Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, prosím o pomoc.
Bolí mně břicho jako při MS, někdy i v nadbříšku, neustále chodím na Wc.
Jsem 19+8tt = 20tt. Jaký si můžu vzít prášek, popř. co jíst?
Děkuju
Nekde jsem cetla nazor doktorky, ze jeden den na rohliku ci mensi hladoveni na zotavenou mimi neublizi…tak zkus jist jen treba rohliky, banan..neco co stavi nebo ti pomaha v takovou chvili..a kdyby se to nelepsilo, tak do nemocnice..
Taky me nekolikrat bolelo bricho presne jako na zacatku MS, ale s travenim to nemelo zrejme nic spolecneho - stacilo si lehnout nebo sednout a chvili si odpocinout… tak.jsem ti asi moc nepomohla, co:/
"neustale chodim na wc - tzn. mas prujem?
Já takhle skončila kolem 30tt v neemocnici na kapačkách, chytla jsem od dětí střevní chřipku a břicho nejen bolelo, ale i tvrdlo (ale já teda i zvracela), tak jsem volala na gyn. pohotovost, aby poradili, co si můžu vzít a oni pro mě poslali sanitku…radši. takže léky neporadim, ale snad někdo bude vědět víc a přeju, ať vše dobře dopadne! ![]()
@Sisinka04 No, já už hladovím teď ![]()
@kaccenaa Ano, průjem
Dávala jsem si sprchu, pomohla asi na 20minut ![]()
@dvojmatka Děkuju, snad to není chřipka, já naštěstí ještě nezvracím, začalo to až po snězení oběda :-/
@densis
![]()
dávej na sebe bacha, aby to fakt byla chřipka a nic vážnějšího
Pokud máš doma tak smectu a laktobacila, černý čaj… Dala bych si pozor na ty ms bolesti, děloha může být podrážděná, aby se nerozjelo i něco jiného, v případě pochybností bych asi brnkla na pohotovost v porodce. ![]()
Enterol, Helicid a živočišné uhlí jsou ok. K jídlu ty rohlíky, jablko, banán, kuře s rýží.
@densis píše:
@Sisinka04 No, já už hladovím teď
@kaccenaa Ano, průjemDávala jsem si sprchu, pomohla asi na 20minut
tak to vypadá, že je to jen po jídle - černej čaj, neslazenej, mě nechali 12 hodin hlady úplně, pak jeden rohlík a pomalu a dobře rozžvejkat! zhubla jsem tenkrát za dva dny kilo a nabrala do konce těhotenství dalších deset
ale kdybys fakt měla nějaký tvrdnutí břicha a bolesti, tak radši na kontrolu jeď - radši desetkrát zbytečně, než jednou pozdě!! ![]()
@Žirafátko Budu, taky se modlím, aby to nebylo něco vážného ![]()
@Gladys Černý čaj mám, smectu nee. Snad budu brzy fit a mímu se nic nestane..
@Makinaa007 Já právě měla kuře s rýží a to mi rozjelo celý tento koloběh ![]()
@dvojmatka Jojo, to bych jela, zatím netvrdne. Ahjo, to bude noc.. asi si začnu brát ntb na Wc ![]()
@densis píše:
@Makinaa007 Já právě měla kuře s rýží a to mi rozjelo celý tento koloběh
@dvojmatka Jojo, to bych jela, zatím netvrdne. Ahjo, to bude noc.. asi si začnu brát ntb na Wc
určitě nestane!
s dvojčatama jsem měla v 16tt žaludeční záchvat a dokonce zánět v těle, takže kapačky a ATB a jaký to jsou čertice a třetí prcek to taky zvládnul!
tak držim palce ![]()
@densis píše:
@Makinaa007 Já právě měla kuře s rýží a to mi rozjelo celý tento koloběh
Tak to je mi líto- kuře rýže je doporučené při střevních potížích i pro děti. Kuře v tom může být nevinně, ale mohly v jídle být nějaké bakterie.
@dvojmatka Děkuji ![]()
@Makinaa007 Mohly, ale nechápu, že jen mně, jedl to i manžel a on v pohodě ![]()