48576
24.9.09 15:25

Koupila jsem obyčejné v makru,jeden stál myslím 350kč.Jsou bezpečné a odzkoušené ale určitě jsou dražší a lepší je mít na elektriku.já mám na silné baterie a měnila jsem za pul roku asi 2×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
24.9.09 15:27

A co ti poradil- psycholog?
jestli ti teda vůbec něco poradil…

hele já do toho až tak nefušuju, ale vím, že kamarádka měla (teď se nesměj) - obsedantní typ chování. A normálně když lezla do místnosti, měla potřebu si několikrát (ale třeba desetkrát) „očistit“ boty, nebo nohy, prostě přelezla práh a začla šoupat nohama… i když tam žádná rohožka nebyla.
my sejí ptaly proč, a ona nám řekla, že to nedokáže vysvětlit, že prostě má pocit, že když si ty nohy „neošoupe“, že bude tak nesvá, že se prostě stejně k tomu prahu vrátí a ošoupe si je tam…

A potom absolvovala nějaký - trénink - ale název teď nevydoluju ze svý hlavy… (přišla jsem zpráce dřevěná jak hurvínek) - auto… auto… hele, nevydoluju.
ale třeba si vzpomenu.

Ale nejsem si úplně jistá, že je to tvůj případ - ale nějaká metoda, jak to zvládat, určitě existuje… což by věděl někdo zasvěcenější nebo odborník…
zkusím nastínit: jde o nějakou metodu, kdy se posilujou volní procesy natolik, aby ses: jednou podívala, že spotřebiče jsou prostě vypnuté, a potom sama sebe přesvědčila, že se nic nestane.
něco v tom smyslu. třeba někdo napíše víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
24.9.09 15:27

Jinak já dřívě měla strach i z cizích lidí že mě někdo znásilní(což se mi stalo v 15letech ale díky sousedce jsem vyvázla),přepadne,okrade,styděla jsem se jít i do krámu atd..
Nic nepomohlo jen se otrkat a co mám dítě tak je to lepší,přijde mi že už nejsem sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
24.9.09 15:29

to jsou na světě různý věci:
někdo se bojí bacilů natolik, že pořád dokola myje celý byt jarovou vodou, to se pak stupnuje až mají doslova a do písmene ze života peklo, protože postupně nemyslí na nic jiného…

nebo bulimičky. taky pořád jen myslí na to, aby JEDLY, jsou z toho schopné se i rozejít s partnerem s argumentem „nezlob se, já na tebe nemám čas,protože já musím jíst“ a vyzvrací to vlastně jen proto, aby mohly jíst dál a dál…

ale jak říkám- nedokážu si představit, do jaké míry to zatím zasahuje do tvého života… třeba nastiň!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
24.9.09 15:36

Holky proč myslíte, že mám koupenej monitor na kostěje? a když není na monitoru a spoí, tak ho ani vyspat nenechám, jak ho pozoruju
neprožívám teda až tak vegetativní příznaky, jako vy, ale znám ty kontroly spotřebičů a pod… někdy někam jedeme a mě napadne „co když jsem nevypla…“ a hned si maluju jak dům hoří…
kamčo taky znám ten stres z nutnosti rozhodnout se, nebo takové to nutkání okamžitě něco vyřešit, ikdyž to nejde nebo se prostě musí počkat…

prej je na to dobrá kognitivně behaviorální terapie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast