Praskání žilek na nohou v těhotenství

952
21.9.12 19:55

praskání žilek na nohou v těhotenství

Ahoj,
má některá z Vás zkušenosti s praskáním žilek na nohou během těhotenství?
U lékaře mi bylo řečeno, že je to napůl dědičné a napůl těhotenstvím… Že se s tím nic nedá dělat. No i přesto se s tím nemůžu smířit… Jestli to půjde tímhle tempem tak budu do porodu modrá :evil:
Je sice fakt, že nepatřím k těm nejhubenějším a že jsem pár takových žílek už měla před otěhotněním ( na stehnech ), ale teď se počet výrazně zvyšuje a navíc to začíná i na lýtkách :,(
Prý zdravotnické punčochy taky nepomůžou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8071
21.9.12 19:58

Tak já jsem byla vždycky při těhotenství extra hubená a stejně se mi na jedné noze udělaly křečáky, vyloženě s těhotenstvím a nešlo s tím nic dělat, nic nepomáhalo. :,(
Ale bylo zajímavé, že se to objevilo v prvním, strašně zhoršilo v druhém (po porodu zase dalo prakticky do původního stavu), ve třetím to nebylo zdaleka tak hrozné, přitom jsem v tom druhém přibrala jen tři kila a v tom třetím devatenáct. :lol: Takže na kilech to nezáleží, spíš na uložení dítěte.
Teď, jestli vyjde to čtvrté, nevím nevím. :,( Asi se budu muset konečně vypravit na operaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
21.9.12 19:59

Ahoj, asi tě zklamu, ale je to tak. Je to dáno sílou a pevností stěny žilek a navýšením množství krve. Žíly a žilky to prostě hůře zvládají. Zůstalo mi to i po porodu, jen se to stáhlo a na kotníkách, teda na vnitřních to mám dodnes a jsem 4 měsíce od porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
21.9.12 20:04

O křečáky nejde, žíly nejsou vystouplé… jsou to takové ty mini žilky… vypadá to jak moře modrých blesků :(

no tak asi bude pravda, že s tím nic nejde dělat… budu se s tím muset smířit, nebo se na to raději nedívat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
21.9.12 20:18

Žilky se dají odstranit laserem. To není tak strašné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
22.9.12 07:40

Mám taky, hrozné křečáky i popraskané modré pavouky. Každé těhu se to horší…

Kamarádka byla v Brně na nějaké super operaci odstranění křečových žil, dělá se to ambulantně, žádná hospitalizace, jen 6 týdnů pak nosit punčochy. Vše dopadlo dobře, nevrátilo se to. Bohužel tento typ operace pojišťovny nehradí, dala myslím za každou nohu 10 tis (což na druhou stranu - když si vezmu, že bych po standardní operaci byla několik týdnů na neschopence, tak ty náklady pak vyjdou na stejno).

Ty pavoučky si kamarádka nechávala už několikrát odstranit taky. Prý stačí dojít normálně k lékaři (samozřejmě do nějaké cévní a žilní poradny) a tam jí je lasereme odstraňovali. Je to zákrok hrazený pojišťovnou. Ale bohužel se ne všechny podařilo odstranit a další se zase udělaly :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
22.9.12 07:57

Já jsem si nechávala křečáky vyoperovat v roce 2003 po druhém dítěti. Jeden den jsem nastoupila, druhý den byl zákrok a třetí dom. Vyháčkovali to od třísel až po kotníky, měla jsem asi 2 cm řez v třísle, jak to tam přerušili, vyháčkovali to až po kotníky. Do roku 2007 se nic nevrátila, ale jakmile jsem otěhotněla, byly zpátky a dokonce ve stejných místech… dnes už je neřeším, vzhledem k tomu, že mám čtvrté dítě, tak počkám, zda nebudu mít páté a pak to dám pryč…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
22.9.12 13:47

Popraskané žilky mám taky. Měla jsem i před těhotenstvím. Uvažuji o odstranění laserem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klára W.
22.9.12 22:18

Jsem asi divná, ale mě popraskaly po porodu. Říkám si, že je to z toho, že jsem porád na nohách-mám dvojčata :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky