Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malá má od středy teploty, ne vysoké kolem 37,6, 2 noci za sebou zvracela, průjem. To chápu, ale nejí - to bych taky ještě tolerovala ale hlavně nepije. Mlíko ráno jí dám nemůžu, mái prázdný žaludek a vypije mi denně max. 150 - 200ml. To už trvá 5 den Ona pije všeobecně málo (tak kolem 600ml za den včetně mlíka, polívek a všeho) ale tohle už je extríém. Zítra jdemem k dr. (v sobotu jsme byli na pohotovosti). Máte nkdo zkušenosti s dítětem na kapačkách (20měsíců). Byl jste v nemocnici s ním? Mám strach, že to psychocky nezvládnu.
měli jsme 4letou na jipce na kapačce a střídali se u ní s manželem (byli jsme s ní 24hod denně - židle u postele)
jinak co zkusit rehydratační roztok Kulíšek? Dává se po lžičkách.....
My jsme byli s rotaviry.. V 8 měsících a pak ve 2.. Je to náročné, ale většinou to netrvá dlouho..Oni dávají dlouhou hadičku, aby se dítě normálně mohlo pohybovat s postýlce - aspoň nám tak dali, že byla hodně dlouhá, takže jsem si kolikrát dávala pak malého i na postel a hráli jsme si..
Podle toho co píšeš, možná pojedete
pokud je to 5 dní, ale možná ještě doktorka něco zkusí předepsat…
Moje rada zní: dávat pit třeba násilím, jinak skončíte v nemocnici na kapačce. Byli jsme když malé bylo něco přes dva roky, žádný med ![]()
At' je brzo líp. Držím palce ![]()
No pokud by byl jenom průjem souhlasila bych nutit do pití násilím, ale u zvracení se nám toto nevyplatilo, protože jsme mu víc podráždili žaludek a zvracel víc…
Možná udělá doktorka rozbor, jestli je to střevní chřipka a nebo ty rotaviry.. ale to se dělá asi běžně
Jeste zvraci? Zuzka si ted prosla tim samym a kdybych mely vynechat mliko a mlecnou kasi, byla by temer bez jidla a bez piti (za den do ni dostanu sotva pullitr, coz je na zeslableho dvouletaka malo).
Takze od te doby, co nezvraci, delam mliko do ryzoveho odvaru (aby mela aspon nejakou vyzivu) a pres den vsecko co jde macim v caji (rozmacim piskoty, susenky, rohlik) - ono si to taky par desitek mililitru vcucne
Tedy samozrejme pokud to prte ji ![]()
blinkala naposledy v pátek. To jsme jeli na pohotovost - CRP měla pod 8 tak nás pustili domů s tím, že do ní máme dostat co nejvíc tekutit po troškách, ale ona se od pátku s tím pitím zhoršuje. Násilím jsme to zkoušeli taky, hystericky řve aplive to ven. Se bojím, abych tím u ní nevyvovala k tomu pití obecně ještě nějaký odpor. Už takhle pije málo - okolo 500 - 600 denně - když je zdravá.
Uvidíš, držím palce.. Ale podle vlastní zkušenosrti vím, že pak člověku bylo jedno, že jel do nemocnice, protože tam dali jeden, dva dny kapačky a člověk viděl, že to dítě nechřadne..
Ahojky, já byla před 14 dny v nemocnici s 5 měsíčním mimčem, měli jsme neštovice a on mi nechtěl pít. No musim říct že on to zvládal psychicky mnohem líp než já, a o napichování na kapačky ani nebudu mluvit, šílený, já bulela a to mě vyhodili na chotbu. Přeju vám ať to zvládnete bez nemocnice. Ale já když to do něj cpala násilím tak mi to všechno vyblinkal. Ach jo, myslim na vas
tak nás doktorka poslala to nemocnice na kapačku, aby se malá s pitím nastartovala. Ti nás ale poslali zpátky, že má hydrataci ještě v normě a máme dávat pití po lžičkách - ale sakra když má k jakýmukoli pití odpor a lžičky odmítá, flašku odmítá, z hrnku odmítá tak jak mám do ní dostat nějakej rehydratační roztok. Dneska vypila asi 150ml max za celý den (akceptuje jen cocacolu) a večer měla asi 15 malých lžiček kuřecího vývaru.
No to znám , nás taky tak odmítli a pak jsme jeli rychlou na druhý den vnoci, portože se mu to zhoršilo a měl průjem co 10min a nepil nic a zvracel..
To tě rozhodně nechci strašit, jenom se mi zdá, že jsou tam nějací divní v té nemocnici.. Zvlášť u tak malého dítěte..je to hned…
Tak držím palce a kdyby to přetvrávalo, tak bych si zavolala dětské.. Ono i to dítě hodně zhubne, nemá živiny, to taky neni jen tak…
To nechápu
, já bych radši došla ještě dneska k doktorkce, že tě v nemocnici odmítli. U dětí je dehydratace nebezpečná. Mě je jasný že do dítěte nic nedostaneš když nechceš, oni jsou chytrý, ať si to zkusí. Už to trvá docela dost dlouho, už by se ti mělo teda dítko rozpít. Fakt tak radši dojděte, ať máš klid ![]()
Byli jsme. Rozjedla se ale rozpila moc ne. Ale něco vyzunkne, už se to lepší.- V pátek jdeme ještě na kontrolu na převážení. Měla kousek banánu, půlku chebíčku se šunkou, 2 stroužky mandarinky, pár lžiček polívky a párkrát se napila… snad to přejde
To už snad bude dobrý, už dostává pomalu chuť k jídlo, ono i když je nám špatně tak se nám nechce jíst ani pít, natož malejm prckům. To už zvládnete
. Myslela jsem na vás, tak už mám klid ![]()
díky za podporu. Fakt moc. tohle nejsou hezký chvíle a člověk je rád, když někde najde radu a podporu