Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj holkykolik Vás tady je, co má více staršího chlapa?? rozdíl 9 a více? a jak Vám to klape?? Co sexuální stránka, fyzička, výhody, nevýhody, strach z budoucnosti … svěřte se, ať můžu porovnávat
děkuji
Mně 25, možná potencionální přítel 34
![]()
My jsme od sebe o 10 let. Nevidím v tom problém.
34letý borec není ani jiná generace ani někdo, kdo by měl mít problém s fyzičkou nebo sexem. To ani není vyloženě „starší muž“, devět let rozdíl není nic až tak neobvyklého.
9 let je pohoda. Já 22, a to fakt nedoporučuju, to je fajn jen „chvilku“.
9 let je nic. To je pohoda. Tam nevidím žádný zásadní problém.
Jako 15 už jo. 20 určitě. Tam není o co stát.
My máme s manželem rozdíl 10 let. Jsme spolu už 9 let
dvě děti. Klape nám to, čím jsme spolu déle tím je to lepší. On si totiž uvědomuje, že jsem mladší, a snaží se mi vždycky ve všem vyhovět i v sexu, mám větší potřebu než on
.
Já myslela, ze chceš prznit nakyho dědu
treba o 30 let starsiho. 9 let je jako stejně starý, to je v pohodě ![]()
@Lucius08 píše:
My máme s manželem rozdíl 10 let. Jsme spolu už 9 letdvě děti. Klape nám to, čím jsme spolu déle tím je to lepší. On si totiž uvědomuje, že jsem mladší, a snaží se mi vždycky ve všem vyhovět i v sexu, mám větší potřebu než on
.
Tak ta vyšší potřeba sexu u mladší partnerky, tu si mnozí vyloží jako argument proti takovým vztahům. Ale žena může být mladší klidně o 18 let a potřeba sexu dosti nižší. Ve věku to není, i když jak přijde stárnutí, tak té chuti ubývá a nejen chuti.
@Náhodný host píše:
Tak ta vyšší potřeba sexu u mladší partnerky, tu si mnozí vyloží jako argument proti takovým vztahům. Ale žena může být mladší klidně o 18 let a potřeba sexu dosti nižší. Ve věku to není, i když jak přijde stárnutí, tak té chuti ubývá a nejen chuti.
Asi tak, pro někoho je normální mít sex 1× za měsíc, pro někoho 1× za týden. Já jej potřebuji třeba ob den
.
@Lucius08 píše:
Asi tak, pro někoho je normální mít sex 1× za měsíc, pro někoho 1× za týden. Já jej potřebuji třeba ob den.
Tak potřeba jednou za týden, tak pro toho druhého, manželku nebo manžela, to může být docela utrpení. Klasický přístup byl, že má vyhovět ta strana s menší potřebou. Dnes někteří experti třeba jako paní Fifková naopak radí, že se má přizpůsobit náročnější strana a svoji potřebu řešit masturbací. Pak si říkám, k čemu je člověk ženatý, aby si to dělal sám.
@Prosimklid píše:
34letý borec není ani jiná generace ani někdo, kdo by měl mít problém s fyzičkou nebo sexem. To ani není vyloženě „starší muž“, devět let rozdíl není nic až tak neobvyklého.
Ted´ještě, ale čase se to projevit může
@Kelsey píše:
My jsme od sebe o 10 let. Nevidím v tom problém.
9 let nic není ale nad 10 let už ano. Do toho už bych nešla.
@Taktinevím píše:
Ted´ještě, ale čase se to projevit může
Tak dle mého názoru může skvěle fungovat i vztah, kdy jí je třeba 44 a jemu 25. V sexu můžou být oba spokojení. Jenže jí bude za pár let 50, pak 55, 60. A obávám se, že i když on tak bude starší, tak mu najednou starší partnerka nebude vyhovovat. Mezi 50 a 60 je z hlediska stárnutí značný skok, ono i mezi 55 a 50 nebo naopak 55 a 60, ten rozdíl ve stárnutí tu je docela velký. Není to srovnatelné s tím, když je lidem 40 a 45, tady ten rozdíl je menší.
Ahoj holky
kolik Vás tady je, co má více staršího chlapa?? rozdíl 9 a více? a jak Vám to klape?? Co sexuální stránka, fyzička, výhody, nevýhody, strach z budoucnosti … svěřte se, ať můžu porovnávat
děkuji 
Mně 25, možná potencionální přítel 34