Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ja mam od prvniho porodu 18 let a strie jsou videt porad, mam jich jen par, ale za ta leta ani opaleni nepomohlo, jsou tam a budou. Vloni jsem porodila druhe dite, tentokrat jsem od zacatku tehu mazala a mazala a jizvicka ani jedna. Takze opravdu jen a jen prevence uz v tehotenstvi, pozdeji nepomuze ani svecena ![]()
Tak nevim, jestli je to dane geneticky nebo proste tim, ze kazda mame jinak silnou kuzi, ale ja mazala jak vztekla od zacatku tehotenstvi a i po nem, ale houby to pomohlo:(…mozna jen v tom, ze na brise ty strie mi zbelely, ale vzhledem k tomu, ze se „lesknou“ tak to de obcas poznat a na stehnech je mam tmave ruzove az fialove a tady mi nepomohlo vubec nic…:(((
Já mazala Elasti-Q od 16tt.Ve 33tt mi to naskákalo všude. Břicho, stehna, zadek, až dolů na lýtka… po porodu další dva měsíce mazání a už jsem to vzdala… jsem 7měsíců po porodu a strie vypadají jak v šestinedělí ![]()
Dost to závisí aj od toho, aké bruško má žena pred otehotnením. Moja skúsenost je taká, že čím je žena trošku silnejšej postavy, tým má menej strií, lebo to bruško je väčšie a koža sa vie lepšie natiahnut. Ženy s plochejším bruškom a tie viac hubené majú strií viac. Čo sa týka toho Trilastinu, tak ten stojí až 1900kč a uverila by som tomu len v prípade, ak by to písala dáma prihlásená a aspon s takým množstvom príspevkov, ako mám ja… podla mna je to len propagácia a reklama.
@beruskalienka píše:
Dost to závisí aj od toho, aké bruško má žena pred otehotnením. Moja skúsenost je taká, že čím je žena trošku silnejšej postavy, tým má menej strií, lebo to bruško je väčšie a koža sa vie lepšie natiahnut. Ženy s plochejším bruškom a tie viac hubené majú strií viac. Čo sa týka toho Trilastinu, tak ten stojí až 1900kč a uverila by som tomu len v prípade, ak by to písala dáma prihlásená a aspon s takým množstvom príspevkov, ako mám ja… podla mna je to len propagácia a reklama.
Jé, já mám příspěvků přes 300, tak můžu? ![]()
Ten trilastin už jsem doporučovala myslím ve dvou diskuzích, protože všechny diskuze o striích vždycky čtu s nadějí, že někdo objevil nějaký zázrak, co stojí stovku a spolehlivě všechny odstraní - no a zatím nic
Takže zůstávám u tohoto krému, který mně opravdu jediný jakžtakž pomohl zbavit se strií z puberty a několika nových, co jsem měla po prvním porodu. Taky by měl asi fungovat na tom pricipu, že dodá kolagen a elastin, každopádně kůže po něm není vybělená, narušená, podrážděná, nic
Je jemná a bílý strie, co jsem měla, jsou o hodně menší, některý už nenajdu. Jako na místech, kde jsem ty starý strie měla, není kůže jak u miminka, ale myslím, že nikdo kromě mě si tam teď ničeho nepatřičnýho nevšimne. Rozhodně ne manžel. Co dřív svítilo, teď musím hledat (a bohužel najdu, ale i tak je to velká změna).
Jinak mazala jsem se preventivně i teď asi do 35. týdne, pak mně došla tuba a neměla jsem na další, protože jsme objednali monitor, chůvku, swaddle me atd. Mazala jsem se pak jen olivovým olejem, ale nejradši bych si naliskala. Před pár dny (teď jsem 38. týden) mi břicho kleslo a na spodní straně se nadělaly sice malé, ale hnusné a fialové strie. Nevím, jestli by tomu ten krém zabránil, ale třeba jo
a jen se modlím, aby se po něm ta kůže zase vylepšila.
@Petruška55 píše:
Ahoj, já jsem měla několik strií z puberty. Takže když jsem byla těhotná, hrozně jsem se bála aby se mi neudělaly další. Kamarádka mi doporučila krém Elasti-Q Excclusive, které má mnohem více elastenu než ostatní krémy a proto je vhodný jako prevence, ale zároveň i na již vzniklé strie které pravidelným mazáním zesvětlí a vyhladí. Mazala jsem se od začátku druhého trimestru, ale hlavně jsem nepřestala ani po porodu aby se mi pěkně zatáhlo bříško a to určitě hodně maminek nedělá. Žádné nové strie nemám a ty z puberty už nejsou tolik vidět. Doporučuji mazat, mazat a mazat..
Myslím že žádný krém není 100%..Já se tímhle krémem mazala od začátku těhotentsví, nabrala jsem 12kg, v rodině máme tvar postavy,,hrušky,, a strie jsem stejně mela, hlavně na stehnech..Nejvíc záleží na pokožce. Doktorka mi doporučila obyčejný tělový krém, prý je to skoro to samé co na strie, protože na ně pomáhá jen plast. chirurg ![]()
@beruskalienka píše:
Asi aj tak..Já jsem měla 167cm/60kg před otěhotnením, na bříšku jsem měla dobrou kůži, tam nenám ani jednu strii, ale trošku stehna a řitka ![]()
Chtěla bych se zeptat na účinný krém nebo něco takového… po porodu mi zůstali strie na stehnech a hlavně prsou což je strašný
… díky za rady ![]()
@sanyaa mám stejný problém, já se tedy mažu opravdu od začátku těhu(cca od 10-12tt) Bepanthenem proti striím(sice nestjí tisíce, ale taky nepatří mezi ty nejlevnější)..celou dobu si libuji jak nic nic, jediná strie, jizvička, prostě nic…
momentálně jsem skoro 36tt a předevčírem jsem si všimla, že se mi jich taky pár udělalo, pod pupíkem na obou stranách, nejsou moc hluboké(pořád mažu a ted ještě víc
)ale i tak mě to štve:-( jsou takové narůžovělé jemně do fialkova, ale opravdu malinko..ale stejně no :-/
![]()