Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Dobrý den maminky, jak je to se střídavou péčí u 8mi měsíčního miminka?
Můj bývalý si o ni chce zažádat, ale já si nepřeji, aby byla v kontaktu s jeho přítelkyní, jen z té představy mám sevřený žaludek
. Co všechno se dá udělat, abych tomu zabránila?
Myslim, ze to, ze nechces aby pobyval s novou pritelkyni sveho otce, fakt neni padny argument. to je jedine otcovo „provineni“ vuci diteti?
Ps: jestli si ty najdes noveho pritele, tak dite pujde k babicce? protoze to by se zas nemuslo libil otci…
hele, ja te sice trochu chapu, ale stara se otec? ma zajem? jak se chova k diteti, kdyz je s nim? to jsou podstatne veci. ne to, s kym zije.
A až si ty najdeš nového chlapa, a tvému bývalému se nebude zamlouvat tak co?…
@Ali-Ali Pro mě je to vážnej důvod, tu jeho přítelkyni k smrti nenávidim a představa, že by měla být malá s ní, mě úplně deptá.
Otec se nestará, viděl jí tak čtyřikrát a za celou dobu co je na světě na ni nepřispěl ani korunu.
Ja se taky musim prznat, zese mi tento pristup prici. Sama jsem to zazila jako dite. Moje matka branila otci ve styku se mnou, protoze odesel za jinou zenou. Mne to tenkrat neuveritelne sresovalo a dodnes je to nejhorsi obdobi meho zivota. A musim uznat, ze to narusil muj vzta k ammce. Rodice musi zkousnout jazyk a udelat vse pro to, aby dite bylo stastne. A pokud ma dite k otci kladny vztah, musi matka ve styku povolit
@helemeses píše:
Dobrý den maminky, jak je to se střídavou péčí u 8mi měsíčního miminka?
Můj bývalý si o ni chce zažádat, ale já si nepřeji, aby byla v kontaktu s jeho přítelkyní, jen z té představy mám sevřený žaludek. Co všechno se dá udělat, abych tomu zabránila?
A ty už budeš do smrti bez chlapa? Protože jinak tvůj dotaz tak nějak nechápu
. Rozešli jste se Vy dva, dítě za to nemůže a nesmí tím nijak trpět. Pokud si o střídavou péči zažádá a bude mít na ni podmínky, nebude soud absolutně zajímat jestli ti nevyhovuje partnerova nová slečna, k tomuhle soud opravdu přihlížet nebude, to snad nikdo ani nemůže myslet vážně
Nezáleží co si přeješ ty, ale co je v zájmu dítěte…a tím je styk s otcem, pokud o to stojí a není to nějaký vyvrhel. Ale to asi nebude, jinak by jsi s ním neměla dítě, že?
@helemeses píše:
@Ali-Ali Pro mě je to vážnej důvod, tu jeho přítelkyni k smrti nenávidim a představa, že by měla být malá s ní, mě úplně deptá.
Otec se nestará, viděl jí tak čtyřikrát a za celou dobu co je na světě na ni nepřispěl ani korunu.
no pro tebe to duvod byt muze, pro soud ale tezko. je normalni, ze si rodic najde noveho partnera. ![]()
jestli chces padne argumenty, tak to, ze se otec nestara, ze neprojevuje zajem, ze na dite neplati. novou pritelkyni do toho netahej, to je to posledni, co soud zajima.
je otec zapsany v RL? ma stanovene alimenty? jak dlouho jste od sebe a jak casto za tu dobu chtel dite videt?
Btw u nasto zkoncilo tak, ze jsme k otci nakonec utekli a mamka zustala sama. Dneska uz mame dobre vztahy, ale jeji neustale pomlouvani tatky mne dodnes dokaze poradne vytocit.
@helemeses Upřímně, to je ale tvůj problém, že ji nenávidíš, nikoliv problém dítka a jeho vztahu s otcem.
Vážný důvod je to, že se o dítě nestaral a neplatil na něj, nikoliv to, že jeho novou přítelkyni k smrti nenávidíš. Srovnej si priority.
@helemeses 8m do střídavky nejspíš nedají, navíc pokud otec ani nejeví extra zájem. On má tolik času aby se o ní staral? až bude starší tak asi šanci má pokud se bude nějak starat, do té doby třeba s ní už ani nebude, to bohužel neovlivníš ![]()
@helemeses píše:
Tak proč si nezažádáš o vyměření alimentů? Argumentuješ, že ji viděl 4× za celou dobu a neplatí. Jak by ses tvářila, kdyby ji chtěl dejme tomu 3× týdně? Nemyslím si, že by jsi byla z takového zájmu nadšená a to, že jsi si nenechala vyměřit alimenty je chyba jen tvoje. I když správný otec by měl platit i bez toho.
On ani nevěří, že je jeho, celej rok po mě chce testy otcovství, k malé se nehlásí, kdybych neměla na mlíko tak je mu to ukradený a teď si jí bude chtít brát do péče? ![]()
Je v tom ještě to, že jsem otěhotněla a zjistila jsem, že mě s ní celou dobu podváděl a v tu dobu už ona byla ve 4tém měsíci, takže je v tom ještě další dítě.
Ale to asi nepochopíte, dokud to nezažijete ![]()