Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, všechny zdravím a moc prosím o jakékoli tipy, rady, fígle jak mojí 2 a čtvrt roku starou holčičku seznámit s nočníkem. Kristýna totiž nočník plně bojkotuje a já mám pocit, že ho bere spíš jako zlo než něco běžného. Zkoušela jsem i redukční sedátko na záchod a je to úplně to samý. Malá sedí, třeba i tři hodiny a neudělá nic, přitom se celá krotí, protože už se jí opravdu chce, ale radši z nočníku uteče nebo to vzdám já a dám jí plenku. A to je pak vyčuraná hned. Nezabírá slibování, rozptylování, ani nahá prdka na zahradě. Zkoušela jsem jí i nechat jen v kalhotkách, aby se párkrát počurala a taky nic. V září má jít do školky a s plenkama mi jí tam nevemou. Možná na to není zralá nebo nevím, ale mě samotnou už to frustruje docela dost. Poradíte mi někdo? Děkuju. ![]()
Každé dítko nočník bere jinak. Některé se v pohodě naučí už v roce, jiné zase až ve dvou, každé to má načasováno jinak, to moc neovlivníme. Naši Madlenku nočník taky moc nebaví, ale z počátku to šlo. Pamatuji si, jak jednou při hře na ten nočník špatně nasedla a chvilku plakala - no prostě si ji trošku narazila a od té doby nočník moc nemusí. Ale když už na něj sedne bez vzdorování, a náhodou se zadaří, tak tleskáme a voláme hurá, a to se jí moc líbí. A když jdu na WC, ona jde samo se mnou a chce taky na velkou mísu. Tak ji tam dám a většinou se vylulá. Asi bude spíš chodit na záchod než na nočník. Nemá taky to vaše dítko nějakou špatnou zkušenost? Ono je to u některých dětí běh na dlouhou trať
.
Právě, že si vůbec neuvědomuju že by se jí kdy něco stalo. Ale taky už mě to napadlo, protože tatínek občas radši něco zapře ![]()
Náš malej o nočníku také nechtěl vůbec slyšet bylo mu asi 2a půl a už mi to taky štvalo že nosí plínu až jednoho dne sem ho posadila na záchod, pak po druhé a po třetí už se tam šplhal sám a bylo to…všehovšudy byl na nočníku tak 3krát a a to u babičky která s ním na záchod nedoběhla, nukdy sem ho nenutila ať chodí na nočník protože si stejně dělal co chtěl…radši sem prostě nějakou dobu lítalal sním na wc, ale teď už chodí úplně sám. ![]()
na moji malou(2 a 5mes.)docela zabiraji kamaradi,jak jsme venku tak curaji kolektivne u jednoho stromu
,ale doma to je teda taky premlouvani
..no a sama si taky furt rikat nechce,radsi se pocura a je ji jedno ze je mokra.Tak to zas asi na 14 dni opet odlozim a pak budem zkouset znovu.Po kolikate uz ![]()
To jsem ráda, že v tom nejsme sami. Mám tři kamarádky se stejně nebo podobně starými dětmi a docela už jsem si připadala jako exot. A ty průpovídky co posloucháme od babiček, že mi byli od roka bez plen to taky stojí za to… ![]()
My taky nočník bojkotovaly, ale co to uviděla od kamarádky, že čůrá na travičku, na mravenečky, broučky… tak začala taky, nejřív venku, potom i na nočník, taky jsme tleskali, chválili, dávali si pusinky a postupně to tak šlo a teď si na čůrání i kadění řekne sama
toto nám trvalo asi 14 dní. Ještě teda na odpo spaní a na noc má plínu,ale už i tu někdy suchou ![]()
Přeju ať to do školky zvládnete ![]()
Jen nahlasim co nakonec zabralo u nas(teda doufam
)
Male je 2 a 5mes,a nejen ze jsem ji nechala parkrat pocurat,dva dny urcite,tak i jsem ji uplne prestala rikat a prosit aby se vycurala.I kdyz jsem vedela ze uz by mela jit,nerekla jsem ji i za cenu opetovneho pocurani.Nosila jsem sebou nahradni aspon dvoje obleceni,a kdyz jsme byli doma tak ji v tom treba i chvilku nechala.A nedat plinu ani na chvilku.Nechodili jsme ani na navstevu abych ji nemusela davat plinu,a v aute sedela na podlozce.Po dvou dnech ji doslo ze se ji chce curat a hlavne tu nebyl ten pocit ze me musi odmlouvat a rikat ne kdyz jsem ji vlastne furt premlouvala at jde.
Ale treba je to i vekem a tady fakt kazdej mesic znat,tak taky jeste pockej…