Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hezký den,
chtěla bych se zeptat, jestli jste pociťovali stres z partnera, hněv a vztek na partnera a co vám tím vaše tělo chtělo říct…nevhodný partner a nebo pracovat na sobě?
Ahoj,
stalo se a kolikrát. Myslím, že to bylo téměř vždy tak nějak vzájemné. Protože ti dva jsou citově propojeni. No a pak to už jede. Asi nejhorší je tzv. ponorkový domácí dusno.
To je někdy lepší být raději sama než s někým za každou cenu.
Ale je to na každém z nás, jakou zvolí životní cestu.
Hodně štěstí. ![]()
@Kristýn88 píše:Že se k sobě nehodíte. Nesedí ti. Ve vztahu nemáš být ve stresu, naopak.
Hezký den,chtěla bych se zeptat, jestli jste pociťovali stres z partnera, hněv a vztek na partnera a co vám tím vaše tělo chtělo říct…nevhodný partner a nebo pracovat na sobě?
Tzv. ponorku zažil asi každý z nás, ale pokud to trvá dlouho, tak je to signál, že vztah není v pořádku a měl by skončit.
Tak já myslím, že tohle zažilo dost lidí během pandemie. ![]()
Ale jak tu bylo psáno. Záleží jak dlouho to je, jaká intenzita atd.
@Černá Madonna díky, on ten vztah skončil, já, si teď říkám, že já jsem ta špatná, že jsem měla na sobě pracovat. Protože tím, jak jsem byla nesva, tak jsem byla zlá a vztekla, ikdyz partner byl hodný, jen dělal věci, které jsem nějak neakceptovala a tak znovu si říkám, že jsem asi se měla naučit na to pohlížet, já jinak…
@Ťarbík01 no, intenzivně, že snad infarktovy stav. Pomáhala mi akupunktura a bachovky kapky…
Prosím tě, buď ráda, že to skončilo. Lidé jsou ve vztahu proto, že je jim v něm líp než samotným. Vztah, který mě nutí chodit na akupunkturu nebo polykat Bachovy kapky, abych ho ve zdraví přežila, je mírně řečeno na houno.
@Kristýn88 píše:
@Černá Madonna díky, on ten vztah skončil, já, si teď říkám, že já jsem ta špatná, že jsem měla na sobě pracovat. Protože tím, jak jsem byla nesva, tak jsem byla zlá a vztekla, ikdyz partner byl hodný, jen dělal věci, které jsem nějak neakceptovala a tak znovu si říkám, že jsem asi se měla naučit na to pohlížet, já jinak…
Tak vidíš i on měl své chyby. Nedávej si to za vinu a už se s tím netrap.
Určitě potkáš někoho s kým najdeš, to co hledáš.
Zase budeš šťastná, neboj. ![]()
Tak jste se k sobě nehodili. Ve vzathu se nemáš měnit. Má tě (i ty jeho) akceptovat i se vsemi chybami, které by ti neměli vadit. Pokud tě vytáčel, tak je dobře že už spolu nejste. To se stává. Každý si vždy nesedne. Většinou se to ukáže až po sestěhování. Vztah ti má přinášet užitek ať už emocionální, fyzický či ekonomický. Nejlépe vše najednou ![]()
U nás vázla komunikace. Pro někoho možná ezo kecy, ale u mě to způsobilo nádorové onemocnění v oblasti krku. Nejsme spolu, jsem po léčbě a už mi zase funguje i imunita.
Ve vztahu ti má být dobře a ne že tě stresuje.
Myslím že ti tělo říká ze to není ten pravý u mě to tak bylo
@Kristýn88 Ahoj, vzpomínám, že když jsem začala s manželem, měla jsem za sebou dost těžký rozchod… nevěry, já zamilovaná až na půdu, x šancí…prostě až patologie. A pak mi trvalo nějakou dobu se „vyklidit“ s manželem. Na některé věci jsem reagovala jinak po té zkušenosti, nechtěla jsem ze sebe v žádném případě zase „udělat k. rávu“… Já jsem si to i uvědomovala, už v té době, takže jsem s tím nějak pracovala. Manžel měl něco obdobného, ale zvládli jsme to. Může to být zkrátka oboje, co píšeš…nekompatibilita i pouze nějaký šum, výkyv…ale pokud byste měli spolu být, tak jste. Nemůžeš se chovat úplně jinak, aby to někomu vyhovovalo. Buď autentická, pracuj na sobě pro sebe, ne kvůli někomu. ![]()
@Kristýn88 píše:
Asi záleží na tom, proč jsi byla zlá a vzteklá - jaké věci, které dělal, jsi neakceptovala. Mohli jste být nekompatibilní, mohla být u jednoho z vás nebo u obou nějaká patologie, mohlo to být tak, že jste nedokázali efektivně řešit běžné rozdíly a neshody. To bys musela víc rozvést.