Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Pettule69 píše:
@skrudzz řeči doktora bych asi neřešila, stejně to neovlivníš, ja přibírala snad i z holé vody![]()
Já už ho teď ani nějak neřeším, ale je pravda že teď přes svátky mi přijde dost sladkého pod ruce
takže i když se snažím ho trošku omezit, prostě mi to nedá, tak se smiřuji s tím že budu chodící ušmudlaná kulatá maminka
no snad se to nějak podá ![]()
@Pettule69 píše:ja mám kamarádku, ta měla takový malý pupíček, jsem si říkala jak se ji tam malá jako vlezla, a přede mnou metrový vagon
kamaradka přibrala v těhu sotva 6kg a ja 25
no byla jsem z toho hodně špatná a jsem dodneška, ať dělám co dělám, kila se mě drží
tak asi něco dělám blbě
Aha, no okolo mě právě všichni taky přibírají jak kdyby byly jen o chlebu a vodě … já tedy né že bych se nějak přejídala, ale to vánoční cukroví mi teď nedá
, ale zase si říkám.. že bych to měla omezit, že to pak půjde špatně dolů Nevím, na řeči typu, po porodu začnu cvičit, nevěřím
![]()
@sad 1 píše:
Měla jsme možná ještě víc než ty. Ale já tě jdu trochu potěšit, Postupem času blednou, trošku se zmenšily, jak se smrskává břicho, v létě to vypálím a co. jako vždycky to půjde trochu vidět, ale nemyslím, že je to taková trága. někdo se holt může třeba posr…a potrhá se jak staré tepláky. Nejdůležitější ale je zdravé miminko…hlavu vzhůru. A přibrala jsme 25 kilo, zbývá mi zhubnout 4.
Mě vždy říká, to jste přibrala 4 Kila?
… a já se před ním cítím pak akorát blbě
.. ale vždy to ukončí tím. no.. zatím to ještě jde, a nic vám na to říkat nebudu, ale říkam si že až půjdu teď po silvestru na kontrolu, že to bude víc než jindy, a to už asi sprďák bude
… Nakonec si říkám, že mi malá za to stojí. Al jelikož je mi 18, tak nechci skončit jako utahaná tlustá mamina s umaštěnýma vlasama s malou okolo krku, už jen kvůli příteli ![]()
@skrudzz píše:
Aha, no okolo mě právě všichni taky přibírají jak kdyby byly jen o chlebu a vodě … já tedy né že bych se nějak přejídala, ale to vánoční cukroví mi teď nedá, ale zase si říkám.. že bych to měla omezit, že to pak půjde špatně dolů Nevím, na řeči typu, po porodu začnu cvičit, nevěřím
![]()
ja si taky říkala, přečkám šestinedělí, pak začnu cvičit, no začla jsem o dost později, upravila si jídelníček a stejně nic moc
hlavně to vytahané břicho, jsem příteli říkala že chci pod stromeček plastiku břicha
mam kamarádky co vůbec nevypadají že někdy těhotné byly
kila dole, břicho pevné
no pro mě je to sci-fi ![]()
@Pettule69 píše:
ja si taky říkala, přečkám šestinedělí, pak začnu cvičit, no začla jsem o dost později, upravila si jídelníček a stejně nic mochlavně to vytahané břicho, jsem příteli říkala že chci pod stromeček plastiku břicha
mam kamarádky co vůbec nevypadají že někdy těhotné byly
kila dole, břicho pevné
no pro mě je to sci-fi
No právě, a tak přesně vím že to dopadne se mnou
ale jak jsem říkala, je mi 18 a chci alespoň nějak vypadat, už jen kvůli příteli, ale už teď si začínám myslet, že to bude nadlidský úkol
Já teda nebyla nějaký drobeček Měla jsem 168 cm a 69 kg, takže takový průměr, a teď už mám přes 80… tak si říkám, abych neskončila po porodu na stovce ![]()
@skrudzz třeba to poletí dolů v klidu
já něco shodila ale tím, že jsem začala brát antinu mám všechna pracně shozená kila nahoře…
![]()
@Pettule69 no já právě nejsem moc člověk co dodržuje nějaký diety, a cvičení
takže s toho že to pujde špatně dolů, strach mám
tak to potěš pánbůh já chci po porodu nasadit antikoncepci co nejdřív, abychom neměli další přírůstek, tak to ze mě bude pěknej sumec
![]()
To jestli budeš ušmudlaná, to je jen na tobě…já chodím do společnosti, holt si dám volnější vršek, maluju se pokaždé ven, mám upravené vlasy, nevidím důvod, proč bys neměla vypadat s pár kily navíc dobře.
V prvním těhotenství mi strašně popraskla stehna, prsa a boky. A to jsem byla mladší maminka než ty. Přibrala jsem přes dvacet kilo a to jsem se opravdu nepřejídala. No a teď podruhé mám krásně popraskné boky a stehna a řekla bych, že to břicho se taky natahuje, určitě to praskne (jsem cca 32tt). Neuděláš s tím nic, může za to kolagen.
Jestli te to povzbudi tak jsem na tom daleko hur..mam strie po celem brise od dola az hodne nad pupik
mam je cerveny a do krve nekde do fialova..celou dobu jsem mela krasne brisko az do 33tt, kdy mi kleslo behem jednoho tydne bricho a kuze nevydrzela..
To já asi do 30.týdne měla krásný a ne moc velký bříško, jenže potom se mi začlo najednou zvětšovat strašně rychle a začala mi praskat kůže. Byla jsem na tom mnohem hůř. Úplně jsem se za to styděla. Od porodu to je to skoro 5 měsíců, břicho už tak strašně povolený není ale strie jsou pořád stejný, zatím nesvětlaj…
Přibrala jsem 17kg, 7kg jsem nechala v porodnici, 5kg šlo dolů samo během dvou prvních měsíců kojení, kojit jsme potom bohužel přestali a já od tý doby střídavě 5-7kg navíc… ![]()
Ahoj holky- jen chci poradit tohlle, jak porodíte, tak začnite nosit na svoje spodní prádlo -vysoké stahovací kalhotky, aby byli i přes bříško. Já jsem v těhu přibrala 25 kg a bříško se mi stáhlo během měsíce-prostě uplná paráda!
Tet jsem 34 týden a mám nahoře 7 kg, ale s jistotou vím, že stahovačky opět koupím-už jsem je dávno prodala, tak budu kupovat nové. Když už koupite ty lepši, tak už je to trochu dražší záležitost-ale co bych pro svoje tělo a dobrej pocit zněj-neudělala- že. ![]()
Je to dané dědičností. Já měla šílené strie už v 14. týdnu a to jsem v té době měla proti obvyklé váze pouze 4 kila.
Ale já to čekala, v těhotenství v naší rodině každý většinou přibral třeba jen 10 kilo a stejně má strie široké na 2 centimentry.
Nejvíc mi lezli na nervy ti lidé, kteří mi říkali, jak jsem určitě moc přibrala a zanedbala mazání, protože ony se mazaly a přibraly jen 17 kilo a nic. Já přibrala jen 15, mazala se několika různými krémy a sádlem a bylo to k ničemu. Nemůžu tě utěšit, bide to jen horší, snaž se nějak držet v přibírání, ale holt budeš ta dotyčná, která má smůlu.
Holky jsem zoufalá, dne ode dne se to zhoršuje
vím že s tím už nic neudělám, ale ten pohled na bříško je strašný..
![]()
Ahoj, nebud zoufala, co by jine holky, ktere chcou byt maminkami a nejde to za takove strie daly.. ja vim, ze te to asi moc neuklidni, taky bych z toho asi 2 metry vysoko neskala, ale mozna te uklidni, ze me se prave od toho 34-35 tydne brisko uz nezvetsilo a zustalo a z do porodu stejne velke, ja jsem sice mela stesti a strie se me neudelaly ( a to jsem je na 100 procent ocekavala, prtotoze mam hodne jemnou kuzi), ale treba moje mama ma z tehotenstvi pekne dorvane bricho, to tvoje je proti tomu uplne krasa:) ![]()