Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nás naštěstí v pohodě vydrží-jen občas se mu to nelíbý,ale vždy se dá zabavit počítáním a ukazovaním či nějakým vyprávěním-čím je starší to začíná být horší.
Holky a jak často stříháte nehty na nožičkách?My se zachvíli nevejdeme do bot
u nás to nejde ani ve spaní.
tak my stříháme na rukáchj tak 2× týdně, většinou, když objevím škrábanec na obličeji, mám pocit, že mu rostou raketově
Jinak se celkem nechá, povídám mu, zpívám, říkanky a tak na 3× ostříháme, vydrží jednu ruku celou, pak tři prsty a pak poslední dva ![]()
Na nožičkách stříhám tak jednou za 14 dnů a asistuje manžel, já si teda pevně držím nožku a on ho zabavuje. Jde to hůř, tak po dvou prstech pauzička, ale jde to. Stříhám tak dlouho, dokud nemá všechny prstíky, na víckrát ne.
ve spánku to na nožkách nejde, kdybych mu začala stahovat ponožky, vzbudí se, nehledě na to, že má ještě pořád většinou dupačky ![]()
Teď poslední cca 2 měsíce stříhám tak 2-3× týdně večer po koupání, když je malá vyřáděná a taková už jako vláčná.
Vytáhnu z vany, položím na pračku, osuším a vypucuju uši, na nich poznám, jestli se nechá zmermomocnit i na drápky. Když ano, stříhám a u toho zpívám a malá si volnou rukou muchluje nějakou vodní hračku. Taky má dny, kdy to nejde, ale to je málokdy.
Tak to máte supr,ten náš se semnou pere.a to jsem mu dala do ruky i mobil a nic,ale on je celej takovej .nešahejte na mě ![]()
No tak to je i nas Adamek,toho jak oblikam nebo svlikam tak je zle a jinak nez se revem to nejde a prebalovani je to same,mam hruzu z kazdeho prebalovani
,nenecha si na sebe proste sahnout,ale snad cim bude starsi tak se to zmeni-doufam ![]()
Asi každé dítě má takové období, nyše se taky stěkala a řvala u přebalování pak i u oblékání a s věkem to přešlo, přes den plínu nenosíme, ale večer si pro ni i někdy zajde a pomáhá mi s oblíkáním…to přejde uvidíš
tak já jí je na rukou stříhám u kojení,to je jediný okamžik kdy je vklidu a protože už kojím jen ráno a večer tak střihám jeden den jednu ručku a druhy další ručku pak má tak dva dny pauzu,nohy stříhám taky za půjčení mobilu ty jí tak nevadí, v roce chci ale přestat kojit a jak jí ty ručky budu střihat to nevím, ve spánku to nejde vzbudí jí každý prd
Tak já nepřišla ještě na nic, co by nám pomohlo, ani oblíbené pohádky, reklamy, atd. Řve, jako bych ho zabíjela, prostě boj!
![]()
na rukách si mates nechá ostříhat v pohodě…
na nohách stříhám tak,že má v ruce kukuřičné křupky a dlabe…to většinou i vydrží sedět ![]()
Ahoj holky kdo poradí jak ostříhat nehty na rukou i nohách 20.měsíčnímu rarachovi, který sebou u střihání strašně cuká a řve jak tygr.. Vím že, většina z Vás stříhá až když dítě usne, ale u nás usíná později než já a to až kolem 23.hod. a dopoledne usne jedině v kočárku, jinak by nespal. A teď v zimě to nejde střihat venku, když je nabalený v zimním oblečení.
Ve spánku nestříhám, beztak by je to hned vzbudilo.. no jak, chytit a nepustit
když jde o ruce, tak se posadím jako před něj a ruku si protáhnu k sobě dopředu mezi mým tělem a rukou a nohu tak nějak obdobně, když to joo nešlo, pomáhal manžel, u staršího už ruce v pohodě, to je u sám nabízí, nohy pořád tragedie a u mladší je tragedie obojí ![]()
@LLenule111 pohádku co ma rád, nebo písničku? Nebo odmenu slibit?
Já si stříhám i piluji nehty před malou a muž taky, takže mi strká sama nohy i ruce, že chce taky ostříhat. ![]()
Ruce stříhám při jídle. Jednou rukou jí, druhou stříhám
Nohy jsou horší, to mi musí asistovat manžel a stejně jsem vždy zpocená úplně všude ![]()