Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
@KovaJana prosím nevíš jestli lze poslat exekuci na soud, plus návrh na zvýšení alimentů datovkou? Nebo se musí osobně?Anonym - pro mě citlivé téma.
oboje jde datovkou, ale musí to být osobní datovka, ne firemní. U exe návrhu na soud je třeba uvést zaměstnavatele povinného (případně jiný zdroj příjmu či majetek), přesně uvést dlužnou částku po jednotlivých měsících a celkem, uvést exekuční titul, tedy rozsudek, pokud podáváš u jiného soudu, než byl vynesen, tak raději přiložit. Nezapomeň uvést, zda žádáš o srážky z platu jen dlužného výživného nebo i pro budoucí výživné.
@jita22 píše:
Tak to je ale stejný, jako když ti kámoška pošle za útratu v hospodě, protože si doma zapomněla peněženku.
No ale prislo mi to na ucet, je to prijem. Nebo ne…?
@Lucie_Sx píše:
No ale prislo mi to na ucet, je to prijem. Nebo ne…?
No, účetně to příjem asi bude, na nej je obratem navázaný výdaj, ale když výdaje ignorujeme ![]()
Edit: vlastně jsem si to teď vyzkoušela v int. bankovnictvi, začalo mi automaticky zobrazovat součet příjmů a výdajů za měsíc. Jelikož si tak různě přeposílám ze spořícího účtu a zpět, příjmy jsem měla cca o 20tis vyšší než skutečně mám. Rozdíl příjmů a výdajů je samozřejmě pořád stejný. Ale pokud bych brala jen příjmy ![]()
@jita22 píše:
No, účetně to příjem asi bude, na nej je obratem navázaný výdaj, ale když výdaje ignorujeme
Edit: vlastně jsem si to teď vyzkoušela v int. bankovnictvi, začalo mi automaticky zobrazovat součet příjmů a výdajů za měsíc. Jelikož si tak různě přeposílám ze spořícího účtu a zpět, příjmy jsem měla cca o 20tis vyšší než skutečně mám. Rozdíl příjmů a výdajů je samozřejmě pořád stejný. Ale pokud bych brala jen příjmy
No prave…
@KovaJana prosím nevíš jestli lze poslat exekuci na soud, plus návrh na zvýšení alimentů datovkou? Nebo se musí osobně?
Anonym - pro mě citlivé téma.