Střídavá péče

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
617
23.11.12 19:59

Ahoj, vezmu to od konce, i u střídavé se určují alimenty, v podstatě oběma rodičům, ale to u střídavky pul na pul, dle jejich výdělků. Když se u soudu dohodnete na střídavé v jiném poměru a ty navíc na mateřské tak to nevím, s tím jsem se nesetklala, jak to soudci řeší. Ale přítel má momentálně vyž. povinnost nejen k dítěti, ale hlavně i k tobě, takže určitě by ti měl dávat peníze vyšší než jen na dítě, páč by měl živoit tím i tebe. Pokud nebude, tak to lze domáhat u soudu. Je možné se dohodnout na vyšších penězích na dítě a ty pak nežádat na sebe. Ale pokud se bude cukat, tak bych chtěla oboje výživné, resp. pokud máte dvě děti, tak toje výživné. Výživné mu stanoví poté zpětně, od doby co spolu nejste, max. 3 roky zpět, to mu řekni, pak mu tam naskočí dluh, někdy vyskočí dost veliký.
Psychologické posudky nařizuje soud, pokud se rodiče delší dobu nemohou dohodnout a souce nemá dostatek důkazů pro rozhodnutí pro jednoho či druhého rodiče, popř. tu střídavku. Pozve si vás psycholog k němu do ordinace, někdy jen jednou, někdy se tam jde víckrát, někdy každý zvlášt, jindy zkoumá každého rodiče společně s dítětem, pozoruje jak se k sobě chovají, jak spolupracují při úkolech apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabis123
23.11.12 21:33

Dekuju moc za informaci ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.6.14 12:08

Ahoj holky,
Bohužel musim anonymně.
Zajímalo by me jak by to bylo, az by stridavou peci uzákonili, jak se o tom ted porad mluví.
Mam s přítelem malé ditko, ale nejsme manžele, kdyby jsme šli od sebe, na on nejakou šanci na dite, aby ho do te stridavky dostal, kdyz jsme nebyli manželé?
Ja bych to totiž asi nemohla…to bych s nim radeji zůstala i v nefungujicim vztahu.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4918
16.6.14 12:10

Tak otec je podle mého otec ať manželé jste nebo nejste /tedy pokud je uveden v rodném listě dítěte/,takže nárok na střídavou péči by určitě z tohoto pohledu měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.14 12:15

No ja pravě myslela, ze se toto řeší u rozvodu…takze to vy si on asi musel podat zadost na soudu, co?

• Citovat
  • Upravit
4918
16.6.14 12:21
@Anonymní píše:
No ja pravě myslela, ze se toto řeší u rozvodu…takze to vy si on asi musel podat zadost na soudu, co?

Ano musel, pokud si nepožádá o úpravu styku, řešit se to nebude. Záleží tedy čistě na něm zda si to podá nebo ne, při rozvodu se to řeší automaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.14 14:21

Ahoj, potřebuji poradit, s bývalým přítelem čekám dítě, rozešli jsme se dost drsně, nutil mě k potratu odmítal to pak ale se chtěl zapojit do otcovství a péče, nyní mám mladou přítelkyni a jakákoliv snaha a otcovtsví ted odmítá, nechce na matriku podepsat mi papíry do porodnice, vyhrožuje že pokud ho dám k soudu kde ho určí jako otce, tak bude chtít mimi do péče nebo střídavé péče, stejně tak původní dohoda o výživném kdy sem mu navrhla minimum tak ne..radši si nechá vyměřit soudem a stejně platit nebude, stačí prý jednou za 4. měsíce stejně tak to dělá jeho ex ( má v péči 8.letého syna), je jasné že nechce mít odpovědnost a vyhrožuje abych ho neudala jako otce a měl o starost méně…nevím co dělat, snaží se na mě házet špínu že já sama dvě děti( mám syna z předchozího vztahu) nezvládnu ale já vím že s ním by dítě bylo chudák, jeho 8.letý syn je agresor, drzoun co otce pošle někam, fyzicky útočil na mého syna proto jsme se rozešli…viditelně je psychicky pod úroven 8letého a o otci začínám mít stejné mínění že je labilní. nechci být svobodnou matkou bez otce v rd, sama jsem mu nabídla že se nebráním návštěvám, půjčování a sama navrhla minimální alimenty ale ne…nevím jak dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.14 14:22

Ježiš je tam chyba…on má mladou přítelkyni né já :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
8.7.14 14:58

Ahoj :mavam:
Tak já kdybych byla ve tvé situaci, tak bych bývalého do RL nepsala, jestli ze bude hledat figle, jak neplatit na dite, nebo bude platit málo, tak by mi to za tech jeho par drobných nestalo, abych se s nim dělila o peci, kdyz je takovýhle s tou výchovou.
Navic si myslim, ze jednoho dne potkas fajn chlapa a bude si chtit treba tvoje ditko osvojit, kdyz by jste se vzali-co víš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.14 22:20

@Leanna Souhlas..také bych otce do rodného listu již po špatných zkušenostech nepsala..chtěl potrat..tak jeho charakter o něčem svědčí, bude v životě dělat jen podrazy..ten můj chtěl potrat a pak ještě najednou vyrukoval za čas se střídavou péči či výlučnou péčí otce u soudu..tito chlapi co chtěli potrat a zachovali se hnusně v těhotenství..ti budou bezcharakterní celý život..lhát u soudu..lhát na orgánech..a tobě znepříjemňovat jen život..na dítě stejně nic moc platit nebudou..a ono to za to trápení ta jejich ubohá necelá tisícovka ani nestojí..vyprdnout se na to a mít od takových zmetků klid…to je rada z mojí zkušenosti..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová