Střídavá péče na RD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81532
25.10.22 15:21
@Anna766 píše:
Střídavku chtěl otec, taky otec byl opuštěn nebo jak to říci, prostě rozchod přišel ze strany matky, dnes má maminka už nové dítě s novým partnerem, odstěhovala se do vedlejší obce ale tak, že dítě nadále chodí jedné a to do původní školy.
Nakolik kdo se čemu bránil nemůžu psát, nebyla jsem u toho, jen píšu že otec chtěl střídavou péči a taky ji dostal.

Jenže zda je to po dohodě rodičů nebo proti vůli jednoho z nich ( matky) je dost stěžejní faktor, který rozhoduje o pravděpodobnosti úspěchu návrhu u soudu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
25.10.22 15:22
@Anna766 píše:
Střídavku chtěl otec, taky otec byl opuštěn nebo jak to říci, prostě rozchod přišel ze strany matky, dnes má maminka už nové dítě s novým partnerem, odstěhovala se do vedlejší obce ale tak, že dítě nadále chodí jedné a to do původní školy.
Nakolik kdo se čemu bránil nemůžu psát, nebyla jsem u toho, jen píšu že otec chtěl střídavou péči a taky ji dostal.

Tak u dohod se SP dava, to je snad jasne, problem je kdyz je nekdo proti, obvykle matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
25.10.22 15:24
@Anna766 píše:
Ale nevíme jestli jim rodinu rozbil Ondřej, zase bych to nepřeháněla.

Vždycky tvrdíš, že za to mohou oba, takže snad i tady je to i jeho vinna, ne? Nebo, když se to hodí je to jinak:-)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catch-22
25.10.22 15:24
@ondrej190 píše:
Tak u dohod se SP dava, to je snad jasne, problem je kdyz je nekdo proti, obvykle matka.

Plus je obrovský rozdíl dostat střídavou péči, ale za jakých podmínek.
Nebo co všechno musel otec udělat, aby OSPOD kývl a on dostal tu „samozřejmost“, jak to vypadá zvenku.

• Citovat
  • Upravit
152193
25.10.22 15:26
@Aglája75 píše:
Vždycky tvrdíš, že za to mohou oba, takže snad i tady je to i jeho vinna, ne? Nebo, když se to hodí je to jinak:-)?

To jsem nikdy netvrdila. Naopak jsem někde psala, že z toho že za vše vždy můžou oba už jsem vyrostla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152193
25.10.22 15:33
@ondrej190 píše:
Tak u dohod se SP dava, to je snad jasne, problem je kdyz je nekdo proti, obvykle matka.

Znám i střídavku, teď už je dítě dospělé, tak proběhlou střídavku, kdy matka nechtěla a věděla proč. Byla to taková ta střídavka jak ukázat jak se to dělat nemá. Přesne ta, kdy otec chtěl SP aby nemusel platit alimenty. Stale stejný kraj jako ta SP o které jsem psala před chvílí.
Všichni jsme se divili proč matka se neodvolávala k soudu, doplácela na to fyzicky, psychicky i finančně. Prý to těch několik let vydrží. A vydržela. Kvůli tomu díteti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
25.10.22 15:33
@Anna766 píše:
To jsem nikdy netvrdila. Naopak jsem někde psala, že z toho že za vše vždy můžou oba už jsem vyrostla.

Myslela jsem, že to psala Lama…já mám názor podobný jako ty nato, že chyba může být v jednom…Ale selhání, že děti nemají úplnou rodinu je to podle mě vždy obou…už jen v tom, že jsem věřila třeba u nás, že i když je sobeček, že na dětech mu záleží a až onkologická nemoc mého tatínka mi ukázala, že sobec je ppravdu hodně slabé slovo, pro člověka, kterého jsem si vybrala jako otce svých dětí…takže to je můj podíl…i to, že jsem po jeho chování v době umírání tatínka už nedokázala držet hubu a krok a rodinu jim udržet ještě do staršího věku mladší dcery…Rozvod beru prostě i za své selhání i když si myslím, že jako manželka a mataka jsem udělala víc než se dalo a dost dlouhou dobu jsem se snažila še v zájmu dětí řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152193
25.10.22 15:35
@catch-22 píše:
Plus je obrovský rozdíl dostat střídavou péči, ale za jakých podmínek.
Nebo co všechno musel otec udělat, aby OSPOD kývl a on dostal tu „samozřejmost“, jak to vypadá zvenku.

Jakože musel dolézt na ospod na kolenou a dát obálečku i zapisovatelce u soudu? :mrgreen: Ale di ty. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catch-22
25.10.22 15:39
@Anna766 píše:Jakože musel dolézt na ospod na kolenou a dát obálečku i zapisovatelce u soudu? :mrgreen: Ale di ty. :D

Máš zajímavý způsob myšlení. :P

• Citovat
  • Upravit
2933
25.10.22 15:41
@Anna766 píše:
Jakože musel dolézt na ospod na kolenou a dát obálečku i zapisovatelce u soudu? :mrgreen: Ale di ty. :D

Ale no tak. Napr. uplaceni matky, neferove rozdeleni SJM, neferove vyzivne, neferove dalsi podminky napr. dovozy do skol a k druhemu rodici, atd atd. Ma -li na to otec, urcite lepsi nez prijit o dite, blbe je, nema -li na to a je zdiman do mrte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
25.10.22 15:46
@ontarova.stara píše:
To si myslim take (a s nami i Z. Matejcek). Dite ma mit minimalne do dvou let jednu osobu, ktera pro nej bude jistotou, bez ohledu na pohlavi nebo postaveni v rodine.
:palec: :potlesk: přesně! Bohužel tohle se ze všeho vytrácí a to kvůli právům otce…a jejich egu! Správný otec ví, že jeho chvíle v životě dítěte přijde a je důležitý i v těch prvních dvou letch, ale prostě tak, že má zajistit rodinu, má dat matce podporu…Pokud otec chtěl být dobrým otcem vykašlala by se na práva, na své ego…a tohle by svým dětem dal…a je jen málo žen, které takové otce dětem „odstřihnou“ ať už jejich mamince udělal cokoli.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81532
25.10.22 15:47
@Aglája75 píše:
Myslela jsem, že to psala Lama…já mám názor podobný jako ty nato, že chyba může být v jednom…Ale selhání, že děti nemají úplnou rodinu je to podle mě vždy obou…už jen v tom, že jsem věřila třeba u nás, že i když je sobeček, že na dětech mu záleží a až onkologická nemoc mého tatínka mi ukázala, že sobec je ppravdu hodně slabé slovo, pro člověka, kterého jsem si vybrala jako otce svých dětí…takže to je můj podíl…i to, že jsem po jeho chování v době umírání tatínka už nedokázala držet hubu a krok a rodinu jim udržet ještě do staršího věku mladší dcery…Rozvod beru prostě i za své selhání i když si myslím, že jako manželka a mataka jsem udělala víc než se dalo a dost dlouhou dobu jsem se snažila še v zájmu dětí řešit.

Hele, já na todle nemám vyhraněný názor. Ne, nemyslím, že za všechno mohou vždy oba. Nějaký podíl na problémech ve vztazích mají oba vždy. Ikdyby jen tím, že jsem si vybrala nekompatibilního partnera. Naopak jsou některá rozhodnutí, která prostě udělá jen jeden a ten druhý za ně nemůže být zodpovědný. Zda ale oba mohou za rozbití rodiny… nevim. Vlasntě nevim, ani koho je správné označit za toho, kdo jí rozbije- teoreticky ten, kdo podá žádost o rozvod. Ale pak se roztáčí ono kolečko - to protože, že on/on. No jo, ale to bylo proto, že on/ona… Já vlastně myslím, že to nemá smysl řešit. Že je to jen takové slovíčkaření, každý to vidí ze svého pohledu.

K sobě - podíl na rozvodu mám, minimálně tím, že jsem se pro něj já rozhodla. Za selhání to nepovažuji, rozhodla bych se v té situaci znovu stejně. Za selhání považuji to, že to k rozvodu dospělo, a podíl na to určitě mám taky. A jsou věci, které bych udělala zpětně jinak,.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152193
25.10.22 16:00
@ondrej190 píše:
Ale no tak. Napr. uplaceni matky, neferove rozdeleni SJM, neferove vyzivne, neferove dalsi podminky napr. dovozy do skol a k druhemu rodici, atd atd. Ma -li na to otec, urcite lepsi nez prijit o dite, blbe je, nema -li na to a je zdiman do mrte.

Kolik takových zdimanych otců znáte? Ale upřímně, nemyslím to ironicky.
Protože ať koukám jak koukám vidím jen neférové nízké výživné, matky co radši mlčí ať mají od otce klid a někdy ani tak ten klid nemají, otcové akorát vysírajï ut jen z toho důvodů že můžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81532
25.10.22 16:06
@Anna766 píše:
Kolik takových zdimanych otců znáte? Ale upřímně, nemyslím to ironicky.
Protože ať koukám jak koukám vidím jen neférové nízké výživné, matky co radši mlčí ať mají od otce klid a někdy ani tak ten klid nemají, otcové akorát vysírajï ut jen z toho důvodů že můžou.

Tak ono je to dost o sociální bublině. Trošku jinde to bude mezi dělníky s podprůměrnou mzdou, kde z nich prostě desetiticíce nevytřískáš ani u soudkyně, která hodně matkám foandí, protože kde nic není, ani smrt nebere. Když má prostě chlap pětadvacet čistýho, tak ikdyby mu naděllila soudkyně půlku platu na výživné, vychází to 6 tis na dítě, což není žádná raketa. Pokud se bavíme o manažerech v nadnárodní společnosti, bavíme se o platu v řádech nad sto tisíc ( a mnohem více). Pak i při výživném 10% na dítě se bavíme při vícero dětem od tom, co jiný smrtelník má jako čistý měsíční příjem ze zaměstnání. A tam už to někdy stojí za to ty obstrukce kvuli střídavce a péči o děti dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catch-22
25.10.22 16:23
@Lama Lama píše:
Tak ono je to dost o sociální bublině. Trošku jinde to bude mezi dělníky s podprůměrnou mzdou, kde z nich prostě desetiticíce nevytřískáš ani u soudkyně, která hodně matkám foandí, protože kde nic není, ani smrt nebere. Když má prostě chlap pětadvacet čistýho, tak ikdyby mu naděllila soudkyně půlku platu na výživné, vychází to 6 tis na dítě, což není žádná raketa. Pokud se bavíme o manažerech v nadnárodní společnosti, bavíme se o platu v řádech nad sto tisíc ( a mnohem více). Pak i při výživném 10% na dítě se bavíme při vícero dětem od tom, co jiný smrtelník má jako čistý měsíční příjem ze zaměstnání. A tam už to někdy stojí za to ty obstrukce kvuli střídavce a péči o děti dělat.

Tam právě naskočí hned první zádrhel v tom, že výživné k rukám matky se takovému otci vypočte z dosavadního příjmu a je pouze jeho problém, pokud si omezí práci, zkrátí úvazek atd., aby mohl být s dětmi. Nedej Bože, aby se nechal přesadit na nižší post, kde například nemusí cestovat do zahraničí.

Příjmy nechat klesnout nesmí, čas si naopak prokazatelně vytvořit musí. Však brnkačka, levou zadni, že.
A celé to vysvětlovat cca pětadvacetileté absolventce sociálních studií, která zná akorát skripta o Cochemu a sama bydlí u rodičů. :P

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna