Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@KovaJana píše:
Asi ho přinutil se o děti starat…![]()
Však podle Ondry tatíkové o tohle stojí ne?
@ondrej190 píše:
To uz si rikala, nekolikrat, ale to muze byt uplne opacne - ze matka obvykle nechce ustoupit, protoze ona preci Já Já Já matka, to nikde nenapises. A ze se zcela prirozene zvetsuje podil " navstev" - matka majitelka se postara a nic se nezvetsuje. Takovych maminek je, co deti " nepujcuji", nechci verit tomu, ze Lucie nikdy o zadne takove neslysela.
Znam jednu, co se ji deti moc davat nechce (ale dava). Jinak vsechny ostatni spis bojuji s nezajmem otce a vychcanymi alimenty.
Taky vim o jednom otci, ktery jezdil byvale a detem delat drevo a splacel dum, i kdyz tam nebydlel.
@Anna766 píše:
Však podle Ondry tatíkové o tohle stojí ne?
Anno, proč furt používáš tydle manipulace? Ano tatínkové o todle stojí. I ty sama to víš. Jen proto ne všichni. Ikdyby to bylo jen 10 pročetl, tak furt tu JE skupina otců, která pečovat chce. Ta skupina není nijak zopovedna za chování otců v TVEM okolí, jak se někdy tvářit. To, že otcové v tvém okolí pečovat nechtějí, nijak nesnižuje rodičovské kompetence jiných otců. Otcové jsou jednotlivci.
Někteří špatní, někteří dobři
@Lama Lama píše:
Anno, proč furt používáš tydle manipulace? Ano tatínkové o todle stojí. I ty sama to víš. Jen proto ne všichni. Ikdyby to bylo jen 10 pročetl, tak furt tu JE skupina otců, která pečovat chce. Ta skupina není nijak zopovedna za chování otců v TVEM okolí, jak se někdy tvářit. To, že otcové v tvém okolí pečovat nechtějí, nijak nesnižuje rodičovské kompetence jiných otců. Otcové jsou jednotlivci.
Nenapsala nic jiného, než že podle Ondry o to tatínkové stojí. Ne podle ní, podle Ondry. A to je pravda. Podle Ondry chlapi o děti stojí, podle me většina o děti nestoji. Souhlasím s @Anna766.
@KovaJana píše:
Asi ho přinutil se o děti starat…![]()
A nebo mu řekl, jak se má chovat. To pánové ne ne ne. Opravdu neradi slyší. ![]()
@Uslava píše:
Nenapsala nic jiného, než že podle Ondry o to tatínkové stojí. Ne podle ní, podle Ondry. A to je pravda. Podle Ondry chlapi o děti stojí, podle me většina o děti nestoji. Souhlasím s @Anna766.
Já s vám souhlasím, většina (tedy více, než 50%) otců, o stridavku nestojí. Což ale víceméně nemá žádný vliv na tu menšinu, která o ni stojí.
@Lama Lama píše:
Používám v tom případě stejné manipulace jako Ondřej. Kdykoli něco napíšu co vidím, podle pravdy, tak po me vystartuje že jsem stará struktura která nenávidí otce.,možná chlapy vůbec. Opak je pravdou, sama jsem v dlouhodobém vztahu, s chlapem s kterým jsem vychovala děti do dospělosti, s chlapem který ty děti dokázal obstarat, uvařit jim, postarat se kdykoli jsem pracovala. Ale taky vím co si vyslechl od chlapů, často byl za podpantofláka jenom proto, že po práci místo do hospody šel domů k dětem, protože já šla do práce a on se staral. Taky jsem viděla jak byl jeden z mála. Sám mi kolikrát vyprávěl co jsou chlapi za blbce, jak se dokážou o starost o rodinu vyhnout.
Takže ne, všichni tatínkové opravdu o děti nestojí. A ano, dost chlapů děti chce, ale očekávají že se bude starat matka. Žadne menšině otců neupírám nic.Jen mi přijde až vtipné, jak když tu napíšu že otec stal o střídavku a dostal jí, tak najednou je tu vypsáno jak musel otec podplatit matku, soudy, ospod a jánevímkoho, to ale manipulace není že…
@Uslava píše:
A nebo mu řekl, jak se má chovat. To pánové ne ne ne. Opravdu neradi slyší.
jojo, znám. Psycholožka řekne otci - „Chovejte se jako chlap, zajistěte maminku finančně a dětem nechte jeden domov u maminky, pokud se tak budete chovat, tak vám maminka určitě děti bude ráda půjčovat.“ Celkem chápu, že třeba toto chlapi opravdu neradi slyší…
Což ovšem není případ, který se zde řeší.
@Lama Lama píše:
Já s vám souhlasím, většina (tedy více, než 50%) otců, o stridavku nestojí. Což ale víceméně nemá žádný vliv na tu menšinu, která o ni stojí.
Tím procentem si nejsem jistá. Mám jiná čísla. Jen je potřeba je dobře rozlišovat:
A ta procenta klesají od cca 65 % v prvním případě až k cca 30 % v posledním. Důsledkem je cca 16 % střídavých péčí ze všech rozhodnutí.
@Anna766 píše:
Používám v tom případě stejné manipulace jako Ondřej. Kdykoli něco napíšu co vidím, podle pravdy, tak po me vystartuje že jsem stará struktura která nenávidí otce.,možná chlapy vůbec. Opak je pravdou, sama jsem v dlouhodobém vztahu, s chlapem s kterým jsem vychovala děti do dospělosti, s chlapem který ty děti dokázal obstarat, uvařit jim, postarat se kdykoli jsem pracovala. Ale taky vím co si vyslechl od chlapů, často byl za podpantofláka jenom proto, že po práci místo do hospody šel domů k dětem, protože já šla do práce a on se staral. Taky jsem viděla jak byl jeden z mála. Sám mi kolikrát vyprávěl co jsou chlapi za blbce, jak se dokážou o starost o rodinu vyhnout.
Takže ne, všichni tatínkové opravdu o děti nestojí. A ano, dost chlapů děti chce, ale očekávají že se bude starat matka. Žadne menšině otců neupírám nic.Jen mi přijde až vtipné, jak když tu napíšu žeotec stal o střídavku a dostal jí, tak najednou je tu vypsáno jak musel otec podplatit matku, soudy, ospod a jánevímkoho, to ale manipulace není že…
No ono to tak samozřejmé není. Podle mých dat je úspěšný pouze každý třetí otec, pokud to nevzdá dřív a dorazí až na krajský soud.
@KovaJana píše:
jojo, znám. Psycholožka řekne otci - „Chovejte se jako chlap, zajistěte maminku finančně a dětem nechte jeden domov u maminky, pokud se tak budete chovat, tak vám maminka určitě děti bude ráda půjčovat.“ Celkem chápu, že třeba toto chlapi opravdu neradi slyší…
Pak bývá celkem vtipné očekávat odpověď psycholožky na otázku, co pak má takový chlap dělat, pokud se matka rozhodne mu její děti nepůjčovat, případně začne hnízdit s jiným a biootec začne svou existencí narušovat obraz nové dokonalé rodinky. ![]()
@KovaJana píše:
Psycholožka vystudovala špatnou školu? Takhle se chovat v dnešní době, kdy už je dávno všechno jinak? Žádné půjčování, jsem pro rovnocenný vztah a péči o děti. Jen pánové často neví co to je a nebo jim děti překáží v rozletu. Ale to často i matkám, jenže u těch se to nesmí.
Chlap je hrdina, když přebal dítko… atd. atd.
@catch-22 píše:
Pak bývá celkem vtipné očekávat odpověď psycholožky na otázku, co pak má takový chlap dělat, pokud se matka rozhodne mu její děti nepůjčovat, případně začne hnízdit s jiným a biootec začne svou existencí narušovat obraz nové dokonalé rodinky.
Jestliže se biootec opravdu chce starat, umí to a má proto podmínky, není ani jediný důvod k tomu, aby se o děti nemohl starat. To by měl někdo posoudit a jednat. Moc to otcum preju, moc. Jestliže se staral už před rozchodem, děti to určitě budou lépe snášet.
@Lama Lama píše:
Takže spolu souhlasíme, ne?
@KovaJana píše:
No ono to tak samozřejmé není. Podle mých dat je úspěšný pouze každý třetí otec, pokud to nevzdá dřív a dorazí až na krajský soud.
Anebo ji dostane ten, co to nevzdá protože o to opravdu stojí. A nemele o tom jenom proto že chce dělat naschvály.