Střídavka - alimenty

Anonymní
31.5.23 10:20

Střídavka - alimenty

Děvčata chtěla bych se zeptat. S manželem se rozvadime a budeme mít stridavou péči na dvě děti, kdy syna si střídáme týden a týden( pondělí-pondělí)a dceru jen středa až pondělí v tom týdnu, kdy má bývalý syna. Alimenty na syna má on 4 tisíce, já jemu 2 a na dceru mi posílá taky 4 tisíce a já jemu 1 tisíc. Mám teď momentálně práci na 6 hodinový úvazek za 23000 čistého a k tomu brigádu za 5100 ( úklid 1× týdně). Kdybych si chtěla zažádat o přídavky, jakou částku mám vypsat u výživného pro děti? Mám uvést 8000 které mi posílá nebo jen 5000, když mu vlastně taky platím alimenty 3000 na děti? Děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81528
31.5.23 11:52

8000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
31.5.23 12:14

@Lama Lama a nevíš proč když ve výsledku mám 5000?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
31.5.23 12:19
@Helis88 píše:
@Lama Lama a nevíš proč když ve výsledku mám 5000?

protože dostáváš 8 :nevim: 3 tis. jsou výdaje. Kdyby byly u tebe, tak ti výdaje na děti z výživného taky nikdo neodečte

Příspěvek upraven 31.05.23 v 12:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.23 12:20

Je to proto, že já mám na alimentech 8000 příjem a on 3000, tak se to nemůže odečíst?

• Citovat
  • Upravit
81528
@Anonymní píše:
Je to proto, že já mám na alimentech 8000 příjem a on 3000, tak se to nemůže odečíst?

ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Lama Lama aha dobře děkuji za vysvětlení

• Citovat
  • Upravit
696
31.5.23 12:25

Proč vůbec posíláte oba? Proč nepošle rovnou jen on, jaký smysl má posílat peníze tam a zpět? Fakt nevím, kdyžtak pardon za blbý dotaz :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
31.5.23 12:29
@johanka.1987 píše:
Proč vůbec posíláte oba? Proč nepošle rovnou jen on, jaký smysl má posílat peníze tam a zpět? Fakt nevím, kdyžtak pardon za blbý dotaz :D

protože ona potřebuje mít důkaz, že alimenty poslala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2931
31.5.23 14:16
@johanka.1987 píše:
Proč vůbec posíláte oba? Proč nepošle rovnou jen on, jaký smysl má posílat peníze tam a zpět? Fakt nevím, kdyžtak pardon za blbý dotaz :D

Protoze to takhle dnes soudy i urady urcuji a vyzaduji. Pry je opravdu hlavnim duvodem situace okolo davek a prispevku. Stava se, ze si oba posilaji vzajemne stejnou castku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
31.5.23 14:22
@ondrej190 píše:
Protoze to takhle dnes soudy i urady urcuji a vyzaduji. Pry je opravdu hlavnim duvodem situace okolo davek a prispevku. Stava se, ze si oba posilaji vzajemne stejnou castku.

Ale tak ono to dává logicky i smysl. Je na tom přece jinak osoba, co má v domácnosti 2 děti trvale nebo polovinu u druhého rodiče. Proč by si měl někdo odečítat z alimentů péči u druhého rodiče, ale někdo jiný se nemohl odečístat náklady na péči u sebe samotného. Pak můžeou žádat oba rodiče a tvářit se, že jsou oba bez aliemntů. Přitom to není pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17311
31.5.23 14:56
@Lama Lama píše:
Ale tak ono to dává logicky i smysl. Je na tom přece jinak osoba, co má v domácnosti 2 děti trvale nebo polovinu u druhého rodiče. Proč by si měl někdo odečítat z alimentů péči u druhého rodiče, ale někdo jiný se nemohl odečístat náklady na péči u sebe samotného. Pak můžeou žádat oba rodiče a tvářit se, že jsou oba bez aliemntů. Přitom to není pravda.

Tohle je první logické zdůvodnění, které jsem četl a chápu jej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2931
31.5.23 19:22
@zoidberg píše:
Tohle je první logické zdůvodnění, které jsem četl a chápu jej :palec:

Pro mne trochu kostrbate, ale chapu to tak, ze je alespon trochu snaha o financni ( matematickou) spravedlnost. Alespon pokus :?
V souvislosti s tim si ale nejsem jisty v jedne situaci- kdyz je nizkooprijmovy povinny, tak zaplati treba 35% prijmu na vyzivnem, ale žáda-li o prispevek na bydleni, tak mu to vyzivne urad z prijmu odecte nebo neodecte?
Protoze jestli ne, je dost namydleny, a to jiste nikdo nechce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2982
1.6.23 15:10

Bohužel toto je problém, který MPSV odmítá řešit. Ještě větší problém má otec, který pošle 8, dostane 3, a MPSV bude vycházet z jeho příjmu, který o těch 8 nesníží. Je to neuvěřitelná prasárna a MPSV to zdůvodňuje tak, že nesníží proto, že jsou to jeho závazky, stejně jako splátky dluhu na dovolenou, které se také nezohledňují. Na námitkou, že pak pro účely dávek by se měly do společně posuzovaných osob ty děti započíst, nějak nemají odpověď. Ještě horší je to u tzv. širokých styků, kdy třeba při 40% styku se nejen neodečte uhrazené výživné, ale na povinného se hledí jako by ani žádné děti ke styku (a s pořádnými náklady) neměl. Zkusíme s tím něco udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2931
1.6.23 16:48
@KovaJana píše:
Bohužel toto je problém, který MPSV odmítá řešit. Ještě větší problém má otec, který pošle 8, dostane 3, a MPSV bude vycházet z jeho příjmu, který o těch 8 nesníží. Je to neuvěřitelná prasárna a MPSV to zdůvodňuje tak, že nesníží proto, že jsou to jeho závazky, stejně jako splátky dluhu na dovolenou, které se také nezohledňují. Na námitkou, že pak pro účely dávek by se měly do společně posuzovaných osob ty děti započíst, nějak nemají odpověď. Ještě horší je to u tzv. širokých styků, kdy třeba při 40% styku se nejen neodečte uhrazené výživné, ale na povinného se hledí jako by ani žádné děti ke styku (a s pořádnými náklady) neměl. Zkusíme s tím něco udělat.

Souhlas, toto rada matek-majitelek nechce „videt“, nebo odmita pochopit.
I toto nastaveni statni podpory je zasadni argument proti vyhradni peci jednoho z rodicu. (A muze byt jeden z vedlejsich duvodu, proc za VP matky tak bojují.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna