Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky,chtěla bych se zeptat jaké máte metody stříhání nehtů u rukou i nohou.Stále se snažím najít způsob jak našemu 16ti měsíčnímu Adámkovi ostříhat nehtíky.Jinak než ve spaní mu je prostě neostříham a stejně i když spinká tak mam špatné svědomí,protože pořád cuká ručičkama a hlavně nožičkama,protože ho to lechtá.Předem děkuji za vaše názory.
Ahoj bohužel ti asi moc neporadím, protože Verunce nehtíky u nohou musím taky stříhat až když spí a taky mi cuká nožičkama. U rukou to zas takový problém není dřív jsem jí pustila pohádku a ostříhali jsme je u toho a dneska stačí říct, že jdem ostříhat nehty a sedne si mi na klín a kouká jak se to dělá .. tak snad jí tento přístup vydrží a tobě držím palce, aby vám to taky šlo ![]()
Ahoj, my jsme v Adámkově věku stříhaly u televize, nejlépe u reklam
Nikdy jsem neměla ambice ostříhat všechny naráz, většinou vydržela tak 2-3 nehty, takže jsme stříhaly na pokračování ![]()
My na to máme zlepšovák, protože ostříhat holkám nehty na nohách je nemožné, jsou lechtivé až hrůza
. Takže jsem vzala několikery staré ponožky(menší nasoukala do větších), nasoukala do sebe, odštřihla špičku a obroubila. Takže vznikla tlustá ponožka bez špičky. Navléknu na nožku a vklidu stříhám, holky to nelechtá a je to v klidu. Dělám to tak od cca roka.
No asi to taky zkusim u ty televize,ted kouka na dobu ledovou a u toho je docela dost zazranej tak to by nemusel ani postrehnout
,ale ja zase mam radeji,kdyz je ma ostrihane vsechny najednou a mam od toho zas na nejakou dobu pokoj
.A Kaďasko ty uz mas asi starsi holcicku,ze je takhle rozumna vid?Taky uz se tesim az s nim bude lepsi spoluprace ![]()
Ahojky,
malému jsem střihala nehtíky do roka úplně bez problému a potom se mu stříhání začalo nelíbit. Pořád se kroutí, ale u nás pomáhá si s nim vyprávět a vzít třeba časopis, knížku a ukazovat auta atd. A hlavně ho moc chválím, takže vydrží. S tou reklamou jak píše MAXAK to může pomáhat taky.
Mossrin to je super zlepsovák,taky me napadlo vzít nejakej hadr a uchopit si tu nozicku do hadru aby ho to tak nelechtalo,ale tohle je originalni
.
No u nas by reklamy asi neuspely,protoze jako takovou televizi nesledujem,jen pohadky napr:Madagaskar,doba ledova,shrek,pan vcelka a dalsi…ty on uplne zere tak u toho to zkusim a to by mohlo vyjit ![]()
Tak my jsme problém s nehtíky nikdy neměli. Malému se to moc líbí a ještě nastavuje nohy a ruce a slastně si u toho leží.A když už má všechny ostříhané tak říká ještě. Je šikulka. ![]()
Taky to máme docela v pohodě,a když se malá začne trochu škubat,tak se snažím zabavit,vyprávím,počítáme kolik ješte nehtíků musíme ostříhat.
janikpupik píše:
No u nas by reklamy asi neuspely,protoze jako takovou televizi nesledujem,jen pohadky napr:Madagaskar,doba ledova,shrek,pan vcelka a dalsi…
My se taky díváme jen na pohádky, ale ty reklamy se jí moc líbily - bylo to něco jiného, jak to blikalo a k tomu ty „chytlavé“ melodie
, nejlepší dávaly na německých programech, to kolikrát nevěřila vlastním očím … a já taky ![]()
Tak my taky nemáme žádný velký problém s nechtíky, občas se mu nechce a tak si povídále a počítáme a vždy ostříháme všechny, ale musím přiznat, že na nožkách je to horší, tam je taky lechtivej ![]()
Já začínám stříhat, až když vidím, že už je dítě takové v polospánku, nebo když se dlouho probouzí a chce chovat. Je klidná, nechá sebou manipulovat a nemá sílu to nějak řešit. Když jí k tomu ještě něco zpívám, nebo dám knížku, je klid. Ale nožičky nás také lehtají, stříhám většinou na nočníčku, a mám jednu nožku tak na dva dny.
Já to řešila tak, že jsem malýmu půjčila do ruky mobil ( my teda měli problém jen u nožiček a je to tak doteď - u rukou mu to nevadí
), je na něj celej žhavej, takže to klíďo vydržel. Dřív jsem mu tam pouštěla písničky, teď už tam hraje hry ![]()