Malá váha u 2. leté

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9066
10.2.18 15:05

Poměr výška - váha mi přijde v pohodě, spíš by mě stresovala ta malá výška. Mám tedy děti spíš vyšší (a k tomu je starší extra hubená), a 72 cm měly obě mezi 7-8 měsíci, váhu tomu odpovídající jedna kolem 7 a druhá kolem 8 kilo. Na roce 80cm (jedna k tomu ani ne 9kg, druhá 9,75kg), na roce a půl 87cm.
Jak jste na tom s výškou v rodině? Pokud dobře, asi bych se jako matka plašan nechala poslat hlavně na endokrinologii ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15284
10.2.18 15:06

@TeriiTerii Taky myslím, že netřeba se stresovat, kamarádky holčička ve 2letech 9kg, opravdu hubeňourek, ale zdravá, veselá, temperamentní… Moje děti pravý opak do dvou let spíš pěkný buřti, přestože jedly nic moc, ale kojily se asi plnotučným :lol: Vyrostly z toho, čím starší tím hubenější. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
10.2.18 15:27

@Marie432875 no me prave take to prislo neuveritelne :D ze vlastne vazi jako nektere pul rocni deti nebo rocni.. ale asi ne temer dvou lete :mrgreen: a dekuji moc za pochvalu! Je okata a je ji vsude plno :D podle me to vsechno spali jinak nevim.. :roll: muzu ti zkusit napsat jak jime.
7.hod. 120ml UM mlicko
8.hod.davam male kousky chleba s maslem a syrem ale vetsinou sni tak ten platek syra a napije se caje :nevim:
10.hod.celou skleničku presnidavky 190g s plnotycnym tvarohem (velka pol. lzice)
12 az 13.hod obed 120g polevky kureci vyvar se zel, nebo treba kousky masa s brambory, ci jedno cele vajicki michane
15 az 16 hod. jogurt plnotucny s ovocem ci kapsicka 120g
17.az 18.hod pul bananu nebo rohlik
19.hod. talir krup.kase
21.hod.UM ale to vetsinou jen cucne 30 ml..
V noci mliko max. jednou 120ml..
No a tak jime.. malo nebo hodne? Tezko rict.. :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
10.2.18 15:31

@Aliik na endokrinoligii? Tam jsme nebyli. No ja mam 160cm a mamka 158, pritel 180cm.. tata muj asi 176cm.. mamka pritele 156cm :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
10.2.18 15:32

@Alušáček to rada slysim :) no my prave zacali spis naopak papat :mrgreen: ale pribyvame hooodne pomalu. :nevim:

Příspěvek upraven 10.02.18 v 15:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
10.2.18 15:39

Syn ma ve 2 letech a 3 mesicich = 11 kg a 86 cm. Je to hubenourek. Kolik mel na roce a pul uz nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
10.2.18 15:41

@pedigka tak treba to este dohonime aspon na tech 10 kg.. to by bylo fajn :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
10.2.18 16:08

Ahoj a jakti pila mlicko jako miminko? Mam doma skoro 5 ti mesicniho nejedlika @TeriiTerii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
10.2.18 16:32

Váha mi příjde uměrná výšce, ale zašla bych za endokrinologem, protože toto mi přijde fakt malinko a já pokud by nemělo moje dítě v tomto věku, alespoň 80 cm vyšilovala bych jako blázen. MUDr. Vám neřekla nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
10.2.18 16:39

http://www.eprehledy.cz/…dle_veku.php

ani tak by mě neznervozňovala ta váha jako ta výška… :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
10.2.18 17:30

@Conulka @TeriiTerii tak je mala, a co jako? Ty uvedene vysky jsou nejspis 50 percentil. To znamena, ze deti musi byt dole i nahore.

Mam nejedlika, ted uz teda dva. Ale ten starsi ma ve 3 letech 91cm a 11,5kg asi tak. Pohybuje se 4.-7.percentil. Nekdo tam bejt musi. Jeste z jinych duvodu ho sleduji na endokrinologii a antropologii a maly je, ale jinak ok. Ted ma brachu 10m a tam je to zatim stejne. Jen aspon projevuje zajem o jidlo.
:kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
10.2.18 17:45

@TeriiTerii Wow no jako me to přijde úžasný, ji naprosto skvele! Můj první syn byl takovej vybiravej nimra, dlouho kojenej, v roce a půl 14 kg. Jedl malo věci (resp. si na vse dlouho zvykal) - ráno mliko + chleba/Vanocka atd, dopolední svacina jablko/banán, obed zhruba to co vy, pak svacina zase ovoce (občas jogurt, tvaroh, večeře polévka/zbytek oběda. Tak oproti vaši slečně jedl malo, ale ačkoli ma pohybu dost, je to statny chlapík :lol: druhy syn (ten co ma ted skoro 9kg) je teda na umělým mliku, tak uvidíme jak to bude pokračovat :lol:

• Citovat
  • Upravit
2155
10.2.18 18:10

No, 3. pecentil holčiček v 18m. je 76 cm. Takže ta výška hodně malá je. Já mám obě dětí malé (a teda docela žravé ve srovnání s rovesníky), na endorkinoligii sme šli se starším ve třech letech, že byl pod třetím percentilem. Ale my jsme oba rodiče malí a víme, že tatínek byl ve stejném věku jeěte měnší než kluk, takže v klidu. Při tu uvedneé výšce rodičů bych taky asi chtěla zákl. vyšetření na endokrinologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
10.2.18 23:20

@mayunka do 4 mesicu jsem kojila ale vzdy pila malo.. tak jsem pak dokrmovala sunarem a vlastne ten vubec nechtela.. tam zacal vlastne velkej problem mi ted dochazi.. hodne zhubla ze nechtela ten sunar ani jiny UM.. az po roce jsem do ni konecne mlicko dostala ve trochu vetsim mnozstvi. No papa od mala malo. Fakt az po tom rice se rozjedla no ale diky tomu prave jsme v takovym skluzu.. myslim ze je to tim.
@pijavice ted jsem si uvedomila ze vlastne to zvazovala tu endokr.. myslim ze to neni spatny napad vlastne tam zkusit zajit. Kdyz se vysetrovali vitaminy a krev vse mela ok ale jestli je nejaky hormon spatne to nevim no.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
10.2.18 23:25

@Conulka @Ornwen no vida ja myslela ze tech 70 az 73cm ktere ted zhruba ma je v 18 mesicich dost. Naopak jeste mam vyssi dite nez kamaradky se stejne starymi detmi :mrgreen: ale ony zas maji 13ti kg holky coz teda nikdo neresi vysku :mrgreen: @Marie432875 no vid ze ji dost :mrgreen: taky nechapu.. ale nekdy je to i pry tak, ze nejake dite nabere i ze vzduchu a jine vse spali.. me treba proste jakmile se naji uz chce ven ze zidle a jezdit po byte! Kdezto u mych kamaradek pry se nacpou a jsou takove uklidnene.. moji to neuklidni ale spis ji to jidli este nakopne! 8o jak je to u vas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí