Výběr střešních oken

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
40
18.6.08 22:58

střešní okna

Ahoj, budeme na půdě dělat dětské pokojíčky, v každém budou dvě střešní okna, jeden pokoj bude na východ a druhý na západ. Nemůžeme se rozhodnout jakého výrobce zvolit, zda Kubeso s folií proti proníkání tepla nebo Roto. A zda je potřeba nějaké před okení stínění, např: látkové rolety nebo kovové? Na vnitřní zastínění chceme dát látkové rolety s bočním vedením. Jaké máte zkušenosti se střešními okny a s jejich zastíněnim? Dík za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
18.6.08 23:53

Ahoj,
my jsme se taky dali do budování podkrovních místností.
Ale my jsme jednoznačně zvolili VELUX. Už proto, že mají největší sortiment zastiňovacích prostředků a myslím i kvalitu. Ale z nenku nejde dát nic látkového.Ze vnitř se dají dát plně zatemňovací, to neprojde ani píď světla.Tak šťastný výběr Katýsek

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
19.6.08 08:14

ahojki, mám podkrovní byt, takže jiná okna než střešní neznám :( zachraňuje mě balkon :)) Ale k věci, neporadím značku oken, je to byt obecní, nevybírala jsem já, ale jde mi o ty venkovní folie. Před 2 lety jsem si je nechala nalepit zvenku na okno, aby odrážely sluníčko. Nemůžu říct, že by to nějak pomohlo. Akorát se na nich víc držela špína, okna se musela častějc mýt a i mytí šlo hůř, i když tragédie to nebyla. Teď jsem se stěhovala do sousedního, úplně stejného bytu, a do folií jsem už nešla. vevnitř mám klasické žaluzie, ale byla moje chyba, že jsem hledala nejlevnější firmu. Dopadlo to tak, že když je sklopím, tak nikdy ne úplně, nedocílím nikdy toho, že ty lamely vlastně leží na sobě. Pán mi tehdy říkal, že střešní okna jsou specifická a že jsem si vybrala holt nejlevnější žaluzky. Zase - není to žádná hrůza, ale není to prostě dokonalé :())) Takže suma sumárum - venkovní folie nedoporučuji, mně se neosvědčily, a na vnitřních žaluziích nešetřit /ale zas to taky nepřehánět/,,, možná se zeptat předem a na tohle upozornit. nepřihlášená Anik

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
19.6.08 13:10

Ahojky, taky mame Veleux, plne zatemnujici rolety a jsem maximalne spokojena! Do klasickych zaluzii uz bych nikdy nesla. Kdyz jsme vybirali, tak jsme byli primo na Veluxu v Brne, slecna s nama stravila cele odpoledne, plali jsme se snad uplne na vsechno. Rikala, ze rolety maji z venkovni strany jakoby odpuzujici"neco", aby jako odrazely slunecni paprsky a nebylo takove horko. Schvalne jsme udelali pokus a nechali jeden pokoj pres den zatazeny a druhy ne a fakt citelny rozdil!!! Samozrejme, ze teplo je, jsme pod strechou, tak nebudu tvrdit, ze je to s roletama jak v mrazaku:-), ale rozhodne to, co slibovali, tak plni. Jen mala poznamka na zaver - je docela mazec s tema plne zatemnujicima se probudit, aspon teda ze zacatku, to clovek nevi, jestli je pulnoc, nebo co se deje, ze je takova tma :-))
 Katka

• Citovat
  • Upravit
30
19.6.08 13:14

My mame taky Velux s origin.zaluziema vč.sítí proti hmyzu a jsme max. spokojeni!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
19.6.08 15:08

Ahoj, já měla v bytě strešní okno Velux 5 let a nechci je už ani zadarmo. Myslím tím jakékoliv střešní okno. letos jsem je vyhodila a udělala jsem jednoduchý vikýřek a jsem absolutně spokojená. Jednak doplňky na střešní okno bývají několikrát dražší než na okno vikýřové, dále na střešní okno nebáš síť proti hmyzu - myslím nějak normálně. Mám tu zkušenost, že při úplnku bylo v místnosti jak v poledne, bez ohledu na zatemnění, dále v létě z rozpálené střechy mi lezli do bytu pavouci a podobná havěť. Vzhledem k tomu, že namáme doma plynové topení, ale topíme tuhými palivy, v zimě v okamžiku, kdy se netopilo se začalo okno rosit, a kapky vody mi pak tekly zpět po zdi. Výrobek bl značkový a montovaný autorizovanou firmou. Cenově vybudování vikýře vychází stejně. Já jsem absilutně spokojená. Toť můj názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
19.6.08 21:26

Ahojky,
tak já naprosto sdílím názor Jargové :) .
Bydlíme v řadovce, máme 2 podkrovní pokoje, ložnici a dětský, v každém jsou 2 střešní okna. Kdybych se mohla znovu rozhodnout, nikdy bych je nechtěla, místo nich bych si nechala ve střeše vybudovat takovou tu nádstavbu, říkame tomu „kurníček“ :P .

Máme teda značku Velux, ale nevím, jestli je chyba ve značce nebo v provedení stavby, ale v létě je v místnosti neuvěřitelné vedro a to přesto, že máme zevnitř klasické žaluzky a zvenku jsme si nechali namontovat tmavou stínící roletu. Zvenku vypadá, že je úplně neprůhledná, ale když si uvnitř pokoje stoupnu pod okna, je dírkovaná, jakoby to byla hustá síťka proti hmyzu. Máme ji v ložnici, která je otočená na západ. Neříkám, že není účinná, to ne, ve srovnání s dětským pokojem je tam o něco líp, ale stejně je tam dusno. Nejspíš bude chyby v izolaci střechy.

Co se týká sítěk proti hmyzu, je pravda, že na střešní okno vůbec nejdou dát, protože by se pak nedalo otevírat :( . Takže spaní v létě je fakt lahůdka :evil:

Taky nemůže být otevřené když prší, protože z boku prší i dovnitř :evil:

V zimě je to to samé, akorát s tím rozdílem, že je sníh :wink: .

Pokud sněží fakt hodně, je v místnosti nepříjemné šero. Jediným způsobem, jak „rozsvětlit“ je otevřít okno a nějakým způsobem z něj smést sníh. Což bývá většinou dost humorné, neboť 80% sněhu vám spadne do místnosti :roll:

A taky máme ten samý problém, o kterém tu psala Jargova. A to, že když jsou velké mrazy, sráží se nám na oknech voda, díky čemuž máme na spodních rámech plíseň a ta voda nám vesele stéká po zdi na podlahu. Na malbě to zanechává ošklivé stopy, takže ideální by bylo po každé zimě vymalovat :twisted:

no, tak to byly asi veškeré negativa na střešní okna :lol: .
Jediné plus vidím v tom, že je v místnosti hodně světla.

Ale znovu říkám, kdybych si mohla vybrat, střešní okna bych už nechtěla :idea:

Peggi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
19.6.08 22:06

Tak mám dost co přemýšlet! Bohužel stavební povolení máme na střešní okna a ne na budníky-kurníčky. Moc děkuji za zkušenosti a na zastínění nebudu šetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
20.6.08 13:57

ahoj

byldleli jsme v půdním byte s 11 veluxáckými okny ted jsme na baráčku a v podkroví jsou opět veluxy - roto vyjde myslím dráž a výkyvná okna už dělá i velux.

folie bych na okno nelepiíla . v zimě to bere světlo a i trochu tepla - i když odobrníci říkají že ne - že ta folie zase nepropustí teplo zevnitř ven… no nevím

my to vyřešili předokenními markýzami, jeto srolovatelná předokenní roleta, která je průsvistná a zabraňuje průniku tepla, o 80% a světla o 10 % tudíž nestíní, ale nepropouští pařák - v podstatě je to varianta folií, ale můžu je kdykoli svinout. Na vnitřní straně pak máme celozatmňující rolety a někde jen zastinující - jak bylo třeba.

a jsme spokojení

Jinak vedro - samozřejmě v podkroví bývá větší teplo než dole v bytě - ale ne vše dělají okna - my na půdě jsme měli třeba dvoujnásobnou tep. izolaci než podle norem - prostě jak se ohřívá celá střecha , tak se pak teplota v místnosti hodně zvyšuje -
a není to moc jiné ani u těch „kurníků“. Tam bydlela kámoška - sousedka a teplo tam měli stejné - poté co jsme pořídili ty předokenní markýzy na pohlcování tepla, tak jsme dokonce měli teplotu nižží než oni - ale je to o tom v noci a kránu vyvětrat a pak se zabednit:O)¨

a Každý to máme jinak - já mám střešní okna zase strašně ráda a rozhodně bych je nevyměnila :o) sníh nám nevadí - vždyť je to párkrát za zimu - no a pokud nesněží vytrvrale, tak to rozpustí teplo zvenku - my měli pod každým střešním oknem topení.
A sít proti hmyzu má v nabídce velux - my ji nemáme nepovažuju to za nutné, a navíc je docela drahá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dorničák Pavel
29.3.12 23:26

Střešní okna

Ahoj brali jsme teď okna od topokno.com a spokojenost veliká. Cena byla příznivá, až jsem měl i strach jestli ta kvalita je rozumná. Řemeslníci nás uklidnili, prý budeme spokojení a to my zatím opravdu jsme :-)

• Citovat
  • Upravit
495
21.7.17 11:42

Nevím, jaká máte střešní okna, ale myslela jsem, že všechna jdou otočit o 180°… my teda máme Fakro, ta jdou normálně otočit o 180° a zafixovat tak, abych na ně mohla při mytí přitlačit. Tedy myju vnější stranu úplně stejně, jako tu vnitřní… teď mě napadá… vy máte asi ta, která mají panty nahoře a ne uprostřed, zvedají se jako víko, že? Tak to neporadím… buď vyhnat manžela na střechu nebo si někoho najmout.

Příspěvek upraven 21.07.17 v 11:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
21.7.17 11:43

To je divný. Okna se dají otočit o 180 stupnů a v poho umejes,,,neviděla jsem jiná.

Jedině ho teda otevřít co to jde a mít koupenej takovej jako mop na okna, nebo klidně i prostě mop s takovou tou plackou, tak tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
21.7.17 11:50

Nani77 - to by snad s nima taky nebyl problém s umytím, ne? umeju jakoby zespoda, to mi připadá ještě jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
21.7.17 14:02

Já teda nevim, máme Velux a jdou vyklopit tak, že je umyji, není něco špatně? :nevim: Okna u kterých by to nešlo neznám. A jinak mám stěrku, kterou pohodlně dosáhnu i do oken, které jsou výš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3964
21.7.17 17:08

Předokenní markýza / roleta ???

Ahoj, my máme okna Fakro, otočný kloub je v půlce okna, takže umýt je mohu i zvenku. Máme všude vnitřní rolety ale to horko je strašné. Uvažujeme o předokenních roletách ale nevím jestli rolety (bohužel moc drahé) nebo jen předokenní markýzu. Jelikož máme 10 střešních oken tak cenově to je velký rozdíl :nevim: jestli dát za stínění 100 tis. nebo 30 tis. :roll: Samozřejmě i o markýzách píšou, že odráží velké procento tepla a sluneč. svitu. Máte někdo zkušenosti s předokenní markýzou???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný