Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
prosim poradte mi, uz nevim co delat. Pres den je vsechno o. k. Kdyz jdu, ale vecer spat lehnu do postele tak mi tak po 10-15 minutach zacnou brnet a trnout ruce, od lokte az po konce prstu. Dneska jsem spala jen asi cca hodinu. Jsem z toho nestastna a to jsem ted teprve v 5 mesici. Bolest mi jde hlavne do kloubu( lokte a zapesti) Po delsi dobe je to docela nesnesitelna bolest. V utera jdu k dr. na KO dneska tam bohuzel neni.
![]()
Ahoj, začli Ti hloupnout karpálni tunely, nech si v úterý napsat od dr. poukaz na rehabilitaci. Řeší se většinou pomocí ultrazvuku a uvolňováním krční páteře (ano, až tam vše vzniká
), takže bez obav můžeš podstoupit jako těhotná. Měla jsem to samé ![]()
Myslis, ze z karpalu by me az boleli klouby? Je to, ale cim dal vic nesnesitelne a dela to jen v poloze v leze.
To trnutí tomu odpovídá. Každopádně rehabilitační dr Ti vše zdiagnostikuje přesně. Může Ti tam zároveň probíhat nějaký zánětlivý proces, nebo může být ještě přiskříplý nerv.....je mnoho variant. Jen nějaké prášky popsané nevyřeší. Ať se zadaří ![]()
Asi mas pravdu, pac ja jsem byla zvykla spat na brichu a ted uz samozrejme nemuzu tak jsem se preucila na zada a boky a to byl asi kamen urazu. S tema karpalama mas asi fakt pravdu pac rano se nemuzu ani o ruky zaprit kdyz vstavam. Myslis, ze mam pockat na Ko na gynde nebo mam jit dneska ke sve obvodni dr.
Promin ptam se jako debil, ale ja uz tech problemu mela, ze mam strach jit k dr.,abych nevypadala jako hypochondr. Mam pocit, ze uz snad mam vsechno co muze byt
![]()
@mapos píše:
Asi mas pravdu, pac ja jsem byla zvykla spat na brichu a ted uz samozrejme nemuzu tak jsem se preucila na zada a boky a to byl asi kamen urazu. S tema karpalama mas asi fakt pravdu pac rano se nemuzu ani o ruky zaprit kdyz vstavam. Myslis, ze mam pockat na Ko na gynde nebo mam jit dneska ke sve obvodni dr.
Ahoj, jdi k obvodní......na gyndě by Tě na ní jen odkázali a zbytečně by sis prodloužila běhání po dr.
No a neboj se, dr jsou od toho, aby nás lečili, že
A pokud se Ti i dr něco intuitivně nelíbí, jdi jinam, na to máme právo také
![]()
No, karpální tunel to rozhodně nebude, neb karpální tunel je v zápěstí, takže od něj to nemůže trnout už od lokte… a ten se ve výsledku řeší operačně…
Nicméně tipovala bych spíše taky nějaký přiskříplý nerv a tam rehabilitace pomáhá, akorát je dost dobře možné, že ti obvoďák nepomůže a pošle tě buď na neurologii nebo na ortopedii.
Tak jsem tam volala a sestricka me objednala az na konec pracovni doby, mam jen tuknout a hned me veme, abych od nekoho jeste neco nechytla. Dr. i sestricka jsou v pohode moc hodny. Ty bych nemenila za nic na svete, jen ja si pripadam uz blbe. Dekuji za radu moc pomohla
Me je jedno co to bude, ale hlavne at me toho zbavi! Je to hrozny dneska jsem spala asi hodinku, jinak jsem se bolestive prevalovala v posteli. Zajimavy je, ze me to chyta jen v poloze v leze. Kdyz jsem v posteli sedela tak to ustupovalo. Hnus
To jsou karpaly, ja to mela taky v tehu, jakmile tehu prejde, tak to prestane. Trochu mi od toho pomohli homeopatika, zajdi si za homeopatem.
Ty jo predstava, ze takhle budu jeste 4 mesice tak to nedam. To se zblaznim!!! Dneska jsem uz pomalu bolesti brecela ![]()
Ahoj snad nebude vadit, že se zeptám na podobnou věc… od těhu, což už je rok a půl zpět mě občas brní prsty, v těhu to bylo každý den hlavně v noci a ráno, doktor mi dal více magnesia, trošku to tím pomohlo, ale od porodu mi to dělá, když mám větší zátěž na ruce, třeba teď jsem dva dny malovala a druhý den, mě brněly prsty, tak, že jsem nemohla udržet štětec
koupila jsem si teď zase magnesko, tak snad to pomůže, ale nevím ![]()
@mapos Měla jsem to taky, poslední dva měsíce těhotenství jsem vůbec nespala. Prvně to brnělo a časem to přešlo v nesnesitelnou bolest
. Nejhorší v noci, ale bolelo to potom i ve dne. Nemohla jsem nakrájet ani cibuli. Přešlo to asi týden po porodu. Prý se to v těhotenství stává, mně nepomohly ale žádné vitamíny. Další těhotenství bylo v pohodě
. Držím palce, ať je lépe.