Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Malé budou za necelý měsíc 2 roky a nemá ani 9 kg a výška tak 80 cm, je tu někdo menší??
A co na to Dr.? Vím, že srovnávat se nemá, ale to se mi zdá taky málo.
@alena36 známá měla malého malého. V roce 10,8 ve dvou 11,3. ted má za 4měsíce 3 a má necelých 13.
Náš 15m má víc jak on. ![]()
Muj kluk mel v dvou letech necelych deset.kg a taky 80cm…a to kluci byvaji vetsi nez holky. Ted je mu 3,5 a. pomalu to srovnava. A co na to dr.? Mala malo ji nebo neusedi a je porad v pohybu? Jinak je vyvojove v poradku?
Nemusi to znamenat nic ale na druhou stranu muze ![]()
Tak moje dcera má 2 a čtvrt roku a má 83 cm a 11 kg. Takže je taky menší, ale myslím že to ničemu nevadí
@e-lili píše:
@alena36 známá měla malého malého. V roce 10,8 ve dvou 11,3. ted má za 4měsíce 3 a má necelých 13.
Náš 15m má víc jak on.
tim asi zakladatelku moc nepomuzes
![]()
Příspěvek upraven 18.02.14 v 16:33
Tak k té výšce to zase taková trága není. Spíš bych řešila tu výšku. Moje měla v 18m 78cm a 10kg a je teda dost maličká a i dost hubená. Ale tenkrát těch 10 kilo byla ještě macatá
@jakuve píše:
tim asi zakladatelku moc nepomuzes![]()
a proč. Ten od známé je prcek po rodičích. Jeho otec ve 30, 58kg a 158cm. Náš je velkej po manželovi. (110,kg 190cm)
Chtěla sem jen říct že u děcek sou prostě rozdíly
@alena36 jestli jinak prospívá
Já mám kluka, necelé 3 roky a 12,5kg s oblečením a 90cm a to bývají kluci větší.
Já myslím, že na výšku 80 cm je to naprosto v pohodě. Naše malá měla těch 80 cm už teda v roce a vážila necelých 9 kg. Takže jste trochu menší, ale s odpovídající váhou. Kamarádky syn má v 8 měsících asi 12 kg, ale je i vysoký. Takže bych fakt nesrovnávala. Každé dítě je jiné a ty máš drobka, to přece nevadí ![]()
@e-lili píše:
a proč. Ten od známé je prcek po rodičích. Jeho otec ve 30, 58kg a 158cm. Náš je velkej po manželovi. (110,kg 190cm)Chtěla sem jen říct že u děcek sou prostě rozdíly
No, soudim podle sebe…nas kluk ma byt po kom velky i jedlik, ale neni tomu tak. A pritom zdravotni problemy nema a jinak je v poradku. Kdyz mi lidi kolem rikali, jak ma jejich rocni dite vic nez muj tehdy dvouletak, tak bych vrazdila. Prislo mi to jako vysmech, ze neumim nakrmit sve dite
No, ale uznavam, ze moje predchozi reakce byla mozna moc vztahovacna a neadekvatni. Takze pardon ![]()
Pomer vyska vaha jeste jde, moje dcera mela 80cm a 8,95 kila taky, ale uz na roce (ale je hodne velka oproti vrstevnikum) ![]()
Nas syn bude mit za mesic 3 roky, ma cca 103 cm a 13 kil necelych.Od mala je mala zizalka hubena. ![]()
Já bych řekla, že záleží asi i na rodičích, jak jsou vysocí atd. od kamarádky má holčička v 7. měsících 9 kilo ![]()
Můj syn 2 měsíce před 2. narozeninama měl 78 cm a 9.2 kg. Podle domácího vážení měl méně.