Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chci se zeptat. Střídáte Nurofen a Panadol i u větších dětí, dcera má 7 a půl. Včera měla horečku jen večer 38. Ráno dobrý až teď měla 39. Mám doma jen Nurofen, tablety zatím není ochotna polknout, proto dávám sirup. Po tom Nurofenu teplota klesne. Asi klasická chřipka, protože jinak jen trochu posmrkává, krk ji nebolí, nekašle.
Ahoj nevím jak je malá stará nebo kolik váží ale já mám super zkušenosti s nurofenem junior je to tableta co se rozpusti a je jahodova
Aha jsem to tam nedopsala, má 7 a půl roku. Takže ty cucavé tbl. ba určitě zvládla. Díky za tip
@maryska ano, střídám, pokud mu horečka rychle vyleze zpět na 39 a výše. JInak ne.
Stridam pouze pokud prvni pripravek moc nezabere a rychle to leze na 40 uz treba po hodine dvou. Pokud ma dite 39 a na nurofen reaguje, tak nevidim duvod ke stridani.
Střídala bych jenom pokud by teplota rostla moc brzy zase přes 39. Jinak raději teplotu srazim fyzikálně octovymi ponozkami.
Octovými ponožkami? to děláš jak? namočíš ponožky jen do octa nebo ředíš vodou a dáváš to studené?
@maryska micham vodu s octem - asi jako na salát, možná o něco silnější koncentrace. Na ponožky pak dávám ještě jedny silnější - už suché. A může se to dávat ve chvíli, kdy má dítě teplé končetiny.
Ahoj, poradíte, jak střídat Nurofen a Panadol, když jsem dala Nurofen dnes ve 12,30 a Panadol v 18,30 - v kolik mohu dát další dávku Nurofenu? Předem díky.
Rekla bych, ze po polovině casu, nez bys davala ten samý lek.
Mě říkala doktorka, že pokud dám paralen a teplota do hodiny neklesne, můžu dát už v té době nurofen (jiná účinná látka), nesmím dát stejnou látku jako je paralenu. Pak kdyby teplota neklesla smím dát znova paralen až uplyne potřebná doba od dání paralenu (myslím 4 hodiny). Nurofen opět znova až uplyne doba od podání nurofenu.