Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@trpaslinka já co tak sleduji kluci mluví většinou později jak holky, ted se mu to asi ještě plete ale hlavně že ti rozumí, nedávno jž dávno básničkysme viděla nějaký dokument v tv kolikati slovum a větám rozumí 1,5 leté dítě postě rozumělo uplně všemu ikdyž ještě nemluvilo. švagrové syn ve 3 letech nemluvil skoro vubec jen mluvil to co musel nebo když něo chtěl, rozmluvil se až ve školce a to má starší ukecaná Veronika řikala už dávno básničky.
@irca11 tak to syn v posledni dobe pusu nezavre, ale slovni zasobu ma malou.. ale rozumel take hrozne brzo. To je fakt. Spravne reagoval na mluvene slovo. U nekterych veci docela i doktorka koukala, co uz umel. Ale ze pry je normalni, ze deti, co mluvi pozdeji, ze vice pouzivaji mozek, protoze se snazi dosahnout cile po svem, misto aby si jen rekli, co chteji.
@smon83 píše:
@Antonie Bolavá Já vím, jen mám strach z toho, že bude nemocná. Kamarádky holčička vždycky schodí kilo nebo i víc… Karolínce lezou žebra, páteř… Neumím si ji představit o kilo lehčí
to nemůžeš tak brát
Moje 18m teď měla herpetickou stomatitidu, týden nejedla a zhubla cca 40 deka. A věřím, že to velice rychle bude mít zpátky
@Jenye píše:
Jsme na tom stejně, 100 cm, 13,5 kg a 29 měsíců…problém v tom vidí jenom babičky, ale kdyby jedla podle nich, tak váží tak aspoň 20 kg
Pokud to doktor neřeší, tak to asi bude OK. Ale pro svůj klid se doktora zeptej a nech třeba víc vyšetřit.
no moje má tyhle míry ve 4 a půl letech, takže tam je trochu problém s výškou. Jinak jsem ráda, že je hubená, aspoň ji nemusím omezovat. My to máme v rodině, brácha se horko těžko dostával přes 60 kilo, je jak reklama na hlad. Máme vlastně v rodině i ten malý vzrůst, moje maminka má 151 cm. Takže jsme v klidu a děláme si srandu, že bude mít v první třídě 15 kilo ![]()
Akorát když jí koupím leginy na 3-4 roky a ještě jí jsou volné, tak to je poněkud tristní
![]()
@Antonie Bolavá Podle legin se to neda brat, moje dcera 4r 2m nyni nosi leginy 86 neboli rok az rok a pul
jen je ma pod kolena
Ted ma tedy 110cm, ale 15,8 kila, takze stale zizala. Obleceni ma vetsinou 98 nebo 104, holt neco kratsi, nebo nechavame sit prodlouzene ![]()
Ahoj zakladatelko. taky záleží kolik vážila při porodu? nám je 2a čtvrt a má 11 kg. při porodu měla 2,740. dr její váhu nikdy neřešila. není žádný velký jedlík, nepřecpe se, ale hlady taky neumírá… je menší hubenější než ostatní, ale jak píšu, při porodu měla nízkou váhu..
@ccudlik píše:
Ahoj zakladatelko. taky záleží kolik vážila při porodu? nám je 2a čtvrt a má 11 kg. při porodu měla 2,740. dr její váhu nikdy neřešila. není žádný velký jedlík, nepřecpe se, ale hlady taky neumírá… je menší hubenější než ostatní, ale jak píšu, při porodu měla nízkou váhu..
sym ne taky pri porodu 2,740kg. A to se narodil v terminu. Jak jsem psala ted ve 22mesicich ma kolem 10,5kg.. taky to neni velky jedlik, ale hlady neumira a urcite to do nej netlacim natlakem. Bud chce nebo nehce. Doktor nam rika ze dle grafu roste a pribira ok.
Jinak my budeme v lete nosit kratase 3-6 nebo 6-9mesicu
![]()
My jsme taky byly v termínu, a souhlasim s tebou, že násilím do ní taky nic necpu
Tak adelka něco málo přibrala tak má ted podle domácího vážení 9,4kg v dubnu ji budou 2 roky začinaly jsme por. váha na 1,200g
je stále akčnější a jí ale nepřecpe si vyloženě bříško.
@Antonie Bolavá moje starši 5 ti letá ta leginy vel.2 až 3 roky je prostě hubena a všechno ji padá hodně i kalhotky ted jsem ji koupila v tesci 3 až 4 roky a ty ji tedy drži
@alena36 je to uz stara diskuze, ale pro ostatni uklidnujici zprava: pokud je vase dite cile a vesele tak to nereste. Moje mala mela ted na vaze u doktorky v 18ti mesicich 7,780kg a 72cm. Takze ani ne 8kg.
myslela jsem, ze ma tak 9. Ale ona proste vse vybeha. Ji normalne. Nekdy sni nekdy ne hlavne ale nema jakoby na jidlo cas.
sice chvili neco zmoula ale pak se zacne v zidlicce vztekat ze chce ven a chce si hrat. No proste.. krev v poradku veskere vysetreni super. Nemocni jsme byli vsehovsudy jednou a to tyden byla nastydla. Vitaminy pry ma a vse co potrebuje. Takze doktorka uz jen vzdy si povzdechne, v karte je velmi DROBNA. A tim to zatim hasne
uvidime kolil bude mit ve dvou ci trech letech. Ale jak rikam nestresujre se. Ja se stresovala a pak to vzdala. A ve chvilu kdyz jsem si rekla, ze proste bud si da nebo ne, jen budu nabízet a ze hlady dobrovolne neumre, zacala vic mlsat! Takze nejdriv uklidnete sebe i kdyz je to nadlidskej vykon kdyz furt vidite ty pohledy jakoze ste mama co neda diteti najist pritom jste doma prave dovarila svickovou a crem brile.. preji vsem pohodu a vesele ditko! Kilum zdar
![]()
@TeriiTerii ty jo to si nedovedu představit, taková vaha v roce a půl…
ja bych asi také stresovala. Naštěstí (tuk tuk) mam deti spis větší. Uf. Ale hlavne ze je holčička zdravá a veselá. Az bude velká, bude za drobnou postavu jistě rada
(nebo aspon ja bych byla
)
@Marie432875 píše:
@TeriiTerii ty jo to si nedovedu představit, taková vaha v roce a půl…ja bych asi také stresovala. Naštěstí (tuk tuk) mam deti spis větší. Uf. Ale hlavne ze je holčička zdravá a veselá. Az bude velká, bude za drobnou postavu jistě rada
(nebo aspon ja bych byla
)
Posilam foto. Je tam s dvou a pul letym 14kg kamaradem
ale prostw zas na téměř 8 kg snad nevypada tak hubene no ![]()
@TeriiTerii no na fotce vypadá tak nejak normálně (a je moc krásná, a to nerikam jen tak
), nicméně skoro 9 kg a 70 cm ma můj ani ne půlroční syn, tak mi to ve srovnání s nim přijde az neuvěřitelné… ![]()