Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@alena36 nejsi v tom sama ja mam dvouletou no uz skoro triletou holcicku vzdyzky menci a takova drobna byla byli jsme na vysetreni a vse v poradku ma to tak i 6 lety syn je sice drobnejsi ale jinak zdravy jako ostatni deti v jeho veku jinak k te vaze dcerka ve dvou letech merila 84 cm a vazila 9,6 kg a ted jsem mrkla na synkovu kartu ten ma ve dvou letech 12 kg a 85ch jinak ted uz budou dcerce 3 roky a vazi 12 kg- takze stejne jako syn ve dvou letech nejde to srovnavat)
Adelka ma 9,200 a výšku nevim take kolem 80cm asi teprve pujdeme za měsic na kontrolu k dr. odmala je drobeček narodila se předčasně měla 1,200 a 38cm tak si ymslim že přibrala dost ona to všechno vyběhá, neposedí má to v genech, tlustá nikdy nebude a jsme v grafu stále na hranici nebo pod hranoicí, starší dcerta na tom byla podlobně. přitom jí nehladoví
Pokud nema v genech být velká tak prostě bude menší a hubenější ale zdravá
moje dvě žížaly a to jim všechno padá hlavně kalhoty utahuji snad všechny.
jinak kamaradky maji take 2 leté a maji kolem těch 12kg ale to jsou oproti nám fakt macci
a take jste u dr. v tom grafu na te hranici nebo pod hranici tabulek? my tak jsme odmala a mužu dělat co chci nárazově hodně nepřibere.
Starší dcera to je fakt žižala ta měla ve věku 2 až 4 roky pořád 13,5kg a nepřibírala jen rostla do výšky ted má starší 5 a koječně přibírá má 16kg ale je hubena pořád
@Jenye píše:
Já myslím, že na výšku 80 cm je to naprosto v pohodě. Naše malá měla těch 80 cm už teda v roce a vážila necelých 9 kg. Takže jste trochu menší, ale s odpovídající váhou. Kamarádky syn má v 8 měsících asi 12 kg, ale je i vysoký. Takže bych fakt nesrovnávala. Každé dítě je jiné a ty máš drobka, to přece nevadí
No, u 80cm ve 2 letech bych nepsala, že je to naprosto v pohodě… to už je pod 3. percentilem a tedy záhodno sledovat, zda roste. Většinou je dané dítko pouze prcek, ale může to znamenat i problém s růstovým hormonem.
Malá měla ve 2 letech 83cm a 10,65kg
Teď jí budou za 2 měsíce 3 roky a má 88,3cm a 11,39 kg
@MonikaN.89 píše:
Já bych řekla, že záleží asi i na rodičích, jak jsou vysocí atd. od kamarádky má holčička v 7. měsících 9 kilo
To mi prijde jeste v norme. Nas maly 7mesicu a ma 8 a pul kilo
nase mala mela taky hodne kdyz byla malinka a jak zacala chodit tak se ji to hodne zastavilo. Je strasne ziva a malo poji. Ve 2 letech mela 11kilo, ve 3 letech jen 12kilo. Resili jsme to i s jinym dr, mela vse v poradku.ja jsem taky hodne hubena..ted ma 4roky, ve skolce poji vic a skocilo ji to uz na 14 kilo, takze jsem rada..do vysky nam rostla jen nepribirala. Zjistili nam i alergii ns mleko, tak to mohlo byt i tim.ted uz v poradku.
A ji ti hezky? Je zivejsi? Vaha a vyska se ji uplne zastavila nebo stoupa
Me pripada vaha na 80cm optimalni. Jakou jste meli porodni vahu? Co na to doctor? Musi se brat vyska a vaha dohromady, pokud je v krivce a pribira aspon trosku tak mi to pripada ok.
Syn je o mesic mladsi ma 22mesicu a merime asi 83-84cm a vazime kolem 10.5kg. Naposledy jsme byli na 18ti mesicni kontrole a to jsme meli 82cm a 9.9kg. A doktor nam rikal ze je sice drobnejsi ale dle grafu pribira v ramci tabulek. Takze neni potreba nic resit.
Myslim ze budete taky ok.
Taky mám doma drobné dítě, v 16 měsících 73 cm a 7,7 kg. V roce měla 70 cm a 6,6 kg, při narození 50 cm a 3,1 kg. Je to ďáblice, co se skoro celý den nezastaví, brzo lezla i obcházela, takže pořád v pohybu.
Já si myslím, že kdyby to ideální nebylo, tak by Vás dr hnali po doktorech tak jako nás
@alena36 Ahoj, tak jsem to schválně našla a moje dcera měla ve 2 letech 82 cm a 9,5 kg. U nás to nikdo neřešil. Dcera je velký jedlík na navíc celá manželova rodina je hodně drobná, má to po nich. Teď jí jsou 4 a má 12,5 kg a 98 cm.
No my měli problémy s jídlem už od mala, nechtěla vůbec jíst, takže proto ta váha, neurologicky je vyšetřena, motoricky je pomalejší, ale už chodí, jen ten váhový skluz se s ní veze..Navíc mám jen 153 cm a manžel 171 cm, takže obr to nebude. Starší syn má ve 3 letech 14,2 kg a 90 cm.
Příspěvek upraven 18.02.14 v 21:32
Moje malá má poslední dobou velký problém z jídlem. Dneska jsem do ní dostala akorát dvě lžíce těstovin s omáčkou
.Jestli to takhle půjde dál tak nevim co budu dělat