Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem,
dcera za 3 měsíce 2 roky. Má nějakou střevní chřipku, začalo to v sobotu, zvracela, neděli občas taky, to ještě trošku jedla.. ale v ponděli se přidal průjem a už nic nechtěla jíst ani pít..
dneska totéž.. Včera večer snědla jenom asi 4 lžičky suché rýže jinak nic..
byli jsme dnes u doktorky ta řekla, že to teď řádí.. a že se mám snažit dostat aspon nějaké tekutiny.. ptala jsem se jestli mám víc kojit.. a dr říkala, že ne, že si tí pak můžu zadělat na problém, že bude chtít jenom kojení.. ale co když nic nejí a skoo nic nepije? nemám přidat to kojo? Děkuji
@Moniulik Klidně bych kojení přidala. Jako ano, může si navyknout a chtít kojit častěji, než teď, ale to se časem určitě srovná a rozhodně mi to přijde lepší, než dehydrované dítě, které klidně může skončit v nemocnici na infuzích.
Já bych určitě kojila. Mě třeba dr. doporučovala kojit u střevní chřipky. Sunar zakázala. Určitě lepší než aby měla dehydrataci. Mě třeba malá tehdy pití taky nechtěla ale za to co chvíli chtěla prso. Takže trochu si zvyknout může ale to je teď jedno. Hlavně ať je v pořádku. Brzo se uzdravte.
Přidala bych kojení. Lepší jen kojení, než vůbec nic a případná dehydratace ![]()
Já bych také víc kojila. A po uzdravení zase budeš kojení postupně omezovat.
Já bych také kojila, jestli v tom není žádný jiný problém, tak jo…Malá aspon něco bude papat a zasytí se a i se osvěží…Určitě bych to jinak neřešila a až se uzdraví, tak pak to nějak budete řešit
Přeji vám brzké uzdravení…
Ahoj, dvouletá dcera má už 5. den střevní chřipku. První 2 dny i s teplotou, pak výrazné zlepšení a teď se to vrací ve vlnách - chvilku je úplně v pohodě, pak se začne kroutit a plakat. Průjem má tak 4×-5× za den. Od včera jsem ji začala víc koji, předtím už pila jen večer a teď tak 5× za den. Problém je, že mi začala odmítat veškeré jiné tekutiny, nic do ní už nedostanu - probiotika ani smectu. Zkouším různé hrnečky, lahvičky, lžičky i injekční stříkačku a pístový dávkovač na panadol. Všechno mi plive. To už si spíš vezme suché jídlo - piškot, rohlík, suchar. Zkusila jsem slanější tyčky, že po nich bude mít žízeň, ale nic, chce jen mm. Čůrala včera jen 4×, ale celkem dost. Mám s ní jít k doktorce? Vadí, že je jen na mm? Není už to dlouho? Je to určitě viróza, mám to já i manžel. Taky vůbec nevím, jak bychom jí k doktorce dostali, je celkem daleko a jsme všichni hotoví. ![]()
@Štrample obecná neco podobného asi půl roku zpět resila maminka z kroužku, kam chodime - její doktorka ji podpořila ať klidne jen kojí a dává synovi alespoň ty piškoty a rohlíky. Prali se s tim dohromady asi tyden. Ja bych taky jeste par dni vydržela - tim, ze hodne kojis, nebude dehydrovana, a az ji bude lépe, naji se. K doktorce bych jela pokud by dcera byla výrazně jiná, nez doteď (omdlevani, zhoršení stavu, atd).
@Marie432875 Děkuji, a myslíš, že to zvládne jen s tím mým mlíkem? NIC jiného nechce, kromě mm nepije vůbec nic. Zkoušeno vše možné - různé čaje, voda, ředěný jablečný džus, minerálka - i slazená, jen aby něco vypila, ale ani ťuk. Teď spí asi od 12 hodin.
@Štrample obecná hele ve finále je mm stejne ta nejlepší varianta, jelikož obsahuje vse potřebné…neboj, příroda to určitě dobre zařídila. Násilím do ni stejne těžko neco dostaneš… Super, ze muzes kojit ![]()