Střídavá péče

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1446
23.11.11 13:15

Střídavá péče

Ráda bych věděla co si o tom myslíte…
S expřítelem už od ledna nejsem.Z předešlého manželství mám dvě dcerky (12,10 let)s tímto 2-letou dcerku.Od ledna mi bývalý přispívá na malou 2 tisíce.Na sociálce mi řekli ať si soudně zažádám o zvýšení alimentů,že bude mít malá dvakrát tolik výživného vzhledem k jeho platu.Tak jsem tak učinila.Také jsem zažádala o svěření dcerky do své péče.On nebyl proti a souhlasil.Od minulého září se onkologicky léčím a tak jsem si myslela,že všechno proběhne v klidu,ale jak jsem se zmýlila…Soud proběhl,on souhlasil se svěřením a prohlásil,že se vzorně starám o malou.Přitom k soudu poslal hnusný dopis ve kterém mě v podstatě odsoudil a udělal ze mě blázna jen kvůli tomu,že se léčím.Z dopisu jsem pochopila,že by mě nejraději viděl v hrobě…Soud mu určil alimenty ve výši 3900 Kč.Nyní přišel dopis s odvoláním,kde žádá o střídavou péči a nesouhlasí s výší alimentů :zed: .Střídavou péči odůvodnuje mou léčbou a prý že nezvládám starost o 3 nezletilé děti.Také chce,abych mu platila výživné na malou a dokonce mi řekl,abych mu hradila peníze na cestovné když jede pro malou a zase ji přiváží (on bydlí 40 km od nás).A když ne to, aby ušetřil tak chce,abych mu malou předávala na nádraží,on má vlak zadarmo.Já jezdím už na druhou sérii chemoterapií a myslím,že i přesto jak mě je zle když přijedu z nemocnice,o své holčičky se starám jak nejlépe umím.Přijde mi,že tu střídavou péči chce jen aby se mi pomstil,za to,že jsem se s ním rozešla (byl to despota a pedant).Ani nesplňuje podmínky…pracuje na směny,nepravidelně.Když k němu malá jezdí a to po dohodě každý sudý víkend od pátka do úterý,stará se mu o malou jeho maminka.A mě vadí,že je malá ještě hodně maličká a je na mě dost fixovaná…Co si o tom všem myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4989
23.11.11 13:25

no :think: slozita situace. ja nechapu, proc bys mu mela neco platit, jake vyzivne? bud bude on platit tobe na malou, a nebo kdyby prosla stridava p. tak asi neplati nikdo nikomu nic, nebo se pletu? :nevim:
zasla bych na socialku Odbor pece o dite, tam ti urcite poradi nejlip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.11.11 13:28

ahoj, je to necita! asi neporadím ale přeju Ti aby ses brzy uzdravila a dcerka Ti zůstala v péči. K nemoci ještě takové starosti.. je to smutný jak někteří umí házet klacky pod nohy a ještě v těžkém období

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
23.11.11 13:28

To je ale ubožák!!! Místo toho, aby opravdu pomohl a aby se snažil, aby se JEHO dítě mělo co nejlépe, tak bude ještě házet klacky pod nohy!!??? :twisted:
taky bych mu nějaký předhodila.

přeji úspěšnou léčbu. :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
23.11.11 13:29

Já tam byla.Pani,která zastupuje dcerku řekla,že vůbec nerozumí proč on tohle dělá.Nejdřív souhlasil a pak tenhle podraz.Prostě chce dělat naschvály :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.11 14:01

Tes, Z jiného pohledu ti napíšu svůj názor, upozorňuju prosím že nechci aby jste do mě pálily atd…

Myslím, že střídavá péče, o malou by byla nejlepším řešením, ale jen v případě, že by ti dál přispíval na malou cca 1000Kč měs. zavrhla bych placení cestovného jemu, a placení alíku jemu. Dál bych požadovala příspěvek na dítě, a odečet z danní na tvou osobu. Taky bych chtěla aby si přizpůsobil práci k tomu týdnu co by pečoval o malou.

Uvědom si, že po dobu co by byla u táty, můžeš ty načerpat sílu, na dlaší týden co bude u tebe, pokud jste schopný se dohodnout, a máš auto. Můžete se střídat v dopravě to znamená. když jde malá k tobě, dojeď si pro ní ty, když jde malá k tátovi, ať si pro ní dojede on. Dál, nejlepším způsobem, je aby jste měli každý své oblečení pro malou, a při předání si nedávat žádné kufry s oblečením.

Já nevidím střídavou péči, jako špatnou, ale naopak, jako velice kladnou, když má dítě dál mámu i tátu. Mluvím ze své zkušenosti, mám střídavou péči od 2,5roku malé. Fungujeme už hodně let. Je to relax když je malá u táty, a já mám týden pro sebe. A případně pro svého partnera. Každá samoživitelka ví, že každý večer padne do postele a je ráda, že spí, zažívat to každý den to je hardcore. Když není chlap který ti pomůže doma je to peklo.. střídavka hodně řeší tento problém, týden sem mamka, a týden svobodná ženská, která má taky právo na to aby žila svůj život. Hodně je taky fin. situace, ať je to od jídla, až po šampón, všechno ti vydrží déle.. a to na obou stranách, takže můžete být oba spokojení..

Vím, že hodně z vás to odsuzuje a myslíte si, že střídavá péče je trauma pro dítě. Není tomu tak, když to umíte zařídit… Musíte ale chtít, a jestli si myslíte, že máme s ex výborná vztah, ne nemáme… vlastně se už ani nevidímě, protože maličká, vždy sejde dolů sama a tam na ní vždy čeká jeden z nás…

Přemýšlej o tom a prosím neodsuzujte něco, co jste nezkusily…
Jestli to myslí vážně to poznáš, třeba za čas řekne, že už střídavku nechce a malá bude pouze u tebe… ale táta který je s dítětem jednou na víkend za 14 dní.. po čase není táta, ale cizí osoba..

• Citovat
  • Upravit
17630
23.11.11 14:05

to je ale *** !!! No hnus, nemám slov. Jako neumím si představit střídavou péči o dvouleté dítě. A jinak si o střídavé péči myslím toto: :poblion:
Já nevím, snad mu to nemůže projít! Jestli má takový zaměstnání, tak se přeci o ni řádně starat nemůže. A ještě mu platit výžívný? No to se asi po…, ne? Naprosto nechápu.
Tobě přeju brzké uzdravení a aby ses s tím pitomcem nemusela stresovat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
23.11.11 14:09

anonym a malá je spokojená? Jsi si jistá? Mám to taky z první ruky a můžu říct, že je to hrůza! Jinak si nedovedu představit, jak bez svého dítěte týden „odpočívám“ 8o A jestli by mi díky tomu zbylo víc šamponu, tak to je mi fakt jedno. Promiň…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.11 14:19

Vero, dělají se psychologické testy, a ano malá je SPOKOJENÁ, jakmile se objevý něco co by svědčilo o nespokojenosti dítěte tak bychom střídavku neměli..
Moje dcera je už dost stará na to, aby řekla svůj názor a jasně ti řekne, že nechce být jen u jednoho! Že má ráda oba a chce být u obou.

Víš dle mého, otec má právo vychovávat své dítě, a rozhodně si nemyslím, že díte patří po rozvodu vždy matce!!!! kolikrát otec lepší než matka…

Ver, poznáš to sama, až bude malé víc!

• Citovat
  • Upravit
1446
23.11.11 14:27

Anonymní,
já tě neodsuzuji,Vím,že to někde funguje.Já bych nebyla proti.Jen ne teď.Třeba za 3-4 roky.Malá ho moc miluje,jezdí domů spokojená.Má ji vždy prodloužený víkend.Paní na sociálce říkala,že i to je vyhovující.Prostě „střídavka“ má tábor dva.Jedni zavrhují,jedni chválí.Ale mě můj cit říká NE!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
23.11.11 14:35
Anonymní píše:
Vero, dělají se psychologické testy, a ano malá je SPOKOJENÁ, jakmile se objevý něco co by svědčilo o nespokojenosti dítěte tak bychom střídavku neměli..
Moje dcera je už dost stará na to, aby řekla svůj názor a jasně ti řekne, že nechce být jen u jednoho! Že má ráda oba a chce být u obou.

Víš dle mého, otec má právo vychovávat své dítě, a rozhodně si nemyslím, že díte patří po rozvodu vždy matce!!!! kolikrát otec lepší než matka…

Ver, poznáš to sama, až bude malé víc!

Až jí bude kolik? 18? Teď je jí deset… A ano, je spokojená! A právě to mi na tom připadá nejhorší. Normální dítě, když je týden bez mámy, stýská se mu, brečí. Ona by se z toho zcvokla, takže si vytvořila obranu - nestýská se jí! Po nikom! Je strašně citově ochuzená, vztahy s mámou ochladly a to podle mě holka v pubertě potřebuje mámu nejvíc. Kdyby se jí někdo zeptal, tak by taky řekla že je ráda, ale já ty následky vidím jako nezávislý pozorovatel.
Ty si umíš představit, že se každý týden stěhuješ? A to nejen do jiného domu/bytu, ale taky do jiné rodiny, do jiného města, do jiných podmínek. V každé rodině jsou zvyky trochu jiné, i když se rodiče domluví. Má problémy ve škole, ve všem má hokej, každý týden jinak vstává, spí v jiné posteli, má jiné sourozence, píše si jinde úkoly, má jiný režim. Jako mně by z toho hráblo i jako dospělé…
Při výrazu „střídavá péče“ se mi otvírá kudla v kapse. a ještě jak píšeš, že si bez ní odpočineš a ušetříš, tak to mě jímá hrůza… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.11 14:36

tes. U nás je od 5let střídavka týden a týden, předání v pátek..

Když byla malá kolem věku tvé holčičky, měli jsme předání v sobotu večer, do středy odpoledne byla u mě, od středy do soboty u táty..

• Citovat
  • Upravit
1446
23.11.11 14:43

Jak píše Vera,myslím,že v tom mají děti pěkný hokej.Dítě má mít jeden domov.Buď u táty nebo u mámy.
A co daňové zvýhodnění?Bere ho na sebe.Na své 2 dcerky z předešlého manželství beru daňové zvýhodnění já,bývalý manžel to na mě automaticky přepsal.Tenhle nechce,prý je to jeho dcera,tak to musí brát on :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.11 14:43

vero, tak a to je právě ono.!! vůbec tomu nerozumíš a tydle otázky právě nejsou tak jak ty je pokládáš!

ono je stěhuješ a stěhuješ! Proč by se měla stěhovat? jak si vůbec představuješ že probíhá předání dítěte na týden? to by mě vážně zajímalo.
Rodinu má jen jednu! Podmínky všude stejné, vstávání do školy taky stejné, není rozdíl nad tím jestli píšeš úkol na růžovým, nebo bílým stole. Problémy nejsou ve škole žádné,!! Naopak, naše dítě je nejlepší ze třídy! nikdy na nic nezapoměla co se týkalo věcí do školy.

S tím stýskáním, není ochuzená o žádné city!! když je u mámy stýská se jí po tátovi, když je u táty stýská se jí po mámě.

• Citovat
  • Upravit
216
23.11.11 14:44

Anonymní, můžeš mi prosím napsat SZ?? Chtěla bych se tě zeptat na frekvenci střídání, od jakého věku střídáte po týdnech. Synovi jsou 2 a 1/4 a střídáme 2-3-2, ale uvažujeme o převod na týdny. Děkuju!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová