Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@helemeses píše:
On ani nevěří, že je jeho, celej rok po mě chce testy otcovství, k malé se nehlásí, kdybych neměla na mlíko tak je mu to ukradený a teď si jí bude chtít brát do péče?
Je v tom ještě to, že jsem otěhotněla a zjistila jsem, že mě s ní celou dobu podváděl a v tu dobu už ona byla ve 4tém měsíci, takže je v tom ještě další dítě.
Ale to asi nepochopíte, dokud to nezažijete
Tak v takovém případě bych se střídavé péče vůbec nebála
. Alimenty a styk mu upraví, ale na střídavku to určitě nebude. A jak píšeš, je těžké posuzovat něčí situaci, vždy musíme vycházet jen z toho co nám dotyčný sdělí, pravdu stejně ví jen on, my ostatní diskutující pouze spekulujeme co, jak a proč ![]()
@helemeses píše:
On ani nevěří, že je jeho, celej rok po mě chce testy otcovství, k malé se nehlásí, kdybych neměla na mlíko tak je mu to ukradený a teď si jí bude chtít brát do péče?
Je v tom ještě to, že jsem otěhotněla a zjistila jsem, že mě s ní celou dobu podváděl a v tu dobu už ona byla ve 4tém měsíci, takže je v tom ještě další dítě.
tak vsechno tohle se v potaz bere. ty jsi zacala blbe, protoze tvuj jediny duvod v uvodnim prispevku byla nova pritelkyne. takz ti dobre radime, s tim u soudu vubec nezacinat.
misto toho si pekne sepis, jak vas (ne)vztah probihal, jak otec ditete reagoval na tve pozadavky, at uz financni nebo ohledne jine pomoci a kdy a jak casto se o dite zajimal.
pokud je to tak, jak pises a otec zadny zajem neprojevoval, tak mu zadny soud dite do stridavky neda a tak male uz vubec ne.
nicmene zapracuj i na svem pristupu a uvedom si, ze ted mas posledni moznost, jak s nim zacit nejak normalne komunikovat a svemu diteti umoznit mit nejaky vztah se svym otcem. protoze i kdyz by to byl hajzlik v ramci partnerstvi, tak to porad muze byt aspon prumerny otec a pokud ma zajem, tak by dite melo mit moznost ho poznat a vztah s nim navazat.
@helemeses od té doby, co si dáš návrh k soudu, pravděpodobně uplyne moře času, než se uskuteční samotné jednání. A na tom jednání pak můžeš sdělit, že se otec od podání návrhu nezajímal (ani osobně, ani po telefonu), neplatil. Jestli mu budeš nějak bránit či sdělovat, že mu dítě nedáš kvůli jeho přítelkyni, špatně jen pro tebe.
@BAZÁREK ANGIE
Já nemám nic proti tomu, aby jí vídal, může být s ní u mě, nebo venku. Ale je mi proti srsti, aby jí tahal k ní domů ![]()
@helemeses píše:
@BAZÁREK ANGIE
Já nemám nic proti tomu, aby jí vídal, může být s ní u mě, nebo venku. Ale je mi proti srsti, aby jí tahal k ní domů
Tak tomu se časem nevyhneš, je to jeho dcera a u otce má novou rodinu, sourozence, ať chceš nebo ne..
Na střídavku u osmiměsíčního dítěte to nevidím, i když nekojíš. To by byl soudce asi padlý na hlavu, ale styk nějak upraven bude, to samé alimenty.
Souhlasím, změň svůj přístup, čiší z Tebe nenávist. Argumenty proti jeho přítelkyni si u soudu jen „ublížíš“.
@helemeses píše:
@BAZÁREK ANGIE
Já nemám nic proti tomu, aby jí vídal, může být s ní u mě, nebo venku. Ale je mi proti srsti, aby jí tahal k ní domů
Je to nesmyslný požadavek, s tím prostě nic nenaděláš kdyby ses rozkrájela. Já také vždy když si tatíček bere holku trnu hrůzou jestli s ní nepůjde do hospody, ale nenadělám nic
.
@helemeses píše:
@BAZÁREK ANGIE
jenže pokud mu soud určí styk (což ano, pokud je jeho otec a bude mít zájem), tak je pouze na jeho odpovědnosti kde a s kým v té jeho době s dítětem bude. Nemáš žádnou možnost to ovlivnit. Takže radši neplýtvej energií a zkus se přes to nějak přenést, pro dobro všech, tvoje hlavně. Nic s tím neuděláš, tak se na to vykašli. Jako partner byl asi na houby, ale být otcem má pořád šanci.
Rozhodně u soudu řešte hlavně finance a četnost a průběh styku s dítětem. Je dost malé (ale asi nekojené), takže možná bude styk probíhat ve tvé přítomnosti, takže pokud přijde k tobě domů, jeho přítelkyni logicky pouštět nemusíš. Pokud mu dáš malého na dvě hoďky do kočárku, může jít na procházku sám, nebo s tebou. Nemyslím že by se jeho přítelkyně drala vám do toho nějak zasahovat, pokud má sama malé dítě, má svých starostí dost.
U takto malého dítěte střídavá péče je blbost. Výjimka je i dvouleté dítě, zvlášť když je matka na RD.
Nicméně střídavá péče je jen forma, teoreticky je střídavá, ale prakticky to může být péče 80:20. Je to jen termín pro poněkud férovější nastavení péče obou rodičů.
Příspěvek upraven 06.03.15 v 10:39
@helemeses píše:
@BAZÁREK ANGIE
Ale on je rodičem stejně jako ty, tudíž i pokud nedostane střídavou péči (jakože asi nedostane), tak si pořád v tom svém vymezeném čase může s dítětem jít kam chce a brát si ho ke komu chce a pokud se nejedná o nějaké prostředí v rozporu se zákonem, tak tobě do toho nic není.
@andelka83 píše:
jenže pokud mu soud určí styk (což ano, pokud je jeho otec a bude mít zájem), tak je pouze na jeho odpovědnosti kde a s kým v té jeho době s dítětem bude. Nemáš žádnou možnost to ovlivnit. Takže radši neplýtvej energií a zkuse se přes to nějak přenést, pro dobro všech, tvoje hlavně. Nic s tím neuděláš, tak se na to vykašli. Jako partner byla si na houby, ale být otcem má pořád šanci.
Rozhodně u soudu řešte hlavně finance a četnost a průběh styku s dítětem. Je dost malé (ale asi nekojené), takže možná bude styk probíhat ve tvé přítomnosti, takže pokud přijde k tobě domů, jeho přítelkyni logicky pouštět nemusíš. Pokud mu dáš malého na dvě hoďky do kočárku, může jít na procházku sám, nebo s tebou. Nemyslím že by se jeho přítelkyně drala vám do toho nějak zasahovat, pokud má sama malé dítě, má svých starostí dost.
Souhlas, jen bych upravilo ani ne tak pro dobro všech, ale hlavně pro dobro dítěte
.
@BAZÁREK ANGIE píše:
Souhlas, jen bych upravilo ani ne tak pro dobro všech, ale hlavně pro dobro dítěte.
Já bych tam klidně nechala pro dobro všech… protože pokud se s tím ztotožní oba rodiče, tak je šance, že to bude dlouhodobě i pro dobro toho dítka. Opačně to většinou moc nefunguje.
Pritelkyne neni duvod. Jina vec je, ze pokud je zapsan v RL, mel by platit alimenty a neplati. Dale se zohlednuje vek ditete, v 8m je dite velmi male a je fixovano na osobu, ktera je s nim denne - predpokladam, ze uz nekojis. Jestli si taky otec uvedomuje, ze stridava pece znamena, ze se stara prevazne on a ne, ze da dite na krk nekomu dalsimu. Tzn, ze by musel mit nejak uzpusobenou prac. dobu, aby mohl osobne pecovat o dite. U takhle malych deti je v jejich zajmu stridat tak, aby nezapomneli na druheho rodice - stridavka po tydnu je dlouha. Soud by se treba alespon docasne priklonil k takovemu reseni, aby si otec malou bral odpoledne, aby si na nej zvykala. A stridavku treba, pokud bude vse v pohode, tak nejdrive od 3 let. Jeste me napadlo, ze muze zadat o stridavku proto, aby nemusel platit alimenty - to taky byva duvod. ![]()
@BAZÁREK ANGIE no, pokud by zakladatelka zůstala ve svém přístupu, tak to podělá hodně a odnesou to všichni. Pokud se otec vzpamatuje a bude platit a pečovat, bude to super, a dítěti to prospěje každopádně. Pokud se srovná i ona, tak vydělají všichni.
Chlapi jsou někdy fakt na budku, ale že s nima máme děti, je i naše „vina“. Hysterčit neprospěje absolutně nikomu.
@f.e.r.n.e.t.k.a @helemeses jo, to bývá častý důvod, ale hloupý. Protože se zohledňuje jak příjem obou rodičů, tak podíl péče.
My máme s ex péči společnou a vzhledem k věku dětí (jsem ještě na RD) a rozdílným příjmům, mám soudně potvrzené alimenty celkem standartní (vcelku tabulkové)
@helemeses píše:
jen tě tím vydírá, pravděpodobně je to výkřik, aby ti krapet pocuchal nervy. Měla by ses hodit do klidu a nenechat se jeho řečma vykolejit. jakkoliv tady mají pravdu v tom, že váš vtah mezi vámi nijak nesouvisí s dítětem, dávají ti to sežrat nevybíravě. Ačkoliv to nic nezmění, umím si představit, jak musí být složité dávat tak malé dítě otci když víš, že se o něj bude starat a sahat na něj někdo, koho nesnášíš a kdo ti pravděpodobně v tvých očích ublížil. Relevantní to není, nikde s tím neoperuj. A jeho řeči neposlouchej, alimenty vyžaduj soudně a pak exekučně. Do střídavé péče takhle malé dítě pravděpodobně nedostane. Nikdo neví, co soudci rupne, ale pravděpodobnost, že střídavku nepovolí je mnohonásobně vyšší, než že ji schválí.
@f.e.r.n.e.t.k.a To jde jo? Že bude žádato střídavou péči aby nemusel platit? ![]()